دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي تشكلهاي غيردولتي را بازوي اجرايي دولت در اقدامات پيشگيري از اعتياد دانست.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي، محمد زيدوند در همايش پيشگيري از اعتياد دانشگاه آزاد اسلامي شهرستان شازند گفت: سياست اصلي ما در مبارزه با مواد مخدر اجتماعي كردن امر مبارزه است تا از اين رهيافت نه تنها بتوانيم سرمايه اجتماعي را در بين عموم افزايش دهيم بلكه با ايجاد مسئوليت اجتماعي آحاد مختلف جامعه را در برابر اعتياد و مواد مخدر مصون نماييم.
وي با بيان اينكه قريب به ۴۰ سال اجراي برنامههاي مقابله با عرضه و تقديم بيش از ۴۰۰۰ شهيد و ۱۲۰۰۰ جانباز درعرصه مبارزه با مواد مخدر نتوانسته است پاسخگوي نيازهاي جامعه در اين زمينه باشد، اصليترين راهكار موفقيت در برابر سيستم مافياي مواد مخدر را اجراي سياست هاي پيشگيري از اعتياد عنوان كرد.
دبير شوراي هماهنگي استان با بيان اينكه بيش از ۳۴۰ نوع ماده مخدر صنعتي وجود دارد، افزود: مافياي مواد مخدر با تبليغات اغوا كننده و كاذب از تاثيرات اين مواد، سعي در افزايش بازار تقاضاي خود مي باشد و متاسفانه ميبينيم كه بسياري از جوانان به خصوص بانوان با هدف كاهش وزن و افزايش جواني در دام اين سود جويان قرار ميگيرند.
زيدوند گفت: هر چند كه مصرف مواد مخدر در اوايل مصرف مي تواند اثرات خوشايندي را براي فرد مصرف كننده ايجاد نمايد اما بدون شك پس از مدت كوتاهي فرد مصرف كننده به يك ماده مخدر وابسته ميشود كه اين وابستگي و ميل به مصرف مجدد مواد دو چندان ميشود.
وي با بيان گردش مالي ۴۵۰۰ ميليارد دلاري مافياي مواد مخدر اظهار داشت: اين مقدار از گردش در حالي است كه كل ذخاير ارزي دنيا قريب به ۴۰۰۰ ميليارد دلار است.
زيدوند با تكذيب ادعاهاي دولتهاي غربي در مبارزه با مواد مخدر افزود: علي رغم اينكه ايران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است وليكن نه دولتها و نه سازمانهاي بين المللي كوچكترين كمكي به جمهوري اسلامي در عرصه مبارزه با مواد مخدر نكردهاند در عين حال ميبينيم امروز بحث مواد مخدر ديگر به عنوان يك موضوع اقتصادي مطرح نيست بلكه به عنوان ابزار سياسي در اختيار دول غربي تبديل شده است و از سوي ديگر ميزان توليد مواد مخدر از زمان حضور ناتو به افغانستان بيش از ۱۱۳۰ برابر افزايش داشته و ترياك انبار شده در انبارهاي افغانستان بيش از ۱۲۰۰۰ تن است.
وي با بيان اينكه بايد مهارت نه گفتن را به جوانان و نوجوانان آموزش داده شود افزود: نه گفتن آگاهانه و واكسينه كردن نسل جوان در برابر اعتياد يكي از راهكارهايي است كه امروز ستاد مبارزه با مواد مخدر دنبال ميكند كه براي اين منظور بايد از توان تخصصي تشكلهاي غير دولتي به عنوان بازوي اجرايي دولت بهره برد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي۹۴٫۰۲٫۲۷