معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس بررسیهای به عمل آمده تریاک، هروئین و شیشه بیشترین مصرف را در سطح کشور دارند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، بابک دینپرست عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس آخرین طرح شیوعشناسی که در سال ۹۰ انجام شد، تعداد معتادان کشور یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر است.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ۳ هزار و ۹۴۰ مراکز داوطلبانه درمان اعتیاد داریم که سال گذشته قریب به ۷۰۰ هزار نفر زیر پوشش برنامههای درمان و کاهش آسیب این مراکز قرار گرفتند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به بحث درمان نیز اشاره کرد و گفت: درمان اعتیاد یک درمان طولانی مدت است، ولی تعداد بهبودیافتگانی که در حال حاضر در چرخه درمان قرار دارند، ۴۰۰ هزار نفر است.
وی به بیشترین میزان مصرف انواع مواد مخدر در کشور نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسیهای به عمل آمده تریاک، هروئین و شیشه بیشترین مصرف را در سطح کشور دارند.
دینپرست در ادامه با اشاره به اینکه اثربخشی اقدامات فرهنگی و پیشگیری طولانی مدت است، افزود: اثربخشی این اقدامات را در سنوات آینده میتوان دید.
سه هزار و ۹۴۰ مرکز درمانی داوطلبانه معتادان در کشور وجود دارد
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين گفت: سه هزار و ۹۴۰ مرکز درمانی داوطلبانه معتادان در کشور وجود دارد که ۷۰۰ هزار نفر در سال گذشته زیر پوشش درمان این مراکز قرار گرفتند.
وي افزود: بررسی جدی وضعیت زنان معتاد باید در اولویت کاری کمیته مبارزه با موادمخدر استانها قرار گیرد تا در اسرع وقت مراکز درمانی برای آنها تاسیس شود.
وی ابراز کرد: آمار معتادان بهبود یافته کشور ۴۰۰ هزار نفر است که این تعداد در چرخه درمان قرار دارند.
دین پرست با بیان اینکه چرخه درمان معتادین طولانی مدت است، خاطرنشان کرد: اقدامات حوزه فرهنگی و پیشگیری نیز در سال جاری بجد اجرا می شود که اثرات آن در سال های آینده قابل مشاهده است.
به گفته وی استعمال هروئین، تریاک و شیشه به ترتیب بیشترین میزان مصرف مواد مخدر کشور را به خود اختصاص میدهند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد با اشاره به مصرف ۲۰ درصد شیشه در زنجان، آن را خطر جدی برای این استان خواند.
وی افزود: با توجه به آمارها این رقم خطر جدی برای این استان است و این میزان استعمال شیشه در کمتر استان کشور مشاهده می شود.
به گفته وی در حال حاضر سن گرایش به اعتیاد در کشور بررسی نشده است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد گفت: مصرف مواد مخدر جرم بوده و مصرف کننده مجرم محسوب می شود.
وی اظهارداشت: بر اساس آمار سال ۱۳۹۰ یک میلیون و ۳۵۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد که ۹ درصد آن را زنان تشکیل می دهند
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۲/۹