• امروز : چهارشنبه - ۲۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 9 April - 2025
کل پست ها: 73348اخبار امروز : 13
5

ایران در حوزه مقابله با مواد مخدر، پيشتاز است

  • کد خبر : 15907
  • ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۹

فرماندار مشهد گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران در مقابله با كاشت، تولید، توزيع و مصرف مواد مخدر در جهان پيشتاز است.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، علی محمد گلستانی‌فرد در همايش نقش مشاركت اجتماعي، كنترل، كاهش موادمخدر و روان‌گردان كه در فرهنگ‌سراي رسانه مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ایران […]

فرماندار مشهد گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران در مقابله با كاشت، تولید، توزيع و مصرف مواد مخدر در جهان پيشتاز است.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، علی محمد گلستانی‌فرد در همايش نقش مشاركت اجتماعي، كنترل، كاهش موادمخدر و روان‌گردان كه در فرهنگ‌سراي رسانه مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ایران در همسایگی بزرگترين توليدكننده موادمخدر دنيا و در مسیر ترانزيت‌هاي موادمخدر به بازار مصرف اروپا قرار گرفته است و تاكنون نزديك به ۴۰۰۰ نفر در ايران در اين راه شهادت رسيده‌اند كه اين نشانه آشکار فعاليت ايران در عرصه مبارزه با موادمخدر در جهان است.

وی با بیان اینکه در مشهد فراتر از ماده ۱۶ قانون برنامه‌هایی براي پاك كردن چهره زشت اعتياد از این شهر مقدس صورت خواهد گرفت، ادامه داد: در عرصه مقابله با موادمخدر، نیروی انتظامی، سپاه، اطلاعات و قوه قضاییه نقش موثری را ایفا کرده‌اند.

فرماندار مشهد با اشاره به اینکه در حوزه درمان اعتیاد اقدامات موثری در مراکز خصوصی و نیمه دولتی شده است، عنوان کرد: فرد برای درمان اعتیاد باید ابتدا اراده کرده و خانواده‌اش نیز همکاری کنند تا زمینه برای توسعه در این حوزه به وجودآید.

گلستانی‌فرد تصریح کرد: موضوع مهم و حياتی در حوزه اعتیاد پيشگيري اوليه است زیرا در صورتی که پيشگيري صورت نگیرد قطعا هزينه‌هاي مادي و معنوي زيادي براي فرد،‌ خانواده و جامعه دربرخواهد داشت بنابراین باید تمام سرمایه‌گذاری در این بخش صورت گیرد.

وی با بیان اینکه امروزه اجتماعي شدن و مشاركت مردم در بخش اعتیاد امري اجتناب‌پذير است، خاطرنشان کرد: در گذشته افرادی كه موادمخدر مصرف مي‌كردند، افراد خاصي بودند اما امروزه با ورود انواع موادمخدر صنعتي و تنوعي كه در شكل آن وجود دارد، اعتياد دیگر محدود به قشر خاصی نبوده و همه اقشار جامعه مورد تهديد واقع هستند.

فرماندار مشهد افزود: امروزه موادمخدر در اقشار مختلف جامعه نظیر ورزشکاران، دانشجویان، کارگران و زنان به شکل‌های مختلفی نفوذ کرده و دیگر جوان، روستایی و شهری نمی‌شناسد به همين دليل تمام اقشار جامعه بايد در پيشگيري از موادمخدر اقدام كنند.

وی اظهار کرد: زمانی که فردی معتاد می‌شود از کارافتاده شده و فقط به خودآسیب می‌رساند اما اکنون ورود انواع مواد مخدر صنعتي كه فرد را از لحاظ جسمي، سالم نگهداشته، دچار انرژی کاذب شده و از درون نابود می‌شود موجب بروز مشكلات اجتماعي در خانواده و جامعه می‌شود.

گلستانی‌فرد با تاکید براینکه بی‌توجهی به موضوع اعتیاد تمام ارزش‌ها و اصول را در معرض تهديد قرار مي‌دهد، گفت: اعتیاد عامل اصلی جنايات عليه خود، خانواده و افزایش خيانت و ‌طلاق در جامعه است.

وی اظهار کرد: دولت به تنهایی قادر به حل معضل اعتیاد نیست و بنابراین باید تمام مردم هوشیاربوده و سازمان‌هاي مردم نهاد مناطق هدف را شناسایی کنند.

ضرورت مشارکت مردم در مبارزه با مواد مخدر و روان گردان
ماشاءالله صادقي جانشين دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در همايش نقش مشاركت اجتماعي، كنترل، كاهش موادمخدر و روان‌گردان كه در فرهنگ‌سراي رسانه برگزار شد، با اشاره به اينكه در بخش درمان فقط معتادان مصرف‌كننده شناسايي شده‌اند، اظهار كرد: در اين بخش نسبت به سال ۹۰ و ۹۱ تعداد مصرف‌كنندگان مواد مخدر کاهش یافته است.

وي ادامه داد: در حوزه درمان اعتياد به علت تعدد مراكز درمان ترك اعتياد در استان نيازي به مشاركت مردمي نيست؛ دولت اعلام كرده كه افراد مصرف‌کننده خود بايد هزينه درمان را بپردازند، در در سال آينده اقداماتی براي بيمه معتادان انجام مي‌شود همچنين در راستاي اشتغال‌زايي براي معتادان بهبوديافته از خيران درخواست همكاري شده است.

صادقی با اشاره به اينكه در بخش مقابله با موادمخدر ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر قاچاقچی و توزیع کننده موادوجوددارد،افزود: در اين بخش از مردم خواستار ارائه گزارش اطلاعات و اخبار اعتياد در سطح شهر هستيم.

وی افزود: تاكنون ۱۰ كارگاه توسط خيران براي بهبوديافتگان راه‌اندازي شده و ۲۵۰۰ نفر با همكاري دولت به خانه‌هايشان بازگردانده شدند.

جانشين دبير شورای هماهنگي مبارزه با موادمخدر با تاکید بر اینکه مهم‌ترين بخش در حوزه اعتياد پيشگيري است و تمام مردم بايد در آن شركت كنند، اضافه كرد: با توجه به اینکه سند جامع پيشگيري از اعتیاد توسط مقام معظم رهبری تایيد شده و دولت نيز آن را ابلاغ كرده اما متاسفانه در اين بخش دولت فعاليت موثری انجام نداده است.

صادقی گفت: در بخش پيشگيري از اعتیاد ۴۰ ميليون نفر در کشور تحت پوشش قرار دارند و حدود ۲۰ دستگاه در اين راستا نقش دارند و تنها در ۱۰ درصد فعالیت‌ها نقش ایفا کرده اند، ۹۰ درصد باقي‌مانده توسط سازمان‌هاي مردم نهاد و سمن انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاري اين همايش افزایش نقش مشاركت‌هاي مردمي در حوزه موادمخدر است، خاطرنشان کرد: خواستار این هستیم که تمام سازمان‌ها در این زمینه همکاری کنند زیرا در اين حوزه، معضل موادمخدر با دستورالعمل‌هاي اداري و بخش‌نامه‌ها حل نمی‌شود، اميدواريم اين كارگاه‌هاي آموزشي در سال آینده با يك حركت بزرگ به افرادی که گمان می‌کنند مسئله اعتیاد در ایران حل نمی‌شود نشان دهیم که در اشتباه هستند.

منبع خبر:  روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۲٫۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=15907

برچسب ها