مدیرکل بهزیستی مشهد در مراسم بهره برداري از اولین مرکز توانمندسازی و جامعهپذیری زنان معتاد گفت: تأسیس مراکز توانمندسازی و جامعهپذیری زنان معتاد که امروز شاهد بهرهبرداری از نخستین آنها هستیم در راستای خنثیسازی این تلاشهای دشمنان برنامهریزی شده است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، دکتر تهمینه شکیب در این مراسم با بيان اين مطلب گفت: محور خانواده زن است و اگر زن در معرض آسیب و اعتیاد قرار گیرد کل خانواده متلاشی میشود. دشمنان انقلاب هم محور خانواده یعنی زنان را هدف آسیبها قرار دادهاند.
وي ضمن تشکر از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: نگرش به معتادین و بخصوص زنان معتاد باید در جامعه و در بین مسؤولین عوض شود زیرا اینها بیمارانی هستند که باید درمان شوند و اگر اقدامات توانمندسازی و جامعهپذیری در مورد آنها انجام گیرد آنها قادر هستند به زندگی سالم اجتماعی بازگردند.
وی تصریح کرد: معتادان در جامعه وجود دارند و بهزیستی عامل مولد آنها نیست بلکه نجاتدهندهی آنها است و از طریق برنامههای کاهش آسیب، مددکاری، روانشناسی و تلاش برای جامعهپذیری و پیدا کردن شغل و زندگی، آنان را به سمت زندگی سالم هدایت میکند.
مدیرکل بهزیستی با اعلام نیاز شهرستان مشهد به ۲۰ مرکز کاهش آسیب و خانهی بینراهی معتادان گفت: اگر زمینه و امکانات لازم فراهم شود قادر هستیم تعداد بسیار بیشتری از معتادان را درمان و به جامعه بازگردانیم.
شکیب با اشاره به اینکه مشکل زنان معتاد و آسیبدیده مولود مردان و سرپرستان معتاد است گفت: باید مراکزی برای نگهداری موقت و پرورش فرزندان خردسال و نوزادان این زنان نیز ایجاد گردد تا در طول زمانی که مادرشان تحت درمان و بازتوانی است این فرزند از آسیب و اعتیاد در امان بماند.
همچنين جانشین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: اگر همهی دستگاهها مانند بهزیستی وارد کار شوند و تلاش جدی داشته باشند مشکل اعتیاد مثل آب خوردن قابل حل است.
ماشاءاله صادقی افزود: بسیاری از دستگاهها هیچ گونه همکاری با شورا ندارند در حالی که در قانون، همکاری با شورای هماهنگی جزو وظایف ذاتیشان تعریف شده است.
وی از نجات و درمان ۳ هزار و ۷۰۰ معتاد کارتنخواب در مشهد طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: باید ده مرکز بینراهی برای زنان و مردان معتاد در مشهد راهاندازی شود که مرکزی که امروز افتتاح میشود اولین نمونه از این گونه مراکز است.
وی اضافه کرد: معتادان زن و مرد پس از درمان و سمزدایی نیاز به حمایت و خدمات مددکاری دارند تا علاوه بر اینکه پاکیشان ماندگار شود به اشتغال و زندگی مناسب دست یابند و دوباره به دامان اعتیاد بازنگردند.
وی گفت: باید خیرین وارد این بخش بشوند و بدانند که نجات این افراد، باقیات صالحات است.
همچنين معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: ساختمان این مرکز از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در اختیار بهزیستی قرار گرفته است.
دکتر مریم رضایی افزود: تأسیس این گونه مراکز برای این است که زنان معتاد پس از سمزدایی، مورد حمایت و توانمندسازی قرار گیرند تا بتوانند به زندگی سالم بازگردند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی مقام نخست را در تأسیس خانههای بینراهی در بین استانهای کشور دارد گفت: برای مردان دو مرکز مشابه ایجاد شده و این نخستین مرکز کاهش آسیب، خانهی بینراهی و مرکز توانمندسازی برای زنان است که در مشهد ایجاد میشود.
در این مراسم همچنین اعلام شد که برای بهسازی و آمادهسازی این ساختمان ۴۰ میلیون تومان هزینه شده است.
این مرکز دارای یک سالن خوابگاهی و یک استراحتگاه میباشد و اتاقهایی برای معاینه، رواندرمانی و خدمات مددکاری نیز دارد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۲٫۰۳