رئیس اداره بهزیستی شهرستان تربت حیدریه از برگزاری پنج کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، داریوش وکیلی اظهارکرد: پنج کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد برای خانوادههای زیر پوشش بهزیستی با هدف شناخت راههای پیشگیری از مبتلا شدن به اعتیاد در افراد برگزار شده است.
این مسئول با اشاره به مهمترین عوامل اجتماعی تاثیرگذار در این حوزه تصریح کرد: کمبود فعالیتهای جایگزین، امکانات حمایتی از سوی خانوادهها و جامعه از عوامل زمینهساز گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر محسوب میشود.
وکیلی اضافه کرد: همچنين دوران جوانی و وجود دوستان ناباب، صفات شخصیتی، اختلالات روانی، الگوهای نامناسب در خانواده و … از جمله عوامل مؤثر در اعتیاد است.
وی با تأکید بر ضرورت آشنایی خانوادهها با آسیبهای اعتیاد تصریح کرد: با وجود اینکه آموزش خانوادهها بسیار حائز اهمیت بوده اما به این بخش توجه نشده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان تربت حیدریه با بیان اینکه در حال حاضر بحث اعتیاد یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به طور جدی پیگیری شود، گفت: مشکل اعتیاد به حدی عمیق است که اقدامات ساده و ابتدایی به تنهایی جوابگو نیست.
همچنين در همایش پیشگیری از اعتیاد در خانواده كه در شهرستان مه ولات استان خراسان رضوی برگزار شد، رضا ثابت، مشاور خانواده، در این مراسم به مهم ترین عواملی که جوانان و نوجوانان را به سمت مواد مخدر سوق میدهد اشاره کرد و گفت: عدم اعتماد به نفس لازم، نداشتن قدرت نه گفتن، حس بی لیاقتی و عدم شایستگی در فرزندان یکی از عوامل گرایش به سمت مواد مخدر است.
وی با اشاره به سخن امام حسین (ع) در دعای عرفه که فرمود «پروردگارا بی نیازی مرا در نفسم قرار ده…»، اظهار کرد: بی نیازی بزرگترین ثروت است و شما مادران باید با ایجاد حس صمیمیت و احترام در خانواده و توجه به توانمندیهای فرزندانتان، انسانهایی با اعتماد به نفس بالا، با عزت نفس بی نیاز و مقاوم تربیت کنید.
وی با بیان اینکه «قدرت نه گفتن» کیلویی نیست و باید به فرزندان آموزش داده شود، عنوان کرد: وقتی که یک مادر با پشتیبانی و حمایت پدر خانواده در برابر اعمال نادرست فرزندانشان محکم و قاطع و جدی ایستادگی کنند، توانستهاند قدرت نه گفتن را به صورت عملی به فرزندان خود آموزش دهند.
ثابت ادامه داد: اضطراب و نگرانی، باورهای غلط و تبلیغات نادرست از عوامل دیگر سوقدهنده به سمت مصرف مواد مخدر هستند.
وی افزود: متاسفانه اکنون شاهد هستیم که بر در و دیوار شهرمان و یا حتی در برخی روزنامه ها و رسانه های رسمی تبلیغات ناصحیحی در رابطه با آسانی ترک مواد مخدر درج میشود که این امر از عوامل محرک مصرف مواد در بین جوانان کنجکاو است.
وی اذعان کرد: همجواری کشور ما با کشورهای افغانستان و پاکستان که تولیدکننده بیش از ۹۰ درصد مواد مخدر در جهان هستند، باعث شده که برخی شهرهای استان خراسان رضوی مثل تربت حیدریه و کاشمر به گلوگاه مواد مخدر در ایران تبدیل شوند.
این مشاور خانواده افزود: وفور و ارزانی مواد مخدر در کشور، فقر، ثروت زیاد، دوستان ناباب و حتی کنجکاوی نوجوانان و جوانان از عوامل دیگر گرایش به سمت مواد مخدر است.
وی در پایان با اشاره به اینکه تغییر ناگهانی در سیستم رفتاری فرزندان باید حتما مورد توجه والدین قرار گیرد، خاطرنشان کرد: بدعنقی، پرخاشگری، سرفههای خشک، لاغر شدن، خشک شدن دهان، گوشه گیری، تغییر رنگ چهره و لبها و … برخی از اولین نشانه های مصرف مواد مخدر است.
منبع خبر: وابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۱٫۰۲