قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ظرفیت مرکز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان موضوع ماده ۱۶ فارس تا پایان فروردین ۹۴، به ۷۰۰ نفر افزایش مییابد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، دكتر علیرضا جزینی در مراسم افتتاح کارگاه حرفهآموزی و اشتغالزايي مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده ۱۶ شيراز با بیان اینکه باید مکانهای بازپروری در استان فارس با توجه به این تعداد مصرفکننده گسترش یابد، اظهار داشت: تا پایان فروردین ۹۴ ظرفیت مركز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان موضوع ماده ۱۶ در استان فارس به ۷۰۰ نفر میرسد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري با اشاره به اینکه برابر قانون دو نوع مرکز نگهداری و درمان معتادان در کشور فعالیت دارند، خاطر نشان کرد: یکی از این موارد براساس ماده ۱۵ است که افراد خودمعرف هستند و به مراکز درمانی مراجعه میکنند؛ این مراکز توسط مردم اداره میشود.
دكتر جزینی با بیان اینکه دسته دیگر از مراکز بازپروری مصرفکنندگان مواد مخدر مربوط به ماده ۱۶ قانون است، تصریح کرد: براساس این قانون در ۱۸ استان توسط نیروی انتظامی افرادی که بیخانمان و مصرفکننده مواد هستند، مجرم شناخته شده و با دستور مقام قضايي به این مراکز ارجاع میشوند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که به مراکز خودمعرف مراجعه میکنند بیمار شناخته میشوند نه مجرم، بیان کرد: حلقه مفقوده ما در چرخه بازآموزی و بازپروری مصرفکنندگان مواد مخدر حرفهآموزی و اشتغال است و تأکید ما در تمام استانها بر این بوده در کنار مراکز نگهداری و درمان معتادان یک مرکز اشتغالزایی و حرفهآموزی ایجاد شود.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري با بیان اینکه دولت برابر مصوبه هیئت وزیران ۵ درصد اعتبار اشتغالزایی کشور را برای اشتغال بهبودیافتگان در نظر گرفته، عنوان کرد: متأسفانه هنوز این اعتبار محقق نشده است.
وی با اشاره به اینکه سیستم اشتغالزایی در ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان ساختاری مستقل ایجاد شده است، اظهار داشت: در این زمینه با کارآفرینان صحبت شده و در حال حاضر ۵۰ کارآفرین در سطح کشور آمادگی خود را برای ایجاد کارگاههایی برای ایجاد اشتغال و بهکارگیری بهبودیافتگان اعلام کردند.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در همین راستا با صندوق مهر امام رضا (ع) نیز تفاهمنامهای منعقد شده مبنی بر اینکه هر کارآفرینی که تعدادی از بهبودیافتگان را جذب کند به ازای هر نفر ۵ تا ۱۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهد کرد.
جزینی با بیان اینکه تا آخر امسال بیش از ۵۰۰ نفر از بهبودیافتگان در سطح کشور مشغول به کار میشوند، خاطرنشان کرد: به این دلیل تسهیلات در اختیار کارآفرینان این حوزه قرار میگیرد که بهبودیافتگان در بسیاری موارد ضامن و اسناد هویتی ندارند و مشکلاتی برای دریافت تسهیلات دارند اما کارآفرینان با دریافت تسهیلات زمینه اشتغال تعداد بیشتری از بهبودیافتگان را فراهم میکنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه متأسفانه تنها ۲۰ درصد معتادان بهبود مییابند، عنوان کرد: ۸۰ درصد این افراد بازگشت مجدد دارند و اگر برای اینها فضای کار ایجاد شود و مشغولیت داشته باشند به سمت اعتیاد باز نمیگردند.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس۹۳٫۱۲٫۰۹