همایش علمی – تخصصی اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در عرصه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب در خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، این همایش با حضور استادان و صاحبنظران حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد و درمان و کاهش آسیب اعتیاد از دانشگاههای مادر تخصصی علوم پزشکی، مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی و اعضاء شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در محل مرکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی برگزار شد.
ماشاءاله صادقی جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در این همایش ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان دانشگاه بهزیستی گفت: همايش اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر با هدف تقویت دانش تئوریک و مبانی نظری و بالا بردن حساسيت و آگاهي جامعه دانشگاهي اعم از اساتيد و دانشجويان به عنوان قشر تحصيلكرده و صاحبنظر و اتصال حلقه دانشگاهي با مسئولين اجرايي براي بروز و ظهور ايدههاي جامعهشناختي در زمينه مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.
صادقی افزود: بر هيچكس پوشيده نيست كه دستگاههاي دولتي به تنهايي قادر به برخورد با پديده مواد مخدر و اعتياد نيستند بلكه بايد همكاري و مشاركت مردم و آحاد جامعه را در اين زمينه داشته باشيم.
وی با اشاره به رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر يك استراتژي ملي و از سياستهاي مهمي است كه در صورت اجراي كامل و همه جانبه نتايج مثبت و دستاوردهاي عظيمي را به دنبال خواهد داشت و باعث حركت سريع كشور در مسير توسعه ميشود. وقتي حساسيتهاي مردم نسبت به افراد پيراموني و مسائل اجتماعي افزايش پيدا كند و عدم باور مردم از خطرات ناشي از مواد مخدر كه خود و خانواده را مصون از اين موضوع ميدانند كه هميشه گرفتاري و اعتياد را مربوط به ديگران تلقي ميكنند تغيير كند همه با هم گام در راهي گذاريم تا دغدغه اصلي همه آحاد جامعه كاهش اثرات اعتياد و مواد مخدر در جامعه باشد.
جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خاطر نشان کرد: رسانههاي جمعي، دستگاههاي فرهنگي و تبليغي، دانشگاهها و موسسات آموزشي رسالت خطيري در اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر دارند كه براي ايفاي بهتر اين وظيفه، اجماع عمومي همه دستگاههاي اجرايي ضروري است. بر همين اساس اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر به دنبال راهبردي تازه براي مشكل قديمي و ريشه دار مواد مخدر و اعتياد است.
صادقی گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها نقش اساتید و نخبگان بی بدیل است، زیرا با تولید دانش تخصصی شاهد علم سازمان یافته در امر مبارزه خواهیم بود، بدین ترتیب از هر گونه آزمون و خطا جلوگیری مي شود و امید است با کاربردی کردن مقالات تخصصی در حوزه پیشگیری و درمان، موج جدیدی در امر مبارزه نرم افزاری با مواد مخدر ايجاد شود.
در ابتدای این همایش دکتر محدث رئیس دانشگاه علوم بهزیستی استان خراسان رضوی با بیان اینکه این دانشگاه در کنار فعالیتهای علمی و آموزشی در زمینه کارهای فرهنگی پیشرو بوده خاطرنشان كرد: اطلاعرسانی، آموزش مهارتهای زندگی، آموزش سبک فرزند پروری و اقدامات جایگزینی مانند توسعه ورزشی و اقدامات هنری زمینه توانمند سازی آحاد سالم جامعه را فراهم مي كند.
وی یکی از اهداف دانشگاه برای برگزاری این همایش را بخصوص پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر و روانگردان ها دانستندو تأکید کرد: در بحث درمان نیز با ارائه خدمات درمانی برای معتادان زمینه بهبودی آنان فراهم و با مراقبت از معتادان بهبود یافته از بازگشت اعتياد، جلوگیری مي شود.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۳٫۱۲٫۱۶