مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نتایج یك تحقیق نشان داد، ۵۳ درصد معتادان كشور را شاغلان و ۴۷ درصد آن را بیكاران تشكیل می دهند.
‘حمید صرامی’روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، نقش تحقیق و پژوهش را در پیشگیری و مقابله با مواد مخدر موثر دانست و گفت: با دسترسی به اطلاعات ناشی از انجام این پژوهش می توان گام های بعدی را در این زمینه برداشت.
وی با اشاره به تحقیقی كه در سال ۱۳۹۱ برای آگاهی از وضعیت معتادان صورت گرفت، اظهار داشت: در این تحقیق كه نشان از افزایش تولید شیشه در كشور داشت، به این نتیجه رسیدیم، ضربه زدن به آزمایشگاه هایی كه این مواد در آن تولید می شود، یك ضرورت است و اقدامات جدی در سطح ملی را می طلبد.
به گفته صرامی، در سال ۱۳۹۱ تعداد ۳۲۰ آشپزخانه خانگی در سطح كشور شناسایی شد كه مواد محرك از جمله شیشه در آن تولید و سپس توزیع می شد.
مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مواد مخدر ادامه داد: تحقیقی دیگر نشان داد ۴۵ درصد معتادان كشور در گروه سنی ۲۰ تا ۳۴ سال هستند كه همین امر موجب مداخلات ستاد در وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم شد برای آنكه بتوان نسبت به ایمن سازی، مقاوم سازی و عرصه پیشگیری اولیه از اعتیاد برای گروه جوان و نوجوان اقدام كرد.
صرامی اضافه كرد: در سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد تاكید شده، هر سال ۸ درصد معادل ۴۰ درصد جمعیت كشور تحت برنامه های پیشگیرانه در طول برنامه پنجم توسعه قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینكه نتایج این تحقیق همچنین حكایت از اعتیاد ۵۳درصد افراد شاغل و ۴۷ درصد افراد بیكار دارد، افزود: این مطالعه ما را بر آن داشت تا اقدامات پیشگیرانه را بر گروه های صنعتی، كاركنان دولت و حتی پادگان ها توسط ۱۴ سازمان بطور جدی اجرایی كنیم.
صرامی با بیان اینكه نتایج پژوهش های ما در سطح كشور به رویكرد كاربردی تبدیل شده، افزود: این موضوع درحقیقت یكی از تاكیدات وزیر كشور به عنوان دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است.
وی همچنین گفت: شاید برخی سئوال كنند چرا با وجود این همه اقدامات پیشگیرانه در زمینه مواد مخدر، دسترسی به آن در كشور آسان است اما باید گفت، دسترسی به این مواد در دیگر شهرهای دنیا از جمله بروكسل، رم، میلان و فلورانس كه برای شركت در نشست های مختلف به آنجا سفر كرده بودم نیز آسان است.
صرامی اظهار داشت: باید برای ایجاد لذات صحیح و هیجان های مثبت به فرزندان خود كمك كنیم تا آنها به سوی لذت های اشتباه و در نهایت مصرف مواد مخدر و روانگردان نروند.
وی با بیان اینكه بررسی ها نشان می دهد، پیشنهاد دهندگان اولیه برای مصرف مواد مخدر، یكی از بستگان و یا اعضای خانواده بوده است، گفت: این امر برخورد مناسب و جدی با گروه همسالان را ضروری می سازد و اینكه مهارت های زندگی و شیوه های ارتباطات فردی باید در مقاطع مختلف تحصیلی در كشور ارتقا یابد.