نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شوراي اسلامي بر لزوم هدایت خیرین در امر مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد و گفت: آمار اعتیاد واقعا نگرانکننده است و این مسئلهای است که نمیتوان به سادگی از آن عبور کرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران، محمد دامادی ضمن بازدید از کارگاههای اشتغالزایی و حرفهآموزی بهبودیافتگان مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان ساری، با مددجویان مرکز گفتوگو و با توضیحات مدیران و کارشناسان مرکزدر جریان فعالیتهای آنها قرار گرفت.
وي با ابراز تاسف از اینکه بیشترین جمعیتی که در این مرکز دیدم از هم نسلهای من بودند، گفت: علی رغم اقدامات زیادی که در سطح کشور در حوزه مبارزه با مواد انجام میشود در دسترس بودن مواد مسئلهای است که قابل رسیدگی بوده و بایستی در این زمینه جدیت بیشتری صورت گیرد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس ضمن گرامیداشت یاد همه شهدایی که در مسیر مبارزه با مواد مخدر به مقام رفیع شهادت نائل آمدند اقدامات مرکز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر در استان مازندران رادر قالب خدمات حمایتی، مهارت آموزی و درمان مثبت و قابل تقدیر ارزیابی کرد.
دامادي در ادامه در خصوص تجهیز و توسعه کارگاههای مهارت آموزی و رفع مشکلات این حوزه بر لزوم هدایت خیرین به این مهم تاکید کرد.
وي همچنین همکاری و هم افزایی شهرداری ها و سازمان بهزیستی را در حل مشکلات مرکز در حوزه تهیه اقلام و امکانات مورد نیاز ضروری دانست.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس با بیان اینکه امروز از نزدیک با مددجویان و تیم درمان مرکز نگهداری، درمان و کاهش اسیب معتادان استان مازندران قرار گرفتم ، گفت: اهداء زندگی به یک فرد همردیف یا بالاتر از بسیاری از امور خیر است و ضروری است جهت ایجاد نشاط و امید در بین بیماران مرکز از ظرفیت روحانیت و ایجاد بسترهای مناسب ورزشی استفاده كرد.
دامادی در پایان سخنان خود، جهت آمادهسازی زمین فوتبال مرکز قاجارخیل، تهیه دستگاه اطو پرس کارگاه خیاطی، تهیه پارچه لباس فرم مددجویان مرکز ، رفع مشکل اقتصادی مددجویان پس از بهبود و درمان و دیگر موارد خواسته شده در این بازدید قول مساعد همکاری داد.
همچنين علیرضا مرادی دبير شورا در اين بازديد توضيحات كاملي درباره وضعيت آسيبهاي اجتماعي و اعتياد، معتادين متجاهر و نگاه بيمارگونه به معتاد و لزوم درمان و حمايتهاياجتماعي آن در راستاي استراتژي ابلاغي اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر ارائه كرد.
وي در ادامه مركز نگهداری، درمان و كاهش آسيب معتادان شهرستان ساری را از بهترین مراكز نگهداری و مداوای معتادان در سطح كشور عنوان کرد و گفت: این مركز ۱۷هكتار زمین دارد و طرح آمایش این اراضی باید برای تبدیل به یك مركز تولیدی در راستای درمان اشتغال محور آماده شود.
مرادي با اشاره به برخی کمبودهای مرکز گفت: در راستای درمان معتادين بي خانمان و ايجاد مراكز اشتغال و سر پناه شبانه برايپيشگيري از بازگشت دوباره بهبود يافتگان به چرخه اعتياد نیاز به فراهم آوردن یکسری امکانات که مستلزم هزینه هایی نیز است، می باشد.
نعمتی، مدیر مرکز نگهداری، درمان و کاهش اسیب معتادان استان مازندران، اظهار داشت: معتادان متجاهر شهرهای مختلف استان که فاقد سرپرست و بی خانمان هستند و علائم اعتیاد در آنها تثبیت شده است در این مرکز نگهداری میشوند.
وی افزود: مرکز ماده ۱۶ استان مازندران، برای آندسته از بیمارانی است که به حکم قضایی دستگیر شدند و برای نگهداری و درمان در یک دوره ۲۱ روزه و یا یک ماهه نگهداری و درمان میشوند.
مدیر مرکز ماده ۱۶ استان مازندران با یادآوری اینکه در سال گذشته هزار و ۴۵۳ نفر در این مرکز در دوره یکماهه نگهداری شدند خاطرنشان کرد: در سال جاری به سبب وجود کارگاه های آموزشی و مهارت آموزی دوره های نگهداری ۳ ماهه شده است.
نعمتی با اشاره به اینکه معتادان شهرهای دیگر استان نیز در این مرکز نگهداری می شوند ابراز داشت: بیشترین آمار مربوط به شهرهای ساری و میاندورود است که شامل یک سوم جمعیت حاضر در این مرکز است.
وی، افزود: شهرهای قائمشهر، آمل، تنکابن و نکاء ، پس از ساری و میاندورود جمعیت بیشتری را به خود اختصاص داده است.
وی، در ادامه فقر اقتصادی، و اشتغال را مهم ترین مشکل معتادین بهبود یافته دانست و گفت: بیشتر این افراد به سبب آماده نبودن بستر جامعه و عدم پذیرش آنها از سوی جامعه و خانواده و نیز سهل الوصول بودن دسترسی به مواد دوباره به مواد مخدر روی می آورند.
مدیر مرکز نگهداری، درمان و کاهش اسیب معتادان استان مازندران، گفت: جهت ورود به بازار کار معتادان بهبود یافته تسهیلاتی از سوی دستگاه های ذیربط از جمله بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به کارفرمایان ارائه می شود ولی بازهم ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان به سختی انجام می شود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۴٫۰۳٫۱۲