چهارمین جشنواره دانش آموزی نوجوان سالم با محوريت شیوههای زندگی سالم، پیشگیری از گرایش به مواد مخدر، پیشگيری از گرایش به خشونت و پیشگيری از رفتارهای پرخطر در اراک برگزار و به برگزيدگان آثار برتر جوايزي تقديم شد شد. مرحله استانی جشنواره در برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي، حسن بیگی سرپرست استانداری مرکزی در این جشنواره كه در کانون امام خمینی (ره) اراک برگزار شد، با اشاره به اینکه از ۲۰۰ سال پیش در کشور ما به شیوه های مختلف مواد مخدر ترویج داده شد گفت: با توجه به اینکه در کشور افغانستان مواد مخدر مصرفی دنیا تولید می شود، عمده ترانزیت آن نیز از کشور ماست که البته از گذشته تاکنون راهها و شیوه های تزانزیت آن نیز تغییر کرده به طوری که در حال حاضر بیشتر از راه دریاست در حالی که قبلا از راه های مواصلاتی بود.
وي افزود: بواسطه همسایگی ایران با افغانستان، بعد از انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران به فکر افتاد که مقابله جدی با توزیع مواد را در دستور کار قرار بدهد.
سرپرست استانداری مرکزی ادامه داد: توزیع مواد مخدر بیشترین سود را برای قاچاقچیان دارد و اگر بررسی کنیم متوجه می شویم که خود این افراد معتاد نیستند ولی جوان های ما را هدف قرار می دهند که در این راستا بعد انقلاب تصمیم گرفته شد با این پدیده مبارزه شود و البته بیشتر جنبه نظامی داشت.
بيگي خاطرنشان کرد: در کل کشور ۴ هزار نفر از نیروی انتظامی در راه مبارزه با مواد مخدر شهید و ۱۲ هزار نفر نیز جانباز شدند همچنین در استان مرکزی ۲۲ نفر در این راه به شهادت رسیدند.
همچنين محمد زيدوند دبير شوراي هماهنگي با مواد مخدر استان مركزي در اين جشنواره با اشاره به سياست هاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري در باب مبارزه با مواد مخدر گفت: اولويت اصلي ستاد مبارزه با مواد مخدر، اجتماعي نمودن امر مبارزه با مواد مخدر مي باشد كه بايد با همت و تلاش همه افراد جامعه و مسووليت در برابر اين آسيب را ميطلبد.
ايشان به تشريح ساختار دبيرخانه شورا پرداخت و افزود: در استان ها وظايف راهبري و نظارت برنامهها و فعاليتهاي فرهنگي و پيشگيري، درمان و حمايت هاي اجتماعي و كاهش آسيب بر عهده دبيرخانه شورا ميباشد.
ايشان در ادامه به يكي از پرخطرترين آسيب هاي قرن يعني اعتياد اشاره كرد و خطاب به دانش آموزان گفت: با توجه به اين كه نوجواني و جواني دو دوره مهم و حساس در زندگي هر كس مي باشد پس لازم است در اين دوره با آموزش مهارت هاي زندگي، برقراري روابط صميمي با والدين، انتخاب دوستان مناسب، از آسيب هاي اجتماعي به ويژه اعتياد مصون بمانيد.
وي همچنين عنوان كرد: با توجه به اين كه گاهي در ماهواره ها، باشگاه هاي ورزشي و آرايشگاه هاي زنانه در مورد مواد مخدر و روان گردان ها تبليغات سوء مي شود، آسيب هاي غير قابل جبران آن ها را نبايد ناديده گرفت.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي۹۳٫۱۲٫۲۰