وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان:
همکاری ایران و افغانستان در مبارزه با قاچاق مواد مخدر مثبت است
اسلام آباد – وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان اقدامات موثری در مناطق مرزی جهت مقابله با قاچاق مواد مخدر انجام داده اند، افزود: دو کشور برای از بین بردن چالش مواد مخدر همکاری های مثبت و دوجانبه ای دارند.
ضرار احمد مقبل عثمانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کارشناسان همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در امر مبارزه با مواد مخدر و اقدامات دوجانبه به منظور ریشه کن کردن قاچاق مواد مخدر را بسیار خوب ارزیابی می کنند.
وی از برگزاری نشست سه جانبه مسوولان ایران، پاکستان و افغانستان در تهران در روزهای ۲۷ تا ۲۹ آذر (۱۷ تا ۱۹ دسامبر) با هدف نزدیکی فعالیت های سه کشور و اقدامات موثر جهت مقابله با چالش قاچاق مواد مخدر خبر داد.
ضرار احمد مقبل افزود: با برگزاری نشست و کنفرانس وزرای منطقه ای مبارزه با مواد مخدر در اسلام آباد پایتخت پاکستان فرصتی برای تبادل اطلاعات بین سه کشور در عرصه مقابله با قاچاق مواد مخدر فراهم شد.
وی تاکید کرد: بدون همکاری و هماهنگی کشورهای منطقه ،مبارزه با مواد مخدر بسیار دشوار خواهد بود.
وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت: امروز همکاری با جمهوری اسلامی ایران و پاکستان تحت نظارت دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد, نتایج بسیار موثر و مثبتی را بهمراه داشته است.
این مقام دولت کابل گفت: درشش سال گذشته افغانستان ۳۵ تا ۴۰ درصد کشت گیاه کوکنار ماده اولیه مخدر را کاهش داده که با کاهش تولید این ماده مخدر در افغانستان قیمت آن افزایش داشت و این دلیل اصلی تشدید انگیزه برای تولید کنندگان مواد مخدر شده است.
وی خاطر نشان کرد: افغانستان مناطق معدوم شده از کشت ماده مخدر کوکنار را تحت کنترل خود قرار داده و براساس گزارش ها , تاکنون در این مناطق اقدامی برای کشت مجدد این ماده مخدر صورت نگرفته است.
مقبل بر این باور است که دولت افغانستان در مبارزه با مواد مخدر بسیار جدی و فعال بوده و نیروهای مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز در مسیر از بین بردن این چالش سرعت عمل نشان می دهند.
این وزیر افغانی درباره تولید هرویین و نقش کشورهای غربی در تولید این ماده در منطقه تصریح کرد: تولید این ماده نیازمند تامین مواد شیمیایی لازمه آن است و این مواد در افغانستان تولید نمی شود بلکه در خارج از این کشور تولید و به افغانستان انتقال می یابد.
وی بدون اشاره به نام کشوری در این زمینه اضافه کرد: بدون شک برخی کشورهای جنوب شرق آسیا مراکز فراهم کننده مواد شیمیایی مورد نیاز برای تولید هرویین معرفی شده اند.
وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان درباره اینکه کشورش ۹۰ درصد مواد مخدر جهان را کشت می کند گفت: ما معتقدیم که مصرف این مواد فقط در خارج از کشور صورت می گیرد، با این حال افغانستان به شدت از این موضوع نگران می باشد.
وی با اشاره به اینکه تقاضا برای تولید و قاچاق موادمخدر از سوی گروههای مافیایی افزایش چشمگیری داشته ، تاکید کرد: هر چه قدر تقاضا برای دریافت این مواد افیونی زیاد باشد در نتیجه آن تولید نیز افزایش می یابد.
ضرار احمد افزود: دشمنان مردم و کشور افغانستان از جمله گروههای وابسته به طالبان و تروریست ها از وضعیت نا امن افغانستان سو استفاده کرده و علاوه بر ایجاد نا امنی در تلاش برای تولید مواد مخدر هستند.
وی گفت: چالش مواد مخدر فقط به افغانستان محصور نشده بلکه این موضوع جهانی بوده و از نظر انسانی نیز امری نگران کننده است.