استاندار قزوین با بيان اينكه باید تمام انرژی خود را در حوزه پیشگیری از اعتیاد، صرف کنیم، بر نهادينه شدن خود مراقبتي به عنوان يك فرهنگ رفتاري بايد در جامعه تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين، “مرتضی روزبه” پیش از ظهر امروز در همایش حساس سازی فعالین جامعه کار و تولید در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در محیط کار ( پیشگیری ازاعتیاد) با بیان این مطلب افزود: برگزاری این همایش آغاز کار ماست و می بایست که یک هشداری به ما بدهد و زنگ خطری را به صدا در بیاورد تا ما را به این موضوع حساستر کند.
وی ادامه داد : اگر صرفآ حرف و گفت و شنود باشد و عملی در کار نباشد راه به جایی نخواهیم برد ولی اگر با فکر ، تدبیر، ارایه راهکار و عمل کردن به راهکارها مطرح باشد نتایجی را حاصل خواهد کرد .
روزبه تاکید کرد : به مسائل اجتماعی و فرهنگی نمی شود با نگاه های ساده و کپسولی نگاه کرد و برای یک معضل اگر تنها یک عامل را موثر بدانیم یک نگاه سطحی است بلکه بایستی به این مورد به صورت عمیق نگاه کنیم تا جدی تر به دنبال راه حل بگردیم.
روزبه در ادامه تاکید کرد: خود مراقبتی را بایستی در حوزه های مختلف جامعه به عنوان یک فرهنگ رفتاری مطرح و نهادینه کنیم .
استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان افزود: باید این فرهنگ در متون آموزشی ما به شکل عملی ، کلاسیک و فراگیر نهادینه شود .
وی با بیان اینکه مدیران بایستی در خصوص معضل اعتیاد در محیط های اجتماعی و کاری خود را مسئول بدانند در ادامه افزود: معتاد به اقتصاد جامعه ضربه می زند و راه را نیز بر اشتغال افراد متخصص ، متعهد و واجد شرایط سد می کند .
روزبه افزود: افراد معلول می توانند نیروی کار خوبی باشند ولی یک فرد معتاد نمی تواند نیروی خوبی برای کارکردن باشد زیرا بلای اعتیاد حتماٌ فسادهای دیگری را هم در رفتار معتاد می آورد.
استاندار قزوین در ادامه بیان کرد:مدیریت منابع انسانی در واحدهای کار می تواند به عنوان یک نظام قانونی به عنوان یک اهرم پیشگیرانه عمل کند.
وی با تاکید بر اینکه، بایستی با حوزه های کنترلی پرسنل را بیشتر و روابط انسانی و اجتماعي را قوی تر کنیم در ادامه بیان کرد : ما بایستی تمام انرژی خود را در حوزه پیشگیری از اعتیاد در استان صرف کنیم .
وی افزود: با تاکید بر ضرورت اقامه نماز با صراحت بیان می کنم که اقامه نماز و ترویج فرهنگ نماز بایستی از معضلات افراد جلوگیری کند و اگر نمازی باعث تقلیل معضلات و منکرات نشود فایده ای ندارد و در محیط های کاری اگر نماز به صورت صوری خوانده شود و اقامه نشود جلوی معضلات را نخواهد گرفت .
استاندار قزوین تاکید کرد : اگر ما ۳۰ درصد در حوزه پیشگیری و تمسک به تعالیم دینی تلاش کنیم حدود۷۰ درصد نتیجه خواهیم گرفت . اگر از ظرفیت های مساجد و مراکز مذهبی درست استفاده شود ما دیگر شاهد بروز مشکلات و معضلات اجتماعی نخواهیم بود .
وی افزود: ما تا به حال نخواستیم کاربردی و اساسی در این حوزه ها فکر کنیم تا شاهد نسخه های مفید باشیم تا در رجوع آنها به جامعه شاهد نتایج مفید آن باشیم وباید توجه داشته باشیم که خطر، جدی است .
همچنين دكتر نارنجي ها از كارشناسان در اين همايش با اشاره به آسيبهاي اعتياد گفت: هيچ كس از اين آسيب جدي در امان نيست و همه در معرض خطر قرار دارند.
وي سپس با اشاره به مشكلات و آسيبهاي محيطهاي كاري، سلامت جسم و روان كاركنان را بالاترين سرمايه در يك محيط كار دانست و آموزش پرسنل و خانواده آنان، آزمايش اعتياد به روشهاي مختلف (تصادفي،دوره اي و…)، مشاوره و نظام ارجاع، غني سازي اوقات فراغت را مهمترين راهبردهاي پيشگيري از اعتياد عنوان كرد.
گفتنی است، در پایان جلسه با حضور استاندار از واحدهای تولیدی : شركت نفيس نخ ، نيرو محركه و پارس که در پیشگیری از اعتیاد اقدامات موثری انجام دادند تقدیر شد و در ادامه هيئت همراه و ميهمانان از نزديك با واحدهاي توليدي شركت نيرو محركه قزوين و برنامه هاي پيشگيري از اعتياد در محيط هاي كاري كه توسط موئسسه توانگران از سازمانهاي مردم نهاد استان در غالب طرح اجتماع محور اجرا ميشود بازديد كردند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين۹۴٫۰۳٫۰۶