رئیس اداره نظارت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: با فعال شدن ۲۱ کمپ ویژه ظرفیت نگهداری از ۷۵۰ نفر از معتادان و درمان آنها فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مدبر،صبح چهارشنبه در دومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین که درسالن کنفرانس استانداری برگزار شد اظهارداشت: از مجموع ۲۱ کمپ تعداد ۱۸ کمپ دارای مجوز رسمی از بهزیستی، دو کمپ فاقد مجوز و پروانه فعالیت پنج کمپ منقضی شده است.
وی افزود: این کمپ ها در مجموع ظرفیت نگهداری و درمان ۷۵۰ مدجو را دارد که ۲۷۸ نفر به صورت خود معرف و ۴۲۳ نفر به صورت اجباری و اعمال ماده ۱۶ در کمپ ها نگهداری می شوند.
رئیس اداره نظارت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تصریح کرد: در چهار کمپ افراد مازاد بر ظرفیت حضور دارند و ۱۶ کمپ دارای روان شناس فعال، ۱۷ کمپ پزشک فعال دارد و ارائه خدمات روان شناسی در مجموع کمپ ها مطلوب اما نیازمند ارتقاء است.
مدبر یادآورشد: از مجموع کمپ ها تعداد ۱۵ کمپ دارای سالن، هفت کمپ دارای تخت، ۱۰ کمپ دارای دستشویی، ۹ کمپ دارای حمام، ۱۰ کمپ دارای آشپزخانه، ۱۴ کمپ دارای تلویزیون، دو کمپ دارای سالن غذاخوری است و در بازرسی ها مشخص شد بهداشت فردی در ۱۶ کمپ مطلوب است.
این مسئول بیان کرد: همچنین در دو کمپ حرفه آموزی نیز صورت می گیرد و ۹ کمپ دارای آب بهداشتی و هفت کمپ کتابخانه برای مطالعه مدجویان است.
مدبر اظهارداشت:در محدوده زمانی ۱۷ آبان ماه سال ۹۳ تا ۱۰ خرداد ماه امسال ۷۷۸ نفر معتاد دستگیر و ۱۱۳ نفر ترخیص شدند و ۴۲۸ نفر نیز پس از طی دوره نگهداری از کمپ خارج شده و ۱۵۸ نفر پس از طی دوره مراقبت و ۱۰۲ نفر پذیرش مجدد شدند.
وی گفت: ۱۶۸ نفر از مددجویان پس از خروج با کمپ ها قطع رابطه کردند و ۱۰۲ نفر دستگیری مجدد داشتند و پذیرش دوباره شدند.
کمپ ها نیازمند اعتبار لازم برای ادامه کار
مدبر با اشاره به مشکلات مالی و تجهیزاتی کمپ ها تصریح کرد: بیشتر کمپ ها نیازمند تامین تخت و ایجاد سرویس های بهداشتی، حمام، آشپزخانه، تهیه تلویزیون، اتاق ملاقات و آب سالم بهداشتی هستند و باید از نظر بیمارهای گوارشی تحت نظارت و کنترل بهداشتی قرار گیرند که این کارها نیازمند تامین اعتبار لازم است.
وی یادآورشد: مطالبات کمپ ها بالغ بر ۱۶۷ میلیون تومان است که در صورت پرداخت نشدن ممکن است برخی در ادامه خدمات رسانی به مددجویان دچار توقف و تعطیلی شوند.
مدیر گفت: هزینه نگهداری هر مددجو ماهانه ۶۶۰ هزار تومان است که نیمی از آن تامین می شود و در مجموع سالانه کمپ ها بالغ بر ۷۰۰ میلیون تومان هزینه دارند که امسال ۵۰۲ میلیون تومان تامین شد که جوابگوی نیازها نیست.
این کارشناس اظهارداشت: اجرا نشدن غربالگری مناسب، پرداخت نشدن بموقع هزینه های کمپ و دستگیری مدجویان در زمان مرخصی از مشکلاتی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.