دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كيش در همايش انسان مهربان و دنياي آرام كه به مناسبت روز جوان و هفته ملي بدون دخانيات در هتل پارسيان كيش برگزار شد، بالا بردن مهارت نه گفتن در افراد را يكي از مهمترين راههاي پيشگيري از اعتياد عنوان كرد و گفت: مهارت “نه گفتن” بايد به يك فرهنگ در جامعه مبدل شود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كيش، با مشاركت شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كيش، فرماندهي انتظامي ويژه کيش، هيئت ورزشهاي همگاني، معاونت ورزش و آموزش، جمعيت هلال احمر، اداره بهزيستي، مرکز توسعه سلامت و باشگاه فرهنگي ورزشي شاهين سپهر کيش، بمناسبت روز جوان، همايش “انسان مهربان و دنياي آرام در كيش” با حضور بيش از ۱۵۰ ورزشكار جوان و نوجوان به همراه خانواده هاي خود در هتل پارسيان كيش برگزار شد.
محمدحسن جهان در اين مراسم در سخناني بالا بردن مهارت نه گفتن در افراد را يكي از مهمترين راههاي پيشگيري از اعتياد عنوان كرد و گفت: عدم مهارت نه گفتن در ميان افراد جامعه به ويژه در بين جوانان و نوجوانان كه جزو اقشار بسيار تاثيرگذار جامه هستند سبب بالا رفتن آمار اعتياد خواهد شد.
وي در اين رابطه تصريح كرد: اگر نه گفتن و مقاومت در برابر خواسته هاي غير منطقي ديگران را بياموزيم مي توان از بسياري از دغدغه هايي که آرامش روح و روان را بر هم مي زند جلوگيري کرد.
دبير شوراي هماهنگي كيش با بيان اين مطلب كه “نه گفتن” بايد به يک فرهنگ در جامعه مبدل شود، افزود: در اين راستا توجه به ابعاد روانشناختي و ايجاد قدرت و اعتماد به نفس داراي اهميت زيادي دارد و افرادي که توانايي نه گفتن را ندارند با استفاده از مشاوره هاي تخصصي مي توانند توانمندي هاي خود را افزايش دهند.
محمدحسن جهان در ادامه سخنان خود ترويج موادمخدر را يكي از اهداف دشمن در راستاي تهاجم فرهنگي دانست و افزود: دشمن در طول ۸ سال دفاع مقدس جوانان و مردم كشور ما را آزمود و متوجه شد كه از طريق نظامي نمي تواند بر اين كشور ضربه بزند.
وي با اشاره به رشادتهاي رزمندگان در طول جنگ تحميلي گفت: جوانان بلند عزت ما توانستند با روحيه اي معنوي ۸ سال جنگ را در برابر اين همه تلاش دشمنان برعليه ايران اسلامي پشت سر بگذارند و اقتدار کشور را حفظ کنند که همه ي اين ها را فقط و فقط بايد در معنويت جنگ پيدا کرد.
وي گفت: دشمنان قصد گرفتار کردن جوانان و نوجوانان در دام اعتياد را دارند و پيوسته ميکوشند اين بلاي خانمانسوز را در نسل امروز گسترش دهند.
جهان خاطرنشان کرد: دشمن با ترويج و گسترش مصرف انواع مواد مخدر صنعتي و سنتي، سعي دارد اين قشر پوياي جامعه را گرفتار و زمين گير کند.
وي با بيان اينکه دشمن از طريق اقدامات نظامي نتوانست بر عزم و اراده جوانان سلحشور ميهن اسلامي پيروز شود افزود: لذا تهاجم فرهنگي و آلوده کردن اين قشر ارزشمند کشور به مواد مخدر را در دستور کار خود قرار داد.
محمد حسن جهان در ادامه فرزندان را سرمايه هاي زندگي خانوادهها دانست و گفت : هر چقدر براي تربيت صحيح فرزندان خود، سرمايهگذاري کنيم مطمئن و قابل برگشت است و اين سرمايه گذاري معنوي ارزشمند است.
وي برنامههاي فرهنگي را مهم ترين راهکار پيشگيري از اعتياد در بين جوانان دانست و گفت: با اجراي برنامههاي متنوع آموزشي، علمي و فرهنگي مي توان گام مهمي در کاهش آسيب ها و ناهنجاري هاي اجتماعي در جامعه برداشت.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كيش با اشاره به قابليت ها و زيبايي هاي جزيره کيش گفت: جزيره زيباي کيش بايد يک جزيره پاک و عاري از موادمخدر تبديل شود.
وي رويكرد شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كيش را اجتماعي و فرهنگي عنوان كرد و افزود: اين شورا با عزم جدي و روحيه جهادي با اجراي برنامه هاي متنوع آموزشي، فرهنگي و اجتماعي در صدد است با همكاري و همدلي همه دستگاه ها و نهادها گام هاي موثري در کاهش آسيب ها و ناهنجاري هاي اجتماعي در جامعه بردارد.
جهان اولويت مخاطبان برنامه هاي پيشگيرانه را نوجوانان و جوانان دانست و بر لزوم ارائه آموزش خطرات و عواقب مواد مخدر، گوشزد کردن خطر مصرف مواد مخدر حتي براي يکبار، بيان عوارض اعتياد، تقويت حس مسئوليت و غيره تاکيد کرد و در اين رابطه به برگزاري مسابقه گروه سرود “بگو نه” را در كليه قشرهاي نوجوانان و جوانان اشاره كرد .
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كيش در پايان با بيان اين مطلب كه آلبوم موسيقي “بگو نه” با موضوع پيشگيري از اعتياد در بين جوانان و نوجوانان كيشوند توزيع شد، اعلام كرد: گروه سرودي كه بتواند بهترين اجرا از اين نماهنگ ها را داشته باشد به سفر ۳ روزه به مشهد مقدس و استفاده از امكانات رفاهي و تفريحي تشويق خواهند شد.
گفتني است در پايان اين مراسم از طرف شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كيش، آلبوم موسيقي «بگو نه» كه در شش قطعه و با صداي ۶ خواننده با هدف پيشگيري از اعتياد توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر توليد و منتشر شده است، به همراه كتابچه هاي آموزشي پيشگيري از اعتياد در بين شركت كنندگان توزيع و انيميشن با موضوع اعتياد از طرف اين شورا براي نوجوانان حاضر در مراسم پخش شد.
آموزش مهارتهاي زندگي مهمترين ابزاركاهش سوءمصرف موادمخدر
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي ويژه كيش نيز در اين همايش اعتياد را يك بيماري زيستي و روانشناختي عنوان كرد.
سرگرد يونس شعبانيان ضمن تشريح انواع موادمخدر و عوارض و آثارسوء هريك از موادمخدر، سوء مصرف مواد را اولين مشكل سلامتي انسان معاصر دانست و از اعتياد بعنوان يك بيماري زيستي، روانشناختي، اجتماعي و معنوي ياد كرد.
وي گفت: اولين ضربه هاي اعتياد بر پيكره ي خانواده و به ويژه فرزندان وارد مي شود و نوجوانان معتاد اولين بزه ديدگان و اولين قربانيان پديده ي اعتياد هستند.
يونس شعبانيان باشاره به اين كه پيامدهاي اعتياد، جامعه، فرد و خانواده را از نظر اقتصادي، اجتماعي، رواني و جسمي در برمي گيرد،به برخي از عوارض جسمي اعتياد به مواد مخدّر همچون ناراحتي هاي عصبي، بي اشتهايي، اضطراب، ريزش مكرّر آب از بيني و چشم، ناراحتي عضلاني و فشار شديد در ستون فقرات، لاغر شدن و مانند آن اشاره كرد.
سرگرد شعبانيان سالم سازي محيط اجتماعي و خانوادگي و توانمند سازي و آموزش مهارت هاي اساسي زندگي به نوجوانان را از جمله مهمترين ابزارهاي كاهش سوء مصرف موادمخدر دانست و توجه به ريشه هاي اعتياد را در جهت كاهش گرايش به سوء مصرف بسيار مهم عنوان كرد و عوامل فردي، اجتماعي، خانوادگي، رواني و اقتصادي را مهمترين عوامل گرايش به موادمخدر دانست.
وي ضرورت توسعه آموزشهاي مهارتي زندگي را به جوانان يادآور شد و تصريح کرد: ما معتقديم چنين مسايلي بايد با فرهنگسازي، آگاهسازي اجتماعي، آموزش و مهارتآموزي فراگير در قالب آموزههاي ديني، فرهنگي و سياسي گوشزد شده و به شفافسازي آن اقدام شود.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي ويژه كيش در پايان وظيفه همه دستگاههاي فرهنگي و اجتماعي در مورد معضلات متعدد را يادآور شد و گفت: برنامهريزي فرهنگي و آگاهسازي نهاد خانواده از وظيفه جدي دستگاههاي فرهنگي، رسانهها، آموزش و پرورش، تشکلهاي مردمي و مجموعههاي همراه و همسو است.
گفتني است، سخنراني حجت الاسلام والمسلمين سيدي از طرف دفتر امام جمعه كيش، سركار خانم مشتاق زاده كارشناس روانشناسي از طرف اداره بهزيستي كيش، عابدلاتي مدير فرهنگي باشگاه شاهين سپهر كيش ، اجراي دف زني توسط نوجوانان ، برنامه هاي ورزشي ، ايستگاه پايش سلامت و مسابقه کتبي با جوايز ارزنده از بخش هاي ديگر اين همايش بود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كيش۹۴٫۰۳٫۱۰