استاندار سیستان و بلوچستان از فرایندی راهاندازی پژوهشکده پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در سیستان و بلوچستان قدردانی کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، علی اوسط هاشمی امشب در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: برنامهمحوری در زمینههای مختلف بهویژه اقدامات پیشگیری از شیوع مواد مخدر و اعتیاد سرلوحه کار مدیران باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: باید جامعه را نسبت به پیشگیری از شیوع مواد مخدر و اعتیاد حساس کنیم، در این زمینه اولویت با آموزش و پرورش است زیرا اگر در حوزه اقدامات آموزشی برای دانشآموزان خوب عمل کنیم در حوزه دانشگاه زیاد مشکل نخواهیم داشت.
این مسئول ادامه داد: آموزش و پرورش گلوگاه وسیعی است که هر بذری در آن پاشیده شود رویش خانوادگی دارد برای همین بهترین کانون در راستای فضاسازی و اصلاح و کمک به سلامت جامعه آموزش و پرورش است.
وی بیان کرد: تمام مراکز فرهنگی و علمی میتوانند اقدامات پیشگیرانه خود را از آموزش و پرورش شروع کنند.
هاشمی با تاکید بر مشارکت بیش از ۴ هزار داوطلب سلامت در بخش پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، گفت: در بخش پیشگیری نیاز به نگاه جهشی با استفاده از تمامی ظرفیتها داریم و داوطلبان سلامت نیز در این زمینه میتوانند نقش موثر داشته باشند.
استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: روسای کمیتههای مختلف شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در استان باید برنامههای کمیته خود را برای پیشگیری مشخص کرده و در قالب یک بسته تهیه و تدوین کنند.
توسعه و گسترش روابط ایران و افغانستان
وی گفت: کشور پاکستان و افغانستان از شرکای تجاری استان ما هستند، سال گذشته سال تعامل با پاکستان بود، امسال بیشتر به توسعه و گسترش روابط با افغانستان میاندیشیم.
این مسئول با بیان اینکه باید در زمینه مقابله با مواد مخدر به صورت منطقهای برنامه داشته باشیم، افزود: اقداماتی که در این استان انجام میشود باید در شرق کشور تاثیرگذار باشد.
وی از فرایندی که برای راهاندازی پژوهشکده پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در سیستان و بلوچستان در حال انجام است قدردانی کرد و گفت: راهاندازی این پژوهشکده از ضروریات است تا بتوانیم با استفاده از یافتههای علمی و کارشناسی برنامههای پیشگیرانه را با قوت اجرایی کنیم.
هاشمی ادامه داد: نقش کاربردی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سیستان و بلوچستان باید فعالتر شود، گزارشهای مسئولان و روسای کمیتهها حاکی از این است که در زمینه خرده فروشان اقدامات خوبی انجام شده است و بیشتر به سمت دستگیری و برخورد با توزیعکنندگان خرد عملکرد داشتهایم که با توجه به تبعات و آسیبهای اجتماعی که به دنبال دستگیری خردهفروشان است، نیاز است تلاش بیشتری در راستای مقابله با باندهای بزرگ صورت گیرد.
استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: باید مردم را نسبت به موضوع پیشگیری حساس کنیم به طوری که خود مخبر و کاشف باشند، و هرگونه اطلاع و خبری در زمینه محل توزیع مواد مخدر و یا فروشندگان مواد دارند را در اختیار مسئولان امنیتی قرار دهند و به نوعی نسبت به پیشگیری از شیوع اعتیاد در جامعه احساس مسئولیت کنند.