قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حاشيه پنجمین مرحله طرح پاکسازی نقاط آلوده و جمع آوری معتادین متجاهر در مشهد گفت: بخش اعظمی از آسیب های اجتماعی ارتباط مستقیمي با مصرف مواد مخدر دارند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی ، دکتر علیرضاجزینی در بازدید از مراکز ماده ۱۶ مشهد ، ضمن اظهار تشکر از همه مسئولین و دست اندرکاران این طرح گفت: با جمع آوری و پذیرش معتادین متجاهر در استان پیش بینی میشود مشکلات ناشی از معتادین متجاهر از جمله آسیبهای اجتماعی مرتبط با آن کاهش یابد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وضعیت کشور در خصوص اعتیاد، اظهار کرد: طی نظرسنجی صورت گرفته از مردم، اولین آسیب در سطح جامعه اعتیاد و موادمخدر بیان شده است، چرا که تغییر مصرفي در این حوزه پدید آمده و گرایش از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی تغییر کرده است، به همین خاطر باید اهتمام بیشتری به این حوزه داشته باشیم.
دکتر جزینی آثار سوء مواد مخدر را در گسترش آسیبهای اجتماعی نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: ۶۵ درصد همسرآزاری ها، ۳۰ درصد کودک آزاری ، ۲۳ درصد خشونت و.. ناشی از مواد مخدر گزارش شده است و اگر سایر جرایم از این آمارها منفک سازیم، بخش اعظمی از آسیب های اجتماعی در ارتباط مستقیم با مصرف مواد مخدر می باشد.
وی با بیان اینکه شیوه استفاده از مواد از سبک سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرده است، ادامه داد: برابر آمارهای اعلام شده ۸۰ درصد معتادان کشور، علاوه بر مواد سنتی، شیشه نیز مصرف می کنند و این امر ناشی از تولید آسان این نوع از مواد مخدر است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور اظهارداشت: معتادانی که خود را به مراکز درمانی معرفی میکنند برابر قانون بیمار تلقي میشوند و اگر این گروه نسبت به درمان اقدام نکرده و در قالب کارتن خواب ها و… دیده شوند با دستور قاضی باید دستگیر و به مراکز درمانی ماده ۱۶ قانون معرفی شوند.
دکتر جزینی اولویت بندی آسیب ها و کنترل و کاهش را شرط اول موفقیت در این حوزه برشمرد و گفت: استراتژی اصلی باید پیشگیری و حفظ آمار موجود باشد.
وی با اشاره به اهمیت راهاندازی مراکز اقامتی ماده ۱۶ برای بانوان، اظهار کرد: ما در کشور به دنبال راهاندازی مراکز اقامتی ویژه بانوان مصرفکننده هستیم تا با نگهداری زنان در مراكز جداگانه، ديگر شاهد رفتارهای پرخطر در جامعه نباشیم. در حقیقت این مراكز محل مناسبی برای مشاوره مصرفکننده و افرادی که در محیطهای پرخطر زندگی میکنند به شمار میرود.
جزینی با بیان اینکه رسیدگی به اشتغالزایی بانوان از اهمیت به سزایی برخوردار است، تصریح کرد: مدیران امور بانوان و متولیان امر در استانها باید به این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشند و اقدامات لازم در این زمینه را مبذول کنند تا مشکلات کمتری را در خصوص اشتغال این افراد داشته باشیم، لذا افتتاح این مركز در استان میتواند آثار خوبی را برجای بگذارد، چرا که بسیاری از مصرفکنندگان یا از تمکن مالی برخوردار نیستند و یا اینکه تمایلی برای مراجعه به مراکز درمانی را ندارند که این مهم میتواند در راستای آموزش به این افراد تاثیرگذار باشد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برابر قانون دو نوع مرکز نگهداری و درمان معتادان در کشور فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: یکی از این موارد بر اساس ماده ۱۵ است که افراد خودمعرف هستند و به مراکز درمانی مراجعه میکنند؛ این مراکز توسط مردم و بخش خصوصي اداره میشود.
جزینی با بیان اینکه دسته دیگر از مراکز بازپروری مصرفکنندگان مواد مخدر مربوط به ماده ۱۶ قانون است، تصریح کرد: براساس این قانون در ۱۷ استان توسط نیروی انتظامی افرادی که بیخانمان و مصرفکننده مواد هستند، مجرم شناختهشده و با دستور مقام قضایی به این مراکز ارجاع میشوند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که به مراکز خودمعرف مراجعه میکنند بیمار شناخته میشوند نه مجرم، بیان کرد: حلقه مفقوده ما در چرخه بازآموزی و بازپروری مصرفکنندگان مواد مخدر، حرفهآموزی و اشتغال است و تأکید ما در تمام استانها بر این بوده در کنار مراکز نگهداری و درمان معتادان یک مرکز اشتغالزایی و حرفهآموزی ایجاد شود.
گفتنی است در پی اجرای پنجمین مرحله طرح پاکسازی نقاط آلوده وجمع آوری معتادین متجاهر در مشهد، مجموعاً تعداد ۱۰۰۰ نفر از معتادین متجاهر جمع آوری و براي تحویل به مراکز ماده ۱۶ به دستگاه قضائي معرفي شدند.
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر را در اين بازديد، فرماندار شهرستان مشهد، جانشين دبير و كارشناسان مقابله، درمان و پيشگيري شوراي هماهنگي مبارزه بامواد مخدر استان خراسان رضوي همراهي مي نمودند.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۲٫۲۶