مراسم رونمایی از کتابهای هفتگانهی تحقیقات بهزیستی در حوزهی آسیبهای اجتماعی در مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در این مراسم که کارشناسان آسیبهای اجتماعی و جمعی از خبرنگاران رسانههای استان در آن حضور داشتند سرپرست تیم پژوهشی این کتب هفتگانه، فرایند انجام تحقیقات و نتایج آن را تشریح کرد و پس از توضیحاتی توسط مسؤولین سازمان بهزیستی، کتب هفتگانه در حضور خبرنگاران رسانهها و گروه تحقیق، رونمایی شد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی در این مراسم با ضروری توصیف کردن این تحقیقات گفت: برخی افراد کماطلاع، هزینهکردن در زمینهی تحقیقات اجتماعی توسط بهزیستی را زیر سؤال میبرند در حالی که بر خلاف بسیاری از دستگاهها، تحقیقات بهزیستی کاربردی است و نتایج آن به فعالیتهای عملیاتی سازمان میانجامد.
تهمینه شکیب با اشاره به اینکه مبارزه با آسیبهای اجتماعی باید بنیادی و پیشگیرانه باشد گفت: کار ما از مهدهای کودک آغاز میشود و برای اینکه کودکان از سلامت جسمی و روانی کافی برخوردار باشند در کنار تعلیمات اسلامی و آموزشهای خاص سنین زیر دبستان، طرح یک وعده غذای گرم نیز در آنها اجرا میشود.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۴۵ میلیارد تومان در طرح غذای گرم مهدهای روستایی و مناطق محروم هزینه شده که در نتیجهی آن بر اساس اظهار نظر کارشناسان بهداشتی، ۷۰ درصد مشکلات جسمی و روحی ناشی از سوء تغذیه مرتفع شده است.
سرپرست تیم تحقیقات نیز گفت: در این بررسی که برای نخستین بار انجام گرفته، نقشهی آسیبهای اجتماعی کشور تدوین شده است.
دکتر مجید فولادیان افزود: در این تحقیق مفصل ۷ استاد دانشگاه تهران و مشهد و ۲۰ پژوهشگر با درجهی کارشناسی ارشد در رشتههای مرتبط، همکاری داشتهاند.
وی با اشاره به بالا بودن میزان آسیبهای اجتماعی در کشور گفت: بحران آینده در کشور، مطمئنا بحران اقتصادی یا سیاسی نیست زیرا آسیبهای اجتماعی، با شدت و شیبی که در حال حاضر دارد، بحران آینده را رقم میزند.
وی در خصوص محتوای تحقیق مذکور گفت: در این تحقیق، علاوه بر جغرافیای آسیبها در سطح کشور، در شهر مشهد نیز ما آسیبهای اجتماعی را به صورت جغرافیایی و منطقهای به طور دقیق مورد بررسی قرار دادیم و در پایان پژوهش توانستیم تمام مناطق آسیبخیز به تفکیک آسیب و حتی تا سطح خیابان و کوچه را شناسایی کنیم.
معاون اجتماعی بهزیستی کشور نیز در این مراسم گفت: در حوزهی آسیبهای اجتماعی برای برداشتن گامهای مؤثر در جهت کاهش و مبارزه با آسیبها نیازمند تحقیقات تحلیلی هستیم.
حبیباله فرید با تأکید بر اینکه بدون تحقیقات کاربردی و جامع قادر به انجام اقدامات مهم نیستیم، گفت: تحقیقات جامعی که امروز رونمایی میشود بهزیستی را برای اقدامات لازم در جهت کاهش آسیبها مجهز میکند.
وی با اشاره به اینکه اگر در پروژهها و برنامههای اجتماعی، پیوست اجتماعی دیده نشود ممکن است بخشهایی از جامعه با آسیب مواجه شوند گفت: در برنامهی هدفمندی یارانهها همانموقع، کارشناسان ما نسبت به این طرح هشدار دادند و گفتند اگر خروجی این طرح، عدالت در دهکهای پایین نباشد و کل برنامه منجر به عدالت آموزشی، بهداشتی و اشتغالی نشود آسیبهایی در جامعه ایجاد میگردد.
وی اضافه کرد: تحقیقاتی که در زمینهی اجتماعی انجام میشود باید مستدل بوده و شواهدی برای برنامهریزان اجتماعی نشان دهد که بتوانند درست عمل کنند.
وی یکی از نیازهای اساسی در زمینهی آسیبهای اجتماعی را یک سامانهی رصد اجتماعی ذکر کرد و گفت: در حال ترسیم و راهاندازی این سامانه هستیم و با تکمیل بانکهای اطلاعاتی سازمان بهزیستی، در هر لحظه میتوانیم وضعیت گروههای هدف را مورد بررسی قرار دهیم.
وی همچنین برشهای استانی در تحقیقات اجتماعی را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر چه معیارها و الگوهای تغییرات اجتماعی در کل کشور تا حدود زیادی مشابه هم هستند اما علل آسیبها و پیامدهای آن در مناطق مختلف، تفاوتهایی با یکدیگر دارند که لزوم برش استانی در کنار برش کشوری برنامههای کاهش و مبارزه با آسیبها را آشکار میسازد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۱٫۲۹