• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
8

اعتیاد به مت‌آمفتامين، موجب عوارض شدید جسمی مي‌شود

  • کد خبر : 1514
  • ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۴:۳۷

عضو هيات علمي مرکز تحقيقات سوء مصرف و وابستگي به مواد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: مصرف ماده مت‌آمفتامين و اعتیاد به آن جدا از عوارض و خطراتی که در مصرف سایر مواد غیرقانونی وجود دارد، موجب عوارض شدید جسمی مي‌شود.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر علي فرهوديان در نشست […]

عضو هيات علمي مرکز تحقيقات سوء مصرف و وابستگي به مواد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: مصرف ماده مت‌آمفتامين و اعتیاد به آن جدا از عوارض و خطراتی که در مصرف سایر مواد غیرقانونی وجود دارد، موجب عوارض شدید جسمی مي‌شود.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر علي فرهوديان در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «عوارض جنسي سوء مصرف آمفتامين‌ها در مردان» در مجموعه فرهنگي شقايق تهران برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: از حدود یک دهه قبل، مصرف مواد صناعی به خصوص مت¬آمفتامین در کشور ما گسترش یافته و عملاً جایگزین مواد مخدر قبلی مانند تریاک یا هروئین شده است.

وي اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در شروع مصرف مت¬آمفتامین و در اثرات طولانی¬ مدت مصرف این ماده همواره مطرح بوده است، اختلال و تغییرات در عملکرد جنسی است.

اين عضو هيات علمي مركز تحقيقات سوء مصرف و وابستگي به مواد دانشگاه علوم بهزيستي فرهوديان گفت: در اين زمينه، پژوهشي به‌منظور ارتباط بین مصرف مت آمفتامین و اختلال در عملکرد جنسی در مردان مصرف کننده مت‌آمفتامین در جامعه ایرانی با روش کیفی و بر روی مردان مراجعه کننده به مراکز درمانی، همسران آنها و درمانگران انجام شد.

فرهوديان ادامه داد: برای کسب اطلاعات از بیماران و همسران آنها از مباحث متمرکز گروهی (FGD) و از درمانگران و صاحبنظران از مصاحبه عمیق فردی (DI) استفاده شد و در نهایت، مصاحبه با ۳۶ مصرف کننده، ۷ نفر از همسران آنها و ۵ نفر از درمانگران انجام شد.

وي بيان داشت: هر چند كه تعدادي از مردان، شروع مصرف را با هدف خوددرمانی براي اختلال عملکرد جنسی مختل شده گزارش كرده بود، اما اکثریت افراد با هدف دیگری اقدام به اولین مصرف مت آمفتامین كرده بودند.

وي بيان داشت: اولین مصرف این ماده موجب افزایش شدید میل جنسی در اکثر افراد و بهبود عملکرد جنسی شده بود، اما پس از چند ماه عملکرد جنسی به صورت تدریجی مختل و عملاً مصرف منجر به اختلالات جدی در عملکرد شده بود.

فرهوديان در ادامه، پرخاشگری های جنسی، اعتیاد به رابطه جنسی و مشاهده پورنوگرافی، تمایل اجبارگونه به تغییر دایم شرکای جنسی و تغییر تمایل جنسی به فرد همجنس را از ديگر عوارض مصرف طولانی این ماده عنوان كرد و گفت: بر اساس اظهارات مصاحبه¬شوندگان، در صورت قطع مصرف، عملکرد جنسی تا مدتی کاملاً مختل می شود و میل جنسی از بین می¬رود؛ اما پس از چند ماه به سطح بهتری از عملکرد برمی گردد و تمایلات و رفتارهای غیرطبیعی بهبود می یابد.

وي افزود: مصرف گسترده مت آمفتامین در کشور نه تنها موجب اختلالات جسمی در عملکرد جنسی می شود، بلکه بیم آن می‌رود که با اثراتی که بر تنوع طلبی جنسی و روابط بین فردی ایجاد می کند، موجب تغییراتی در فرهنگ عمومی جامعه شود، لذا پیشگیری اولیه از مصرف این ماده و درمان سریع تر بیماران تنها راه مقابله با این تغییر به نظر می رسد.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۲/۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=1514

برچسب ها