معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه حدود چهار هزار مرکز داوطلبانه در کشور در حوزه ترك اعتياد فعالیت دارند، گفت: در مراکز یاد شده بیش از ۷۰۰ هزار نفر از معتادان زیر پوشش هستند که خدمات مختلفی به آنها ارائه میشود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان؛ بابک دینپرست در سفر به شهرستان بم و در جلسه كميته هماهنگي مركز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان اين استان گفت: براساس ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، تاکنون ۱۸ مرکز نگهداری درمان و كاهش آسيب معتادان در سطح کشور راهاندازی شده است.
وي افزود: در مراکز ماده ۱۶ ، باید برای هر ۱۰۰ نفر یک نفر پزشک، پرستار و مددکار اجتماعی در مرکز حضور داشته و خدمات درمانی و مشاورهای را به آنها ارائه كنند.
اين مقام مسوول در ستاد از راهاندازی کمیته تخصصی زنان در ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: به زودی مرکز نگهداری میان مدت زنان در شهرستان بم راهاندازی میشود.
دينپرست با اشاره به راهاندازي مراكز ماده ۱۶ در برخي استانها گفت: این امر کمک شایان توجهی در جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی مهلک همچون ایدز و هپاتیت، کاهش جرائم خرد، قطع رابطه قاچاقچیان مواد مخدر با افراد مصرفکننده و ایجاد برقراری امنیت بیشتر میکند، لذا استانداران و مسئولان استانی باید بهمنظور تامین سلامت جامعه و در راستای توسعه مراکز موضوع مواد ۱۵ و ۱۶ قانون، همت و تلاش بیشتری را معمول دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود موقعیت شهرستان بم را حساس عنوان کرد و گفت: شهرستان بم از موقعیت ویژه و حساسی برخوردار است و آن را از سایر شهرها متمایز مینماید، شهر بم یک شهر توریستی است و زیبنده نیست که معتادان متجاهر در سطح شهر پراکنده باشند، لذا دستگاههای ذیربط باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند تا هرچه سریعتر به منظور سالمسازی شهر و تحقق اهداف مورد نظر، مرکز ماده ۱۶ تجهیز و راهاندازی شود که در این خصوص میبایست مساعدت لازم به عمل آید.
معاون كاهش تقاضاي ستاد اضافه کرد: در حال حاضر باید مکانی که جهت مرکز ماده ۱۶ قانون در این استان در نظر گرفته شده است با حمایت مالی ستاد، در اسرع وقت آماده و تجهیز و در آینده نیز نسبت به فرآیند توسعه آن اقدام شود و همچنین با توجه به اهمیت موضوع باید از تمام ظرفیتهای قانونی استفاده و در راستای کاهش عرضه مواد و میزان دسترسی افراد به مواد مخدر نیز تلاش کرد.
دینپرست با ابراز امیدواری از راهاندازی مرکز ماده ۱۶ قانون در شهرستان بم در آینده نزدیک، بیان کرد: دستگاههای متولی امر در جهت آمادهسازی و تجهیز مرکز اهتمام کنند تا در آینده نزدیک شاهد راهاندازی این مرکز در شهرستان بم باشیم، ستاد نیز در این راستا هزینههای جاری مرکز ماده ۱۶ را تامین خواهد کرد.
مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در بم عزم جدی میخواهد
همچنين سردار حسین چناریان فرمانده انتظامی استان کرمان در اين جلسه گفت: با توجه به هممرز بودن استان کرمان با مرزهای شرقی، مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در این منطقه نیازمند عزم جدی است.
وی افزود: منطقه شرق استان کرمان بیشترین آمار را در بحث مواد مخدر دارد و در واقع خط اصلی شکلگیری توزیع مواد مخدر بعد از مرز شرقی است.
چناریان ابراز داشت: مناطقی مانند کویر مرکزی، دشت شاهرخآباد، ارتفاعات جبالبارز و ارتفاعات بم که مسیر تردد قاچاقچیان مواد مخدر هستند و برای پاکسازی آنها اقدامات عظیمی انجام شده کماکان در دستور کار قرار دارد.
وی عنوان کرد: راهاندازی دستههای رزمی و افزایش کلانتریها و همچنین تصویب حوزههای انتظامی بخش از اقدامات مهمی است که در راستای تأمین امنیت انجام شده است.
منبع خبر:روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان۹۲/۲/۲