مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، تبلیغات غیر علمی و غیرکارشناسی شبکه های ماهواره ای مبنی بر ترک اعتیاد تضمینی را نادرست عنوان کرد و گفت: هنوز هیچ تضمینی برای ترک اعتیاد در دنیا وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر محمدباقر صابری زفرقندی در اين خصوص افزود: بسته های ترک اعتیاد تضمینی تبلیغات ماهواره ای که برای درمان متقاضیان ارسال می شود، بیشتر مواقع حاوی مواد مخدر دست ساز است و نه تنها سبب ترک اعتیاد نمی شود بلکه منجر به بروز عفونت هایی مانند سل نیز می شود.
وی تصریح کرد: اعتیاد بیماری رفتاری است و درمان آن باید تحت نظر تیم پزشکی و حمایت خانواده معتاد صورت گیرد.
وی با بیان آنکه سم زدایی بخشی از درمان اعتیاد محسوب می شود، اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد افرادی که با سم زدایی اعتیادشان درمان شده، پس از مدتی مجددا روی به مصرف مواد مخدرآورده اند.
به گفته وی، درمان اعتیاد براساس پروتکل درمانی و در یک مدت زمان مشخص باید انجام شود.
زفرقندی با بیان آنکه حدود ۷۰ درصد داروهای ترک اعتیاد عطاری ها، حاوی مواد مخدر است، گفت: این درحالی است که عطاری ها داروهای گیاهی را برای درمان اعتیاد به خریداران عرضه می کنند.
وی با طرح این سئوال که چرا رسانه ها بصورت تخصصی در این زمینه وارد عمل نشده اند، افزود: گاهی اوقات موج هایی در زمینه درمان اعتیاد ایجاد شده که در مجموع به ضرر سیستم درمانی کشور بوده اند.
وی اظهار داشت: اگر رسانه ها وظایف واقعی خود را در آگاهی سازی به مردم مانند اینکه اعتیاد بیماری مزمن است و هیچ دارویی به تنهایی آن را درمان نمی کند، داشته باشند، تبلیغات ماهواره ای نیز نمی تواند در این بخش قوی عمل کند.
زفرقندی ادامه داد: مردم اگر می خواهند معتادی را درمان کنند باید به کلینیک های ترک اعتیاد مراجعه کرده تا آنها براساس یک پروتکل درمانی که چگونگی ارایه خدمات روانشناس، پزشک، مددکار و غیره در آن تعریف شده، معتادان خود را ترک دهند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۲/۸