
مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر از تلاش مافیای مواد مخدر برای افزایش مشتریان خود با شیوه های تبلیغی جدید خبر داد و گفت: هدف از این امر هدایت جوانان به سمت نابودی از طریق افزایش اعتیاد به مواد مخدر است.
مافیای مواد مخدر برای جذب مشتری بیشتر تلاش می كند
‘حمید صرامی’روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، شایع ترین مواد مخدر مصرفی را تا قبل از سال ۱۳۸۳ در كشور تریاك، شیره تریاك و سوخته آن عنوان كرد و گفت: از سال ۸۳ به بعد شرایط مصرف این مواد در كشور از طریق سیستم هوشمند مواد مخدر تغییر كرد و مواد نوظهوری مثل آمفتامین، اكستازی و محرك ها وارد كشور شد كه به علت گرانی بیشتر افراد متمول به سمت آن رفتند.
وی اضافه كرد: مافیای مواد افغانستان در سال های ۸۶ و ۸۷ با تبلیغات سوء درباره كراك و اینكه این ماده همان كوكایین است كه در اروپا برای افراد فقیر تولید می شود، چرخه جدیدی از مصرف را در كشور ایجاد كردند و از آنجا كه جوانان و نوجوانان از روحیه تنوع طلبی برخوردار هستند، این ماده را برای مصرف انتخاب نمودند.
مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: از سال ۸۷ به بعد الگوی سه ضلعی مواد مخدر شامل تریاك، شیشه و كراك(هرویین با درجه خلوص ۷۵درصد) جایگزین الگوی قبلی شد و پس از آن نیز قاچاقچیان برای ضربه زدن بیشتر به كراك هرویین، تبلیغات وسیعی را آغاز كردند و بلافاصله الگوی مصرف به سمت شیشه تغییر كرد.
به گفته صرامی، این تبلیغات تا جایی پیش رفت كه در آرایشگاه های زنانه برای جذب مشتریان عنوان می شد كه این ماده سبب لاغری می شود.
مافیای مواد مخدر با اشاره به اینكه مصرف این ماده اعتیاد آور نیست، تبلیغات دیگری را راه انداخت مبنی بر اینكه این ماده می تواند به تمركز بیشتر و بیداری به هنگام شب كمك كند.
صرامی با بیان اینكه در سال های ۸۹ و ۹۰ مجددا تبلیغات برای مصرف هرویین از سوی افراد سودجو آغاز شد، اظهار داشت: مهمترین مساله ای كه اكنون یك خطر به شمار می آید، مصرف همزمان چند ماده مخدر است كه نقش رسانه ها در آگاهی بخشی و هشدار به خانواده ها بسیار مهم و ضروری است.
وی در پایان فعالیت خبرگزاری جمهوری اسلامی را در عرصه مواد مخدر به دلیل نگاه هوشمندانه و علمی ستود و گفت: متاسفانه برخی رسانه ها با موضوعاتی مثل اعتباد و مواد مخدر اغراق آمیز برخورد می كنند اما نگاه ایرنا نسبت به این حوزه واقع بینانه تر است.