دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي، دو برابر شدن آمار اعتياد زنان را زنگ خطري جدي خواند و گفت: اگر از الان امكانات و برنامههاي فرهنگي و پيشگيري را بر روي اين قشر متمركز نكنيم، قطعاً در آينده با آسيبهاي متعددي روبرو خواهيم بود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر، محمد زيدوند در جلسه شوراي شهر شهرستان ساوه با تبين جايگاه ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور و دبيرخانه شورا اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان عاليترين مرجع تصميمگيري و سياستگذاري در عرصه مبارزه با مواد مخدر است كه در دو بعد كاهش تقاضا و مقابله با عرضه، استراتژيهاي خود را استوار ساخته است.
وي با بيان اينكه قريب به ۲۲ دستگاه اجرايي عضو شوراي هماهنگي موظف به اجراي برنامهها و فعاليتهاي شورا ميباشند، گفت: بهمنظور همافزايي بين دستگاهي، دبيرخانه شورا داراي ۴ كميته فرهنگي و پيشگيري، درمان و حمايتهاي اجتماعي، مقابله با عرضه و صيانت از معتادين بهبوديافته ميباشد.
وي با تبيين و تشريح روند مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته طي سه دهه اخير گفت: آنچه كه تاكنون در راستاي مبارزه با مواد مخدر رخ داده است متمركز بر برنامههاي مقابلهاي و پررنگتر نمودن نقش پليس بوده كه البته اين قبيل اقدامات هر چند عنصري لازم در راستاي مبارزه موثر با مواد مخدر بوده است وليكن نتوانسته كار آمد باشد.
دبير شورا با بيان اينكه خوشبختانه رهبر معظم انقلاب با تيزبيني و نگاهي فراخ و در عين حال دورانديشي نسبت به مسئله مبارزه با مواد مخدردر سال ۸۵ سياستهاي كلي نظام در باب مواد مخدر را ابلاغ كردند، عنوان داشت: محور اصلي اين سياستها موضوع اجتماعيسازي فرايند مبارزه با مواد مخدر است و امروز يكي از برنامههاي محوري ستاد نيز همين موضوع است كه بدون ترديد با اجتماعيسازي مبارزه با مواد مخدر نه تنها ما ميتوانيم سرمايه اجتماعي آحاد مختلف جامعه را افزايش دهيم بلكه احساس تعلق و مسئوليت قشرهاي محتلف جامعه را نيز افزايش ميدهيم و اين بدان معناست كه ديگر دولت صرفاً وظيفه مبارزه با موا مخدر را نخواهد دانست بلكه هركسي در هر پست و مقام و جايگاه و از هر طبقه و قشري، خود را سهيم در فرايند مبارزه ميپندارد.
زيدوند افزود: دو برابر شدن آمار اعتياد زنان يك زنگ خطر است و اگر از الان امكانات و برنامههاي فرهنگي و پيشگيري را بر روي اين قشر متمركز نكنيم قطعاً در آينده با آسيب هاي متعددي روبرو خواهيم بود.
وي با پراهميت خواندن مراكز آموزشي و دانشگاهي افزود: دبيرخانه شورا با تكيه بر همين مهم علاوه بر حضور در مراكز دانشگاهي و آموزشي، سعي در افزايش سطح اطلاعات و دانش تخصصي دانشجويان، اولياء و مربيان نموده است.
زيدوند همچنين با اشاره بر مخاطرات اعتياد در محيطهاي كار افزود: امروز براساس آمارهاي منتشر شده قريب به ۲۱ درصد كارگران در محيط هاي صنعتي داراي اعتياد به يك نوع ماده هستند كه اين موضوع مي تواند منجر به افزايش حوادث شغلي، كاهش بهرهوري، افزايش بيانضباطيهاي شغلي و… شود كه در مجموع باعث وارد آمدن خسارات هنگفت به بيت المال ميشود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر۹۴٫۰۳٫۱۶