مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر، از موادمخدر به عنوان بزرگترین تهدید اجتماعی کشور نام برد و برلزوم توجه ویژه همه نهادها و نیز گروه های مختلف مردم برای پیشگیری و کاهش این تهدید تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید صرامی روز شنبه درهمایش نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش موادمخدر و روانگردان ها درگرگان، اظهار داشت: براساس تحقیقات انجام شده ملی، ۹۰ درصد مردم معضل اعتیاد را به عنوان نخستین معضل کشور بیان کردند.
وی گفت: معضل اعتیاد به عنوان شوک هزاره سوم درجهان و مهمترین عامل و مانع رشد و توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک جامعه شناخته می شود.
صرامی بابیان اینکه اعتیاد و موادمخدر، کانون خانواده ها و نسل نوجوان و جوان جامعه را هدف قرار داده است، افزود: نا آگاهی نسبت به مواد مخدر و آسیب های آن از دلایل اصلی رشد و گسترش این تهدید اجتماعی است که دولت، مردم، نخبگان و گروه های مرجع باید تلاش زیادی برای آگاهی بخشی به افراد جامعه، بالاخص نسل جوان و نوجوان انجام دهند.
وی، کسب لذت، کنجکاوی، تفریح، رفع مشکلات روحی، در دسترس بودن مواد، فشار دوستان، رفع درد ناشی از کار سنگین، اختلافات خانوادگی و رفع مشکلات جنسی را ازدیگر عوامل مهم در شروع اعتیاد در جامعه بویژه در نسل جوان و نوجوان برشمرد و گفت: مهارت های زندگی و نیز آگاهی های لازم باید از سنین کودکی به افراد آموزش داده شود.
صرامی، برقراری ارتباط با فرزندان و عدم وارد کردن استرس به آنان را نکته ای مهم دانست و گفت: وقتی میانگین ارتباط والدین با فرزندان در روز کمتر از ۲۰ دقیقه است، باید ۵۵ درصد آنان بعد از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندان خود شوند.
وی افزود: وقتی یک میلیون کادر آموزشی مدارس و دانشگاه های کشور نسبت به موادمخدر و آسیب های آن به نسل جوان و نوجوان اطلاع رسانی نکنند، وقتی کتب درسی ما خالی از مطالب درحوزه این آسیب اجتماعی باشد، باید ۵۶ درصد دانشجویان ما حتی اطلاعات ابتدایی درخصوص مواد مخدر نداشته باشند.
صرامی هم چنین بابیان اینکه ۶ میلیون نفر ازجمعیت کشور دائما تهدید موادمخدر و اعتیاد را دارند که بسیار نگران کننده است، گفت: موادمخدر و آسیب های ناشی از آن سالانه مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد ریال به کشور خسارت می زند.
به گفته وی، هم اکنون ۳۷ درصد جمعیت معتاد کشور را افرادی با تحصیلات کاردانی تا دکترا، ۶۳ درصد معتادان را افراد متاهل و ۵۳ درصد معتادان را افراد شاغل تشکیل می دهند و ۵۸ درصد معتادان کشور بین ۲۵ تا ۳۴ سال و حدود ۱۴ درصد نیز بین ۱۵ تا ۱۹ سال سن دارند.
صرامی، تغییر مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی را نیز نگران کننده دانست و گفت: هم اکنون ۲۲،۶ درصد معتادان کشور، مواد مخدر صنعتی و اخیرا نیز مواد مخدر چند ماده ای مصرف می کنند.
این استاد دانشگاه بااشاره به نقش تشکل های مردم نهاد درحوزه فرهنگ سازی و پیشگیری از مصرف موادمخدر درجامعه، برلزوم تقویت این تشکل ها تاکید کرد و گفت: کم توجهی به این تهدید اجتماعی، خسارات جبران ناپذیری را درحوزه های مختلف امینتی، اقتصادی، سیاسی، بهداشتی، اجتماعی و فرهنگی برکشور وارد خواهد کرد.
وی، نقش رسانه های گروهی بویژه رسانه ملی و سینما را در پیشگیری و کاهش مصرف مواد مخدر درجامعه مهم دانست و برلزوم توجه جدی دست اندرکاران این دو حوزه به این تهدید بزرگ اجتماعی تاکید کرد.
صرامی با بیان اینکه ایران به جامعه ای پر مسئله درحوزه آسیب های اجتماعی تبدیل شده است، برلزوم همکاری و تعامل بیشتر چهار گروه دولت، مردم، نخبگان و گروه های مرجع برای انجام اقدامات پیشگیرانه دراین حوزه تاکید کرد.
در این همایش که به همت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان و موسسه مهر آفرینان گلستان برگزار شد، دادستان عمومی و انقلاب، برخی مسوولان استانی و جمع کثیری از مردم و تشکل های مردمی حضور داشتند.