در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران برنامه های مهم هفته مبارزه با موادمخدر اعلام شد.
رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران روز دوشنبه در این جلسه گفت : این برنامه ها با همکاری دستگاه های مسوول و سازمان های مردم نهاد فعال در این حوزه از شانزدهم خرداد ماه از گلوگاه تا رامسر آغاز و تا پنجم تیرماه، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر ادامه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی استانداری، علی شادمان با اشاره به این که اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در گرو آماده سازی ذهنی مردم و تمهید زمینه های حضور آنان در این مهم است، یاد آور شد: باید نهادهای مسوول فرهنگی و سازمان های مردم نهاد درگیر در این تلاش، از فرصت ماه مبارک رمضان برای آگاه سازی مردم در این راستا، نهایت بهره را ببرند.
رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، افتتاح مرکز توانمند سازی معتادان بهبود یافته، برگزاری نشست مطبوعاتی، برگزاری جلسه توجیهی با کارشناسان فرمانداری های سراسر استان، همایش بزرگ مبلغین استان، همایش پیاده روی و دوچرخه سواری، همایش بهبود یافتگان، همایش تجلیل از خانواده های شهیدان و جانبازان حوزه مبارزه با مواد مخدر، همایش بزرگ پیشگیری از اعتیاد، همایش بزرگ درمانگران اعتیاد استان و امحای مواد مخدر را بخشی از برنامه های این هفته دانست و افزود: این برنامه ها با همکاری دستگاه های مسوول و سازمان های مردم نهاد فعال در این حوزه از شانزدهم خرداد ماه از گلوگاه تا رامسر آغاز و تا پنجم تیرماه، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر ادامه خواهد داشت.
وی هماهنگی با شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان برای ایراد مطالب در حوزه تهدیدهای مواد مخدر در بخشی از خطبه های نماز جمعه، سخنرانی استاندار و فرمانداران سراسر استان در نماز سیاسی عبادی نماز جمعه، دیدار استاندار با خانواده های شهدا و تقدیر از آنان، اعزام سفیران مبارزه با مواد مخدر و ایجاد کمپین اطلاع رسانی در سراسر استان و … از دیگر برنامه های شاخص در این هفته دانست.
وی با بیان این که هنجارهای اجتماعی، بازدارنده هستند و از پرداخت هزینه های گزاف در بروز آسیب های اجتماعی ممانعت می نمایند، افزود: مهم ترین مفهوم اجتماعی کردن یک امر، تولید حسِ وظیفه و مسوولیت پذیری برای آحاد جامعه است تا خود پاسدار هنجارها باشند و از بروز صدمات اجتماعی جلوگیری نمایند .
رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، با اشاره این که سازمان های مردم نهاد در تحقق آرمان های یاد شده، نقش به سزایی دارند، خاطر نشان ساخت: سازمان های مردم نهاد در این راه می توانند از آموزش هایی که نهادها و دستگاه های اجرایی ارایه می دهند، بهره گیری نمایند.
وی بر نقش ویژه ی رسانه ها و صدا و سیما در جهت آگاه سازی مردم و ارایه پیش آگاهی های لازم در راستای پیشگیری از اعتیاد تاکید نمود و بیان داشت: باید به نقش ورزش در پایدار نمودن روند درمان اعتیاد و بازگشت فرد نجات یافته از اعتیاد به جامعه و آمادگی وی برای نقش پذیری اجتماعی بیشتر توجه شود و نهادهای مسوول برنامه های خود را در این زمینه ارایه نمایند.
مدیر کل امور اجتماعی، فرهنگی استانداری مازندران، با اشاره به این که در مبارزه با مواد مخدر باید با فهم مشترک و علمی از مساله به صورت همدلانه و مسوولانه گام برداشت، اظهار داشت: از ظرفیت خانه خیرین در امر مبارزه با اعتیاد به ویژه حمایت از خانواده های معتادین و شخص نجات یافته به نحو بایسته استفاده شود.
شادمان در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به در پیش بودن پنجم تیر ماه، هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر، گفت: استان مازندران در سال گذشته، از نظر ارایه برنامه و اقدامات صورت گرفته در این هفته از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به عنوان استان های برتر معرفی شد.