مدیركل دفتر پیشگیری و آموزش مبارزه با مواد مخدر گفت: خطرناك ترین الگوی مصرف در كشور استفاده از چند ماده مخدر با یكدیگر است.
‘حمید صرامی’روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: متاسفانه تغییر الگوی مصرف مواد مخدر بسیار نگران كننده است، چنانچه نتایج یك تحقیق با عنوان ‘علل گرایش نوجوانان و جوانان به شیشه در تهران’ نشان داد، ۴۰ درصد این افراد زمینه مصرف هیچ ماده دیگری را نداشتند كه این به معنای یك زنگ هشدار است.
وی با هشدار به خانواده ها اضافه كرد: ممكن است یك جوان یا نوجوان از چند ماده با هم استفاده كند، یعنی تریاك را مصرف، هرویین را تزریق و شیشه، متادون و حشیش را نیز استعمال كند.
وی توضیح داد: الگوی قبلی چنین بود كه نوجوان ابتدا سیگار، قلیان و حشیش را مصرف و بعد تریاك، هرویین و شیشه را انتخاب می كرد اما این تحقیق نشان داد، اكنون ۴۰ درصد آخر خط را برگزیده اند كه این خطری جدی برای جامعه محسوب می شود.
صرامی با اشاره به ضعیف بودن كاركرد خانواده در این بخش، ادامه داد: عوامل بالینی، شخصیتی و خانوادگی در كنار هم می توانند مانع از مصرف چند ماده با هم شوند لذا افزایش میزان كنترل خانواده در كنار دیگر عوامل ضروری است.
به گفته وی، برخی نیروی انتظامی را در این امرمقصر می دانند، عده ای دولت، برخی حاكمیت و تعدادی نیز اپوزیسیون را در حالی كه رسیدگی این موضوع عزم ملی را می طلبد.
مدیركل دفتر پیشگیری و آموزش مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه نارسایی های رفتاری در این الگوی مصرف برای مراجعه جوانان و نوجوانان در شهر تهران به شیشه نقش آفرینی می كند، گفت: در این مرحله مداخلات مسئولان مدرسه و خوابگاههای دانشجویی می تواند نقش موثری در جهت دهی به این نارسایی های هیجانی داشته باشد.
صرامی نگرانی، ناامیدی، استرس و اضطراب را از جمله عوامل موثر در شكل گیری گرایش های یادشده برشمرد و افزود: نهضت بیست و كنكور گرایی در ایجاد این استرس ها موثر است لذا تاثیرات سوء آنها منجر به افزایش گرایش به مصرف چند ماده مخدر با یكدیگر می شود.
وی یادآور شد: آنچه باید مورد مداقه رسانه ها از جمله خبرگزاری ها قرار گیرد، توصیه و هشدارهای دائم به خانواده ها در این زمینه است.