قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از ۷۰ درصد مواد افیونی جهان در منطقه اقتصادی اکو تولید می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ˈ طاها طاهریˈروز چهارشنبه در نشست مراجع و آژانس های مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو، افزود: به همین دلیل ستاد فردی و اداری کاهش سن اعتیاد رشد بیماری های ویروسی مانند ایدز و اچ.آی.وی در منطقه شیوع یافته و در نتیجه آن هزینه های پیشگیری و درمان و مقابله با کشت، تولید و ترانزیت مواد مخدر برنامه های توسعه ای ما را تحت الشعاع قرار داده است.
وی با بیان اینکه دولت افغانستان در چند سال گذشته در برخورد با عاملان کشت و تولید توفیقاتی داشته است، اظهار داشت: با وجود عدم دخالت نیروهای خارجی مستقر در افغانستان در مبارزه با مواد مخدر متاسفانه هنوز این معضل وجود دارد به طوری که گزارش دفتر جرم و مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در زمینه افزایش کشت خشخاش مایوس کننده است.
طاهری افزود: مسئولیت کشورهای عضو و جامعه بین المللی، بر مبنای اصل ˈمسئولیت مشترک و عمومیˈ در مهار کشت، تولید و ترانزیت مواد افیونی، پیش سازه های شیمیایی، ارتقا سطح همکاری ها و ترسیم راهکارهای عملیاتی کاربردی برای توقف و مهار این معضل جهانی دو چندان می شود.
وی ایران را به عنوان یکی از اعضای سازمان اکو با اتخاذ استراتژی مبارزه با عرضه و تقاضا دانست و ادامه داد: تاکنون سه هزار و ۷۰۰ نفر در راه مبارزه با مواد مخدر در ایران شهید و ۱۲ هزار نفر جانباز شده اند.
وی اظهار داشت: با توجه به تمام هزینه های مادی و معنوی ایران در انسداد مرزهای ورودی و خروجی و کشف بیش از ۵۳۰ تن انواع مواد مخدر در سال گذشته، کشورمان تاکنون تجارب مفیدی در این زمینه بدست آورده که منجر به برگزاری کارگاه های آموزشی در کشورهای منطقه شده است.
طاهری تصریح کرد: ضرورت دارد دبیرخانه اکو در همکاری با آژانس های تخصصی سازمان ملل و نهادهای منطقه ای، بین المللی به تدوین یک استراتژی واقع بینانه با محوریت کشورهای منطقه و جامعه جهانی اقدام کند.
وی با بیان اینکه منطقه اقتصادی اکو در یکی از مهمترین مناطق استراتژیک جهان با پتانسیل های کم نظیر اقتصادی و فرهنگی قرار دارد، گفت: اعضای اکو از توانمندی های لازم برای مقابله با بلای بزرگ مواد مخدر طبیعی، صنعتی و تبعات منفی آن که متاسفانه کشورهای ما را مورد هجوم قرار داده، برخوردار هستند.
طاهری با بیان اینکه منطقه ما قربانی انگیزه های خودخواهانه مافیا و قاچاقچیان از سودجویی از بازار مصرف در کشورهای غربی است، خاطرنشان کرد: این جنایتکاران در اقداماتی هماهنگ و سازمان یافته جنایت مخربی را از طریق جریان مشکوک در مسیرهای قانونی، انتقال پول و انحراف پیش سازها، ایجاد تنوع در تولید، ساخت مواد افیونی و داروهای روانگردان را به کشورهای مبدا، مسیر و مقصد تحمیل می کنند.