ميزگرد نقش معتادان متجاهر در شيوع جرايم اجتماعي در راستاي برگزاري كرسيهاي آزادانديشي با حضور نخبگان و انديشمندان، توسط دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.
مواد مخدر و اعتياد به آن تاثيرات گوناگون و منفي در برنامههاي کشور دارد
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سرهنگ آزاديخواه جانشين رئيس پليس پيشگيري ناجا در اين ميزگرد با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري (مدظله العالي) مبني بر جهاد مسئولين در امر مبارزه با مواد مخدر در کشور تاكيد كرد: مواد مخدر و اعتياد به آن تاثيرات گوناگون و منفي در برنامههاي کشور دارد.
وي افزود: نيروي انتظامي در پيشگيري از شيوع مواد مخدر و اعتياد تلاش جدي دارد و همچنين در پيشبيني، پيشگيري، مهار، کاهش و حذف جرايم مواد مخدر نقش ويژهاي ايفا ميكند.
گرايش به مصرف مواد صنعتي از مولفههاي تهاجم فرهنگي است
همچنين سرهنگ دکتر پوراسدي معاون خدمات قضايي پليس پيشگيري ناجا در اين ميزگرد گفت: معتادان متجاهر، افرادي با يک دوره طولاني از مصرف مواد و برخورداري از وضعيت نامطلوب جسمي و روحي و اختلاف فاحش ظاهري با ساير افراد جامعه هستند.
وي ادامه داد: ۱۷ دستگاه و وزارتخانه در سطح کشور در امر مبارزه با مواد مخدر مشاركت دارند و در عين حال اين دستگاهها بايد ارتباط مناسبي با يكديگر داشته باشند.
معاون خدمات قضايي پليس پيشگيري ناجا با بيان اينكه اعتياد افراد به عوامل اجتماعي، اقتصادي و فيزيکي مربوط است، گفت: تبعيض بين فرزندان توسط والدين، عدم رعايت موازين شرعي و آموزههاي ديني، ناآگاهي و عدم بلوغ فکري بعضي از والدين، ازدواجهاي زودرس و بدون برنامه و سختگيريهاي بيش از اندازه، فقر، مهاجرت و بيکاري از جمله عوامل گرايش افراد به مصرف مواد مخدر ميباشد.
پوراسدي همچنين در ادامه، تغييرات شخصيتي معتادان در رفتار و گفتار آنها، ايجاد تغيير در حرف زدن معتادان نسبت به افراد عادي جامعه، بدگماني، دم دمي مزاج بودن، عصبانيتهاي شديد، دروغگويي، جستجوي دائمي پول و مطالبه آن از افراد خانواده و فراموشکاري را از ويژگيهاي بارز در معتادان برشمرد.
وي قانونگريزي و وجود درصد بالايي از خشونت را از ويژگيهاي معتادان متجاهر عنوان كرد و گفت: کنارهگيري از فعاليتهاي خانواده و انزواطلبي در بين معتادان سنتي، وجود حالات تهاجمي و پرخاشگرانه و افترا و نسبتهاي بي جا و ناروا به افراد خانواده در بين معتادان صنعتي، عدم رسيدگي به وضعيت ظاهري، بيخوابي، تعريق زياد و چرت زدنهاي طولاني، کاهش وزن شديد، نگاههاي مبهم و بيهدف، مشکلات تکلمي، تنبلي مفرط، آروارههاي بهم چسبيده و خماري چشم از علايم و نشانههاي معتادان متجاهر به شمار ميروند.
وي گرايش به مصرف مواد صنعتي را از مولفههاي تهاجم فرهنگي خواند و گفت: وجود سايتهاي متعدد اينترنتي در خصوص تهيه و توليد مواد صنعتي و تبليغ فوايد مواد صنعتي در سايت ها با هدف ايجاد گرايش به مصرف اينگونه مواد از نمونههاي بارز اين تهاجم فرهنگي است.
پوراسدي يادآور شد: استفاده آسان و سريع مواد مخدر صنعتي، عدم نياز به جا و مکان خاص، توليد ساده و آسان اين مواد و وجود مراکز متعدد توليد آن از جمله دلايل گرايش افراد به مصرف مواد صنعتي ميباشد.
۸۰ درصد سرقتهاي فردي توسط معتادان صورت ميگيرد
همچنين سرهنگ نيکآيين معاون عمليات پليس پيشگيري ناجا در اين جلسه با بيان اينكه ۷۰ درصد جرايم معتادان مربوط به سرقت و با هدف تهيه هزينههاي مصرف مواد ميباشد، گفت: فرايند سرقت از سوي معتادان در افراد خانواده از لوازم منزل آغاز ميشود و با افزايش ابعاد اعتياد در فرد، با سرقت در سطح جامعه ادامه مييابد.
وي افزود: ۳۰ درصد آمار سرقتهاي کل کشور به سرقت وسايل و لوازم داخل خودرو و آن هم توسط معتادين انجام ميشود و ۸۰ درصد سرقتهاي فردي از جمله سرقت وسايل و لوازم داخل خودرو و سرقت از مغازهها، انباري واحدهاي مسکوني، کارگاههاي ساختماني، موتورخانههاي واحدها و مجتمع هاي اداري و مسکوني و تجاري توسط معتادان صورت ميگيرد.
مصرف مواد مخدر مساوي با ارتکاب جرم و انجام اقدامات انحرافي است
همچنين دکتر محمد باراني رئيس دفتر تحقيقات کاربردي پليس پيشگيري ناجا گفت: مصرف مواد مخدر مساوي با ارتکاب جرم و انجام اقدامات انحرافي است و با سوء استفاده قاچاقچيان از معتادين، زمينه براي ارتکاب جرايم جديد در جامعه شكل ميگيرد.
وي گفت: توجه به برنامههاي درماني مناسب براي افراد معتاد به دليل شرايط جسمي و روحي نامناسب آنها امري ضروري است و بايد به شيوههاي توسعهدهنده پيشگيري براي معتادان متجاهر با توجه به بي اثر بودن سياستهاي کيفري و سرکوبگر توجه جدي شود.
وي گفت: بايد مهارتهاي زندگي براي آحاد گوناگون جامعه آموزش داده شود و دانشگاهيان در مطالعه مسايل و مشکلات در راستاي ايجاد جامعه سالم مشاركت جدي كنند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۳/۸