آيين آغاز به كار اردوهای توانمند سازی رواني – اجتماعي دانش آموزان مقطع متوسطه در برابر آسیبهای اجتماعی، باحضور صادقی جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، دکتر حسینی مدیر کل و پورجاهد معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان، در اردوگاه ثامن الحجج مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، مدير كل آموزش و پرورش استان، در آيين آغاز به كار اردوهای توانمندسازی روانی – اجتماعی دانش آموزان در مواجهه صحیح و اصولی با آسیب های اجتماعی كه در روز نخست ويژه دانش آموزان دختر برگزار شد، صحبت های خود را با تکریم مقام زن و گرامیداشت فرارسیدن ایام مبارک ولادت حضرت فاطمه (س) آغازکرد و گفت : برای گرامیداشت منزلت و مقام زن باید خرافه هایی که درخصوص جنس دوم بودن زنان وجود دارد را کنار بگذاریم و بدانيم كه سعادت و شقاوت هرجامعه به جوهره وجودی زنان آن بستگی دارد و این بزرگترین و بارزترین ویژگی زنان است.
دكتر حسيني با اشاره به این که امروز هیچ کس تردیدی در این موضوع ندارد که دانش آموزان امروز ما آینده سازان فردای میهنمان هستند گفت: امروز جامعه ما، رقم زننده فردای آن است و فردای این کشور از مسیر دانش آموزان و مدارسمان می گذرد. به بيان ديگر، امروز، دانش آموزان ما در هر سطحی از تعلیم و تربیت که قرار بگیرند جامعه فردای ما نیز در همان سطح خواهد بود.
وي بابیان این كه دانش آموزان ما امروز باتهدیدها ، آسیب ها و خطرات جدی مواجه هستند ادامه داد : برای کاهش این آسیب ها و خطرات به دنبال راهکارهایی هستیم که یکی از آن ها آزمون سلامتی بود که سال گذشته ویژه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم برگزار شد طي آن بیش از ۷۲ هزار دانش آموز و براساس استانداردهای بین المللی مورد سنجش قرار گرفتند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بااشاره به برخی از نتایج بدست آمده در این آزمون گفت : بر اساس آمارها ۳۵ درصد دانش آموزان استان، هیچگونه مطالعه غیردرسی ندارند و تنها حدود چهار درصد آن ها بیشتر از چهارساعت از هفته را به مطالعه مطالب غیردرسی می پردازند. اين در حاليست كه امروز با کمال تاسف، برترین و برجسته ترین کتاب ها و شاهکارهای ادبی و علمی ما در بهترین کتابخانه های برترین واحدهای آموزشی، غبار گرفته اند؛ درحالی که دانش آموزان ما مداوم به دنبال منابع تست های کنکوری و امتحانی هستند. اين مطلب بيانگر اين است كه مي بايست رویکرد ما از سوق دادن دانش آموزان به سمت کنکورزدگی ، نمره زدگی و تست گرایی صرف باید تغيير كند و به عنوان يك مسئله مهم، در دستور کارمان قرار گيرد.
این مقام مسئول تصریح کرد : در بخش فعالیت های هنری ۴۱ درصد دانش آموزان استان اعلام کرده اند در طول شبانه روز هیچگونه فعالیت هنری ندارند و تنها هفت درصدشان اعلام کرده اند که حدود یک تا دو درصد فعالیت در این بخش انجام می دهند؛ درحالی که اعتقاد داریم برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی توجه به مسائل هنری می تواند به ما کمک زیادی کند.
حسینی بااشاره به این که امروز استفاده بیش از حد از اینترنت و موبایل و تلویزیون باعث شده برخی از خانواده های ما از جمعیت به فردیت تغییرشکل دهند، اظهار داشت: متاسفانه اين امر باعث شده میزان گفت و گو در خانواده ها کاهش چشمگیری داشته باشد که این خود، یک آسیب جدی محسوب مي شود. آمارهای آزمون سلامت به ما نشان داد بیش از ۳۵ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه دوم استان بیش از سه ساعت از وقت خود را در روز صرف تماشای تلویزیون و گوش دادن به موسیقی می کنند و ۳۵ درصدشان بیش از دو تا چهار ساعت در روز را با موبایل و یا تبلت خود می گذرانند؛ ضمن این که بیش از ۹۰ درصد آن ها به صورت مستمر به اینترنت دسترسی دارند.
وی با بیان این که باتوجه به ضرورت فعالیت های بدنی و ورزشی در دانش آموزان ، آموزش و پرورش از سال تحصیلی ۹۳-۹۴ المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای را به شکل جدی پیگیری کرده است از آمارهای دیگری مرتبط با اين بخش ياد كرد و گفت: بیش از ۲۳ درصد دانش آموزانی که در آزمون سلامت شرکت کردند، هیچ گونه فعالیت ورزشی روزانه اي ندارند و ۲۹ درصد آن ها نيز، کمتر از نیم ساعت در روز را ورزش می کنند. بر همین اساس است که امروز شاهد هستیم بخش زیادی از دانشجویان برترین دانشگاه های کشورمان، دچار فقر حرکتی هستند.
وی در پایان با اشاره به وجود فرصت ها و الگوهای مناسبی همچون شخصيت های ملی و دینی ، انقلابی ، خانوادگی و علمی گفت: خوشبختانه، در كشور ما، خانواده هنوز منشاء اصلی تحولات و بستر پيدايش پیوستگی ها، همدلی ها و وفاق محسوب می شود و ما باید با تکیه بر این مسائل، دانش آموزان را در مقابل آسیب هایی که امکان دارد با آن مواجه شوند، واکسینه کنیم.
بنا بر اين گزارش، اردوي توانمند سازی رواني – اجتماعي دانش آموزان مقطع متوسطه براي مواجهه صحيح و اصولي با آسيب هاي اجتماعي با شرکت ۲۰۰دانش آموز دختر و ۲۰۰ دانش آموز پسر از نواحی یک ، پنج ، سه و تبادکان در روزهاي بيستم و بيست و يكم فروردين ماه در مشهد برگزار شد كه طي آن دانش آموزان در کارگاههای آموزشی “آسیبهای اجتماعی و اعتیاد” و “آسیبهای نوظهور و رسانه” با حضور اساتید مجرب شرکت نمودند و همچنین از تفریحات سالم و مسابقات ورزشی نيز بهره مند شدند.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۴٫۰۱٫۲۹