دبیرکل اکو خبر داد: همكاري با “اکوپل” بهمنظور مبارزه با جرایم سازمان یافته اقتصادی مواد مخدر و رفع چالشهاي منطقهاي در اين زمينه در حال انجام است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ شامیل علی عسگرف در نشست آژانسهای مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو كه به ميزباني تهران در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، با بيان اينكه مواد مخدر یک پدیده تهدیدکننده است، گفت: برنامه اصلی اکو در راستای اعتقادات کشورهای عضو منطقه برای رشد و توسعه اقتصاد پایدار، رسیدن به بهداشت مناسب، مبارزه با فقر و بیسوادی و در عین حال تلاش برای مبارزه با مواد مخدر است.
وی با بيان اينكه برای داشتن کشوری توسعه یافته که امنیت ما را تضمین میکند باید به صورت فراسازمانی به برنامههای کشور عضو توجه كنيم، افزود: رسیدن به اهداف تعیینشده نیازمند همکاری بین کشورهای عضو است و برای از بین بردن این مشکلات از جمله پدیده مواد مخدر باید استراتژیهای مشترکی بین کشورهای عضو اکو شکل بگیرد تا دسترسی پلیس به مجرمین آسانتر شود.
دبيركل اكو اظهار داشت: باید همه کشورها به نظر واحدی در خصوص اجرای استراتژیهای مشترک و سازمانیافتهای برای امر مقابله با معضلات و مشکلات منطقه از جمله مواد مخدر برسند و در جلسات متعددی که بین روسای منطقه برگزار شده و کارگاههای آموزشی که به این منظور در دستور کار قرار گرفته است، نسبت به ایجاد یک بانک اطلاعات در حوزه مبارزه تاکید شده است.
عسگرف ادامه داد: هدف از اجرای استراتژیهای مشترک رسیدن به توانمندی اکو به ویژه در امر مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا کنترل کانتینرها و ایجاد آزمایشگاهها مبنای برنامهها ميباشد.
وي گفت: همكاري با اکوپل بهمنظور مبارزه با جرایم سازمان یافته اقتصادی مواد مخدر و رفع چالشهاي منطقهاي در اين زمينه در حال انجام است، چرا كه اکوپل راه مطمئنی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته اقتصادی مواد مخدر است و این پروژه به صورت پایلوت برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر افغانستان اجرا خواهد شد و برای این پروژه هزینهاي معادل نه و نيم میلیون یورو پیشبینی شده است.
وي افزود: از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون کارگاههای متعدد مرتبط با استراتژیهای مشترک برگزار شده، چرا که منطقه اکو هشت میلیون کیلومتر مساحت دارد و بر همین اساس مشکلات آن نیز زیاد است.
دبيركل اكو در بخش ديگري از سخنان خود گفت: افغانستان مشکل کشت مواد مخدر را دارد و اين یکی از مهمترین معضلات منطقه اکو است، چرا كه بسیاری از این مواد تولید شده از مسیر اکو عبور میکند، به طوری که در سال ۲۰۱۱ میلادی کشف ۲۷۵۰ تن تریاک، ۲۶۵۰ تن هروئین، ۱۷۹۵ تن حشیش در منطقه گزارش شده و همچنين بیش از ۹۵ درصد کشفیات مواد مخدر توسط کشورهای عضو اکو صورت گرفته و ۲۰ درصد از هروئین کشف شده نیز مربوط به منطقه اکو است.
عسگرف تاكيد كرد: کشورهای عضو اکو نیازمند یک سازماندهی مشترک و مشخص برای برخورد با جرایم سازمانیافته به ویژه در حوزه مواد مخدر هستند و ما ميتوانيم با تدوین استراتژیهای مشترک و با توجه به پتانسیل زبان، فرهنگ و مرزهای مشترک، نقش مهمی در مبارزه با قاچاق مواد افیونی داشته باشیم.
وي بيان داشت: اولین مرحله از رسیدن به استراتژی مشخص و مشترک تبادل اطلاعات بین کشورهای عضو منطقه اکو است، چرا که این تبادل اطلاعات مهمترین برنامه برای مبارزه با مواد مخدر و نقش و تاثیر آن در منطقه و جامعه جهانی است.
عسگرف افزود: در صورت تبادل اطلاعات بین کشورهای عضو به ویژه افسران رابط مواد مخدر قطعا میتوان به برنامههای تاثیرگذار در حوزه مبارزه با مواد مخدر دست یافت که این موضوع در دستور کار جلسه امروز قرار دارد.
وي در پايان تاكيد كرد: بايد یک سیستم ارتباطی امن اطلاعاتی بین افسران رابط مواد مخدر برای تبادل اطلاعات ايجاد شود و از همه ظرفیتهای کشورهای عضو برای ایجاد برنامه مشترک مبارزهای استفاده كرد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۲/۱۸