قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اهمیت و ضرورت پیشگیری در بحث مواد مخدر گفت: بیش از ۲۳ تن انواع مواد مخدر در یک ماهه اول امسال و ۵۵۵ تن سال گذشته در کشور کشف شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، علیرضا جزینی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد با بیان اینکه فرآیند اقدامات استان یزد در بخش مبارز با مواد مخدر بسیار موفق بوده، اظهار داشت: اساس مبارزه با مواد مخدر در ۱۱ بند از سوی مقام معظم رهبری به این ستاد ابلاغ شده است.
جزینی با اشاره به نامگذاری امسال افزود: نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری ایجاب میکند تمام مسئولان فعالیت خود را بیش از پیش در این زمینه افزایش دهند.
وی با اشاره به افزایش تعداد و ضرورت فعالیت سازمانهای مردم نهاد و خیران در ارتباط با مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: در استان یزد بیش از ۵۹ سمن در مورد پیشگیری و درمان اعتیاد فعالیت میکنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: وجود سازمانهای مردم نهاد در استان یزد و کشور میتواند به خوبی در مورد این مهم اثر بخش باشد.
وی گفت: در عمده استانهای کشور، آمار سازمانهای مردم نهاد در حوزه درمان بیشتر است اما در استان یزد آمار سازمانهای فرهنگی و پیشگیری نسبت به دیگر ثمنهای فعال بیشتر است.
جزینی تصریح کرد: در استان یزد ۴۱ سمن در حوزه پیشگیری، ۱۴ سمن در حوزه درمان و ۴ سمن در حوزه کاهش آسیب در حال فعالیت در امر مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه از بهمن ماه سال گذشته تاکنون بیش از ۴۰ نفر از معتادان آواره با مجوز قضایی در مرکز ترک اعتیاد یزد نگهداری میشوند، گفت: مباحث درمان، نگهداری، حرفهآموزی و اشتغالزایی از مهمترین اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در نظر داریم با اقدامات و برنامههای منسجم ظرفیت مرکز ترک اعتیاد استان یزد از ۴۰۰ نفر به بیش از ۵۰۰ نفر افزایش دهیم.
وی با اشاره به اهمیت و ضرورت بحث اشتغالزایی افزود: در سال ۹۳ برای بیش از ۶۹۰ نفر از معتادان در استان یزد اشتغالزایی انجام شده است.
جزینی با اشاره به اهمیت چگونگی ورود مواد مخدر به کشور تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۳ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده که از این آمار بیش از ۲ تن مربوط به کشفیات استان یزد بوده است.
وی گفت: در سال گذشته بیش از ۵۵۵ تن مواد مخدر کشف شده که از این آمار ۲۲ تن مربوط به کشفیات انواع مواد مخدر تریاک، حشیش و مرفین در استان یزد بوده است.
وی با اشاره به اینکه استان یزد از نظر کشفیات انواع مواد مخدر در جایگاه ۸ کشور قرار دارد، افزود: آمار کشفیات استان یزد در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است.
جزینی تصریح کرد: در سیستم مقابلهای ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور شرق کشور با ۸۵ درصد کشفیات، کویر از اولویت و حساسیت بیشتری برخوردار است که اقدامات و برنامهریزیهای بسیار خوبی برای امن کردن این مسیرها انجام شده است.
وی جمعآوری خردهفروشان را از دیگر برنامههای منسجم این ستاد در کشور عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر در استان یزد تاکنون بیش از ۵۲۰۰ نفر دستگیر شدهاند که از این آمار ۹۳۰ نفر به دلیل اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد منتقل شدهاند.
جزینی با بیان اینکه بحث درمان معتادان و کنترل مراکز درمانی غیر مجاز از اهمیت بالایی برخوردار هستند، اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ مرکز درمانی غیر مجاز در کشور وجود دارد.
وی گفت: بر اساس مصوبه ستاد و شورای اجتماعی کشور در حوزه پیشگیری بیش از ۱۰ درصد از بودجه فرهنگی شهرداریهای کشور باید در اختیار موضوع پیشگیری از اعتیاد قرار بگیرد که متأسفانه در استان یزد این مهم محقق نشده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور آمارگیری در حوزههای مختلف را از دیگر اقدامات این ستاد دانست و گفت: متأسفانه بیش از ۲۰ درصد از دانشجویان به مصرف قلیان، ۱۳ درصد به مصرف سیگار، ۲٫۱ درصد به قرص ترامادول و ۰٫۶ در صد به قرص ریتالین اعتیاد دارند.
جزینی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۸ مرکز درمان سرپایی، ۱۷ مرکز میان مدت و ۴ مرکز کاهش آسیب در امر مبارزه با مواد مخدر در استان یزد گفت: متأسفانه بیش از ۲٫۶ دهم درصد از دانشجویان کشور به انواع مواد مخدر اعتیاد دارند.
وی با اشاره به اینکه زنان ۱۰ درصد از آمار معتادان و آقایان ۹۰ درصد از آمار معتادان کشور را به خود اختصاص دادهاند، افزود: اولویت امسال ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در بحث پیشگیری است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در مورد اقدامات پیشگیرانه این ستاد در استان یزد انعقاد تفاهم نامهای با صدا و سیمای مرکز یزد را به منظور تهیه و تولید بیش از ۸۴ برنامه مختلف در ویژه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد.