وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر:
همكاري كشورهاي منطقه بهترين راه حل براي ريشهكني معضل مواد مخدر است
وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه کشورهای فرامنطقهای و بیگانه قادر نیستند در رفع ناامنیها و حل چالش تولید و قاچاق مواد مخدر اقدامی کنند، گفت: بهترین راه حل، همکاری موثر کشورهای منطقه در ريشه كن كردن اين معضل جهاني است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفی محمد نجار با بيان اين مطلب گفت: کشورهای فرامنطقهای كه با شعار مقابله با تولید و قاچاق موادمخدر و سایر ناامنیها وارد منطقه شدند، نه تنها هیچ کمکی به از بین رفتن معضل مواد مخدر نكردند بلکه با ورود آنان شاهد افزایش ناامنیها و تولید مواد مخدر هستيم.
وي با اشاره به ابتكار سه جانبه کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان در راستای همکاریهای مشترک به ویژه مشارکت در مقابله با تولید، عرضه و قاچاق مواد مخدر گفت: تاکنون نتایج بسیاری خوبی در این همکاریها داشتهایم و امیدواریم کشورهای منطقه نیز برای از بین بردن چالش مواد مخدر چنین همکاری با یکدیگر داشته باشند.
دبيركل ستاد درباره حضور کشورهای منطقه در اجلاس مبارزه با مواد مخدر پاکستان گفت: ما معتقدیم حضور کشورهای حاضر در این کنفرانس میتواند سطح همکاریهای منطقهای در مسیر مبارزه با تولید موادمخدر را بین کشورها ارتقا دهد و در کنترل این معضل اجتماعی و فرهنگی موثر باشد.
محمدنجار تاکید کرد: ایران و پاکستان، مصرانه علاقمند به افزایش همکاریهای دوجانبه هستند و بدون تردید دولتمردان و مسوولان دو کشور باید برای فراهم ساختن فضای توسعه و گسترش تعاملات، تلاش بیشتری انجام دهند.
دبيركل ستاد در ادامه، از تنظیم توافقنامه امنیتی بین تهران – اسلام آباد و مهیا بودن آن برای امضا از سوی مسوولان مربوطه ایران و پاکستان خبر داد و گفت: بحث و مذاکره درباره همکاری بیشتر بین ایران و پاکستان در جهت افزایش سطح امنیت در مناطق مرزی دو کشور، مبارزه موثر و انجام اقدامات امنیتی مشترک علیه اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر، تلاش برای برداشتن گامهای جدید در جهت توسعه مناسبات دو جانبه، از مواضع اصلی ايران در نشست با مقامات عالی رتبه دولت اسلام آباد ميباشد.
محمدنجار در ادامه، منطقهای بودن این كنفرانس و قرار گرفتن استراتژی مبارزه با مواد مخدر بهعنوان موضوع اصلی این کنفرانس را، فرصتی مناسب برای دیدار با مقامات مبارزه با مواد مخدر دیگر کشورهای منطقه و انجام گفت وگوهای دوجانبه در این زمینه عنوان كرد.
وي در پايان پیشنهادهای ایران در کنفرانس یادشده را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران تاكنون اقدامات و هزينههاي بسياري را در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به داخل کشور و عدم انتقال آن به کشورهای منطقه و کشورهای غربی انجام داده است و در عين حال بر این باور است که همکاریهای منطقه ای و تبادل اطلاعات و بحث در تعاملات مشترک میتواند راهکارهای جدیدی را در اختیار كشورمان بهمنظور مقابله با معضل مواد مخدر قرار دهد.
گفتني است؛ كنفرانس منطقهاي استراتژي مبارزه با مواد مخدر با حضور وزرا و کارشناسان ارشد مبارزه با مواد مخدر ۱۳ کشور منطقه، از روز دوشنبه به مدت دو روز در اسلام آباد آغاز شده و امروز به كار خود پايان ميدهد.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۸/۲۳