• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
9

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر: مبارزه با عرضه به تنهایی کافی نیست

  • کد خبر : 14871
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۵:۱۴

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تحقیقات علمی ثابت کرده که مبارزه همه جانبه و مقابله جدی با عرضه مواد مخدر که جزء شاه کلیدهای مبارزه است به تنهایی پاسخگو نیست. به گزارش ایرنا، پرویز افشار روز یکشنبه در چهارمین نشست علمی و پژوهشی با محوریت نقش […]

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تحقیقات علمی ثابت کرده که مبارزه همه جانبه و مقابله جدی با عرضه مواد مخدر که جزء شاه کلیدهای مبارزه است به تنهایی پاسخگو نیست.

به گزارش ایرنا، پرویز افشار روز یکشنبه در چهارمین نشست علمی و پژوهشی با محوریت نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش مواد مخدر و روان گردان ها در کرمان افزود: مقابله با عرضه مواد مخدر تنها می تواند ۲۰ درصد از ورود مواد به یک کشور را بگیرد و مطمئنا ۸۰ درصد دیگر راه هایی برای ورود به کشور دارند.

وی بیان کرد: تغییر الگوی مصرف و رفتن از مصرف مواد سنتی به سمت استفاده از مواد صنعتی و تولید و پخش آنها در همسایگی کشور و همچنین خیابان و شهرها مقابله با عرضه را به چالش کشیده شده است.

وی ضمن تاکید جدی بر مقابله با عرضه و دسترسی به مواد مخدر و همچنین جلوگیری از فعالیت سوداگران مرگ و ناامن کردن زمینه کار برای آنان گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که تکمیل کننده مبارزه مقدس با عرضه باشیم.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: کاهش تقاضا مکمل بخشی از مبارزه است و هر دوی این بخش ها باید به صورت متوازن با هم کار کنند در غیر این صورت فعالیت در مبارزه با مواد مخدر و کاهش تقاضا راه به جایی نخواهد برد.

وی تصریح کرد: اگر مداخلات درمانی جایگزین وجود نداشته باشد معتادینی که سوء مصرف مواد مخدر دارند برای دسترسی و بهره مند شدن از خوشی بعد از مصرف مواد مخدر و روان گردان ها به سمت رفتارهای پر خطر و تزریق حرکت می کنند که ماحصل آن بیماری های عفونی و سایر موارد دیگر است.

افشار گفت: مبارزه با مواد مخدر و مشارکت اجتماعی در کاهش تقاضا باید با یک اقدام در قالب ید واحده صورت گیرد زیرا پبشبرد این دو بخش با هم اهمیت بسیار بالایی دارد.

وی ادامه داد: مشارکت اجتماعی در این حوزه یک کار نرم و اجتماعی است و از جنس کارهای دولتی و حاکمیتی نیست و در این نوع مشارکت تک تک افراد جامعه باید در این مسئله ورود کنند.

وی گفت: اجتماعی شدن یعنی اینکه همانطور که به دنبال پیشرفت فرزندان خود هستیم باید مهارت زندگی و مقابله ای و نه گفتن را به آنان بیاموزیم در غیر این صورت در محیط پرتنش و چالش رشد فرهنگ و اجتماع امروز دچار مشکل خواهند شد و ممکن است حتی به درصد مورد قبول خود در داشتن یک فرزند موفق هم نرسیم.

معاون کاهش تقاضا و مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: معتادینی که از شرایط خود رهایی پیدا کرده و بهبود یافته اند دغدغه اصلی آنان اشتغال و رفتن به سوی یک زندگی مولد است که باید این امکان را برای آنان فراهم کرد و این موضوع یکی از دغدغه های اصلی است.

وی گفت: هزینه های زیادی در این ترک کردن و بعد از آن وجود دارد و می توان با کمک افراد خیر در این زمینه قدم های مثبتی برداشت.

افشار خاطرنشان کرد: همه باید به این باور برسند که هزینه های ترک اعتیاد برای یک خانواده بسیار زیاد است و باید نسبت به رفع این مشکلات همه آحاد مردم مشارکت داشته باشند.

وی افزود: استان کرمان جزء مناطقی است که قابلیت ها و عوامل محافظت کننده زیاد دارد و باید بر اساس استفاده از آنها و تکمیل حلقه های مبارزه زمینه مثبت پیشگیری در این منطقه تکمیل شود.

وی گفت: بعضی ها معتقدند شیوع بالای اعتیاد در استان کرمان ریشه در سنت دارد و مصرف در استان سنتی شده است و تکیه بر اقوال و این گفته ها کار کسانی است که در پی گسترش و عادی سازی مصرف مواد مخدر هستند زیرا استان کرمان دیار کریمان و دارای سخاوت، کرامت، فتوت و عرفان و همچنین دارای پیشینه دینی و فرهنگی بسیار بالایی است.

افشار افزود: می توان از این امکانات استفاده و محلات را پایش کرد و این موضوعات یک مولفه محافظت کننده است و تغییر الگوی مصرف به سمت کاهش و مبارزه با مواد مخدر و انواع آن برده شود و جامعه ای را با آن نجات داد.

وی تاکید کرد: استان کرمان در زمینه درمان اعتیاد پیشگام است و می تواند الگوی مطمئنی برای مراکز دیگر کشور باشد.

منبع خبر: ايرنا ۹۳٫۱۱٫۰۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=14871

برچسب ها