دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي گفت: آسيبديدگي خانواده از پيامدهاي مهم مواد مخدر است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي، محمدعلی نصرتی در نخستین همایش علمی تخصصی اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر، در خصوص عوارض و عواقب زیستی، جسمی ، اجتماعی و روانی فرد معتاد گفت: یکی از پیامدهای بحث مواد مخدر ، آسیب به یکی از بنیانهای اجتماعی ما همچون خانواده است.
وی افزود: نابسامانیهای خانواده، محدود شدن روابط خانوادگی، عدم تربیت صحیح فرزندان ، خشونت در خانواده، افت سطح فرهنگی و اجتماعی خانواده و نهایتا گسترش طلاق و کاهش ازدواج از جمله تهدیدات و تخریبات مواد مخدر در کانون مهمترین سرمایه اجتماعی یعنی خانواده است.
دبير شوراي هماهنگي استان در ادامه در خصوص عوارض اجتماعی اعتیاد گفت: ضعف پایبندی به اصول اخلاقی و مذهبی از طریق خود مصرف کننده، عدم احساس مسئولیت نسبت به جامعه و خانواده، گسترش جرم و جنایت، نشر بیماریهای واگیردار و خطرناک همچون ایدز و هپاتیت تنها بخشی از معضلات اجتماعی مصرف مواد مخدر میباشد که در نگاهی دیگر به عوارض شغلی آن شاهد از دست دادن آینده شغلی، اخراج و بیکاری و کاهش کارآیی معتادین در جامعه هستیم.
نصرتي افزود: میزان گردش مالی سالانه مواد مخدر در برخی کشورهای جهان، ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار و متاسفانه در کشور ما، بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال است که اعمال نگاه سیستمی، هدفمند، مسئول پروری و نهادینه کردن رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر از مهمترین عوامل در مبارزه با این تجارت کثیف و از اهداف برگزاری نخستین همایش اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است.
وي هزینههای سنگین اقتصادی اعتیاد را ناشی از استعمال مواد مخدر از طریق خو معتادین ، هزینههای درمان و نگهداری معتادین، هزینه های مبارزه با ورود مواد مخدر به داخل کشور عنوان کرد.
نصرتي اهداف همایش را تقویت مبانی نظری، اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در ابعاد پیشگیری، درمان و کاهش زیانهای متاثر از مصرف مواد، فراگیر شدن رویکرد اجتماعی مبارزه با اعتیاد در سطح مراکز علمی، بهرهگیری مناسب از ظرفیتها و امکانات موجود در مراکز علمی و دانشگاه از طریق مشارکت نخبگان و اصحاب اندیشه برای ورود جدی به عرصه نرمافزاری مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها، اعمال نگاه سیستمی هدفمند، مسئول پروری و اولویت قرار دادن در نهادینه کردن رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر و کاربردی کردن مقالات تخصصی در ابعاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد.
وي تنها نسخه شفابخش و راه علاج برای برون رفت از وضعیت موجود را داشتن انگیزه الهی، چاره اندیشی عالمانه و هوشمندانه، بهرهمندی از فناوری و تکنولوژی، برخورداری از روحیه خستگی ناپذیری و جهادی و وحدت و همدلی دانست.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي۹۳٫۱۲٫۰۵