فرماندار شهرستان گلوگاه با بيان اينكه دشمن با ترويج مواد مخدر درصدد ضربه زدن به فرهنگ و اقتصاد كشور است، گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالي) بارها به مسئله، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و شبیخون فرهنگی دشمن هشدار دادند و دشمن نیز در این زمینه پس از جنگ تاکنون برای به زانو درآوردن ملت ایران بیکار نبوده است .
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران، عیسی قاسمی طوسی در مراسم افتتاحیه موسسه انتفاعی ترک جامعه سالم گلوگاه، (مرکز درمانی ترک اعتیاد) که در محل ساختمان تاسیس این مرکز برگزار شد، راه اندازی مرکز اقامتی میان مدت درمان اعتیاد را در شرق مازندران و شهرستان گلوگاه یک ضرورت خواند و گفت: پس از جنگ اعتیاد یکی از بزرگترین مسائل و مشکلاتی است که دشمن با ورود آن در جامعه به دنبال ضربه زدن به فرهنگ و اقتصاد کشور است .
وي خاطر نشان کرد: اعتیاد یکی از زنگ خطرهای جدی برای کشور بوده و دشمن در تخریب ساختار فرهنگی کشور، ورود جدی پیدا کرده است.
فرماندار شهرستان گلوگاه به موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک ایران اشاره کرد و ابراز داشت: دشمن از طریق ورود انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی به کشور نه تنها یک فرد را درگیر افیون خانمان سوز اعتیاد کرده بلکه خانواده و به دنبال آن جامعه نیز قربانی این بلای خانمان سوز شده است.
قاسمی طوسی با بیان اینکه احداث و تاسیس مرکز درمان اعتیاد در شرق مازندران یک نیاز جدی بود اذعان كرد: خوشحال میشدیم اگر نیازی به این مراکز نداشتیم و به جای آن مجتمع فرهنگی و ورزشی احداث میشد.
وی، ضمن قدردانی از تلاشی که موسس مرکز انتفاعی جامعه سالم گلوگاه در راه اندازی مرکز متحمل شده است اظهار داشت: با توجه به اینکه پروسه راه اندازی مرکز در برگیرنده هزینه های زیاد و دریافت تسهیلات بوده است لذا بانکهای عامل در جهت رفع موانع و مشکلات بازپرداخت وام ، مدت زمان اقساط را افزایش دهند.
همچنين دکتر آرام، مدیرکل بهزیستی مازندران هم ، اظهار داشت: همه ما وابستگان به مواد مخدر را یک بیمار میدانیم و عمده مشکل اختلالاتی است که در عملکرد و کارکردهای اجتماعی و اقتصادی این افراد به وجود میآید.
وی افزود: وظیفه بهزیستی در این مقوله، اشتغال و بازگشت این افراد به توانمندی و کارکرد مثبت در جامعه است. مدیرکل بهزیستی استان مازندران و رییس کمیته فرهنگی – پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، به مشکلات معتادین پس از درمان و عدم پذیرش آنها از سوی خانواده و جامعه اشاره کرد و گفت: پس از همه اقدامات درمانی اعم از سم زدایی و ترک، اشتغال مهم ترین مشکل این افراد است که با حرفه آموزی و مهارت و ارائه تسهیلات به کارفرمایان به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
آرام، در ادامه یادآور شد: در سال گذشته بیش از ۸۰۰ نفر بهبودیافته از اعتیاد از تسهیلات خود اشتغالی بهرهمند شدند و این درحالی است که در حال حاضر ۸۵۰ بهبود یافته آماده دریافت تسهیلات در استان داریم.
وی افزود: از اعتباراتی که به سازمان بهزیستی تعلق گرفته، بر اساس مصوبه باید ۷ درصد آن به بحث اشتغال بهبودیافتگان اختصاص مییافت اما بیش از ۴۵ درصد به مقوله تخصیص داده شده است.
به گفته آرام، در این راستا توانمندی خانوادههای معتادین نیز دارای اهمیت بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس کمیته فرهنگی – پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران گفت: تاکنون مجوز ساخت بیش از ۸۵ کمپ ترک اعتیاد در مازندران صادر شده است .
آرام افزود: ۷۵ کمپ ترک اعتیاد استان فعال و بقیه در تعطیلی موقت هستند.
وی یادآور شد: در سال ۹۳ بیش از ۱۳هزار نفر از کمپ های ترک اعتیاد خدمات دریافت کردند و بیش از ۱۰هزار نفر از آنها سم زدائی شدند.
مدیرکل بهزیستی مازندران، راه اندازی مراکز ترک اعتیاد را در همه نقاط استان یک ضرورت دانست و ابراز داشت: ۳ مرکز ترک اعتیاد ویژه بانوان تاکنون از مجموع بیماران تحت پوشش ۲۳۰ نفر آنها ترخیص شدند .
آرام گفت: با توجه به تعداد زیاد مراکز درمانی در استان پروتکل درمانی مشخصی برای کمپ ها وجود ندارد و عدم وجود آن بحث نظارت و ارزیابی را برای دستگاه های متوالی دچار مشکل خواهد کرد.
وی، خواستار تصویب پروتکل درمانی مشخص در این حوزه شد.
مدیرکل بهزیستی مازندران در بخش پایانی سخنان خود از اجرای شیوع شناسی مصرف انواع مواد مخدر و روانگردانها در مناطق مختلف شهری و روستائی استان مازندران از خرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس این شیوع شناسی بستر مناسب برنامه ریزی حوزه مبارزه با مواد مخدر امکان پذیر خواهد بود.
همچنین حبیب الله برادران، مسئول فنی، مرکز انتفاعی جامعه سالم گلوگاه گفت: جهت راه اندازی مرکز، مدت زمان زیادی صرف شد و لی همراهی و پیگیری های ، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران و فرماندار گلوگاه سبب شد در این راه از حرکت باز نایستیم.
مسئول فنی موسسه جامعه سالم گلوگاه، این موسسه را یک مرکز بهبود اقامتی میان مدت عنوان کرد و ابراز داشت: این مرکز بر اساس نیاز شرق استان و برخی از شهرهای استان گلستان که همجوار با گلوگاه است راه اندازی شده که می تواند اولین و بزرگترین مرکز خصوصی اقامتی میان مدت استان مازندران محسوب شود.
برادران، با یادآوری اینکه دولت در بحث درمان و نگهداری و پاکسازی جامعه از اعتیاد و بیماران این بخش سرمایه گذاری و برنامه ریزی هایی کرده است گفت: در جهت راه اندازی مرکز مشکلات و موانع مالی زیادی داشتیم که امیدواریم با همکاری مسئولین و همراهی بانک های عامل این مشکلات مرتفع شود.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود ، اظهار داشت: موسسه انتفاعی جامعه سالم گلوگاه، در زمینی به مساحت ۳هزار و ۵۰۰ متر و بنای ۸۰۰متر مربع و با یک میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان هزینه، ساخت و راه اندازی شده است.
به گفته برادران، جهت اشتغال و حرفه آموزی بیماران مرکز مقرر شده کارگاه کار آفرینی در بخشی از محوطه مرکز احداث شود.
وی ابراز امیدواری کرد: در موسسه انتفاعی جامعه سالم گلوگاه به دنبال درمان معتادین زیرنظر کادر درمانی مجرب هستیم و پس از درمان نیز افراد رها نشده و پیگیری های بعدی صورت می گیرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۴٫۰۳٫۱۹