دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان از فعاليت ۷۲ مركز فعال در امر پیشگیری و درمان اعتیاد در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان کرمان، سردار حسین چناریان در چهارمین نشست علمی و پژوهشی كه با محوریت نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش موادمخدر و روان گردانها برگزار شد، گفت: سازمانهای مردمنهاد و قابل توجه از جمله ۳۱ سمن در حوزه پیشگیری از اعتیاد، ۲۸ مرکز درمانی، ۱۱ مرکز گذری کاهش آسیب و دو مرکز سرپناه شبانه روزی در استان کرمان فعال هستند.
وي افزود: در کنار این تعداد مرکز مرتبط با کاهش آسیبهای اجتماعی مواد مخدر صدها مرکز دیگر هم در بخش فرهنگی تلاش میکنند. حضور و مشارکت خیرین در این زمینه هم نشان دهنده رویکرد جدید و قابل توجه در این بخش است.
دبير شوراي هماهنگي استان در ادامه، مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش مواد مخدر و روانگردانها را تاکنون امیدوارکننده خواند و اظهار کرد: این حوزه با فعالیت مثبت خود امید و نویدی را در استان کرمان در پی داشته است.
چناريان گفت: اصلیترین پایه حوزه اجتماعی کردن این نوع مشارکت این است تا با تکیه بر رویکردهای علمی و کمک از آنها گامهای موثری برداشت لذا شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر زمینه اجتماعی کردن مبارزه با این مواد افیونی را با یک زمینه علمی و تخصصی شروع کرده که قابل تحسین است.
وی ورود زنان و کودکان را به حوزه اعتیاد و مواد مخدر یک آسیب جدی دانست و افزود: مسایلی از جمله زلزله، خشکسالی و راه عبور اصلی مواد مخدر در استان کرمان آسیبهای جدی دیگری است که به رونق مواد مخدر و انواع آن دامن میزند و متاسفانه استان کرمان را پر از آسیبهای جدی کرده است.
چناریان تصریح کرد: هنوز میانگین شیوع مواد مخدر در استان کرمان نسبت به سایر استان ها بالاتر و یک هشدار جدی است بویژه کاهش سن اعتیاد به مواد مخدر همه را به این وا میدارد و تاکید میکند تا همه فعالیتها در حوزه پیشگیری بیشتر شود.
وی به برگزاری سلسلهای از مجموعه نشستهای علمی در رابطه با مشارکت اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر و انواع آن در استان اشاره کرد و افزود: این همایش و نشستها بیشتر با حضور دانشجویان، محققین و پژوهشگرانی که در این حوزه دارای تجارب مشخص و دلسوزی های مستمر هستند برگزار شده است.
دبیر شورای هماهنگی استان گفت: حق مردم کرمان ایجاب میکند که همه مسئولین و دلسوزان کشوری و استانی و دستگاه های دولتی نسبت به آسیبی که این مردم از وجود پدیده افیونی مواد مخدر و انواع آن دچار شدهاند حق مطلب را ادا کنند که متاسفانه تا هنوز آن طور که باید به آن پرداخته نشده است.
وی افزود: کرمان به عنوان پهناورترین استان و همجوار با استانهای مرزی و در کنار بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر تبعات و هزینههای انسانی و اجتماعی را پرداخت کرده و حق این مردم است تا مسئولین با همکاری یکدیگر و در یک تلاش جدی این حق ضایع شده مردم کرمان را به آنها برگردانیم.
چهارمین نشست علمی و پژوهشی با محوریت نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش مواد مخدر و روان گردانها با حضور مسوولان کشوری و استانی، اساتید و محققین، دانشجویان و سایر علاقه مندان همراه با میزگرد تخصصی و جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
منبع خبر: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان کرمان۹۳٫۱۱٫۰۸