• امروز : چهارشنبه - ۲۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 9 April - 2025
کل پست ها: 73348اخبار امروز : 13
7

برگزاری کارگاه آموزش فنون مشاوره در حوزه اعتیاد

  • کد خبر : 15676
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۵

فرهنگ سرای سلامت کارگاه آموزش فنون مشاوره در حوزه‌ي اعتیاد را در یک دوره ۴ ساعته به صورت هفتگی و رایگان با مشارکت مؤسسه روانشناختی و خدمات مشاوره‌ای آستان مهر مشهد و مجتمع خدمات پیشگیری هفت‌رنگ برگزار کرد.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، حسن حاجی‌پور کار‌شناس مسئول مراکز مشاوره […]

فرهنگ سرای سلامت کارگاه آموزش فنون مشاوره در حوزه‌ي اعتیاد را در یک دوره ۴ ساعته به صورت هفتگی و رایگان با مشارکت مؤسسه روانشناختی و خدمات مشاوره‌ای آستان مهر مشهد و مجتمع خدمات پیشگیری هفت‌رنگ برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، حسن حاجی‌پور کار‌شناس مسئول مراکز مشاوره اداره کل بهزیستی استان در اولین جلسه از کارگاه آموزش فنون مشاوره در حوزه‌ي اعتیاد با همراهی مؤسسه آستان مهر و مجتمع خدمات پیشگیری هفت‌رنگ رفتارهای اعتیادی را فرایند مشترکی برشمرد که در همة اعتیاد‌ها وجود دارد اما محتوا را متفاوت از رفتار دانست و هر رفتار اعتیادی (خواه مثبت یا منفی) که کارکرد انسان را دچار اشکال کند، مسأله ساز برشمرد.

وی همدردی با معتاد را اولین گام برای نزدیک ‌شدن با او شمرد اما این همدردی را کامل ندانست و گفت: هیچ‌گاه انسانی که مواد استفاده نکرده نمی‌تواند حال مصرف‌کننده را درک کند اما فرایند رفتار اعتیادی چیزی است که همة آدم‌ها آن را تجربه می‌کنند.

حسن حاجی‌پور، عوامل گرایش افراد را به استفاده از مواد به سه گروه اختلالات روانی، اجتماعی و وراثتی تقسیم کرد و با توضیح مختصر هر کدام از آنان، دو عامل معنویت (وجود خلأ درونی) و فرهنگی را نیز در گرایش فرد به استفاده از مواد مؤثر دانست.

کار‌شناس مسئول مراکز مشاوره اداره کل بهزیستی استان، ضمن بیان ارتباط عوامل پنجگانه ذکرشده باهم، گفت: با تمام این‌ها باز هم این فرد است که می‌تواند برروی محیط تأثیر بگذارد. انسان تفکر می‌کند و گیرندة منفعل نیست.

وی نقش اراده را بسیار مهم دانست و افزود: انسان با توجه به ساختارهای روان‌شناختی و مهارت‌های روانی و درونی می‌تواند خودش را در برابر آسیب‌های درونی و حتی ژنتیکی نگه دارد.

مدرس دوره آموزش فنون مشاوره در حوزة اعتیاد، نقش فرد در چگونگی مواجهه با شرایط را بسیار مهم دانست و با اشاره به عوامل محیطی از کسانی گفت که در محیط‌های بسیار مستعد هم هستند اما به اعتیاد گرفتار نمی‌شوند.

حسن حاجی‌پور، کار‌شناس ارشد روان‌شناسی بالینی، هررفتار اعتیادی را شامل ۶ سیر دانست و اولین آن‌ها را مرحلة پیش‌تأملی عنوان کرد که به دلیل موردپسند و دلخواه بودن این دوره از آن می‌توان به عنوان ماه عسل رفتار اعتیادی نام برد که در طی آن، فرد نه تنها از رفتارش ناراحت نیست بلکه فکر می‌کند اوضاعش از قبل، خیلی بهتر است. وی «انکار» را مکانیزم دفاعی شخص، در ماه عسل رفتار اعتیادی دانست.

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۲٫۰۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=15676

برچسب ها