مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجانشرقی نداشتن برنامه در حوزه فضای مجازی و اینترنت، نداشتن کارشناسان موضوعی در شهرستانها و … را از چالشهای عمده کمیته فرهنگی شورای مبارزه با موادمخدر استان دانست.
به گزاش خبرگزاری فارس از تبریز، حسن استوارآذر سهشنبه شب در جلسه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اظعلر داشت: کمیته فرهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر استان برای حضور، مساعدت و مشارکت جدی کارکنان فرهنگی، دانشآموزان، جوانان و همه اقشار جامعه برای مبارزه با مواد مخدر در مجموع پنج تفاهمنامه با آموزش و پرورش، اداره کل ورزش و جوانان، کمیته امداد، هلالاحمر و بنیاد شهید منعقد کرده است.
وی افزود: در رابطه با تبیین و تنظیم هسته کنترل و پیشگیری استان برای کاهش، کنترل و پیشگیری از اعتیاد با کمک دستگاههای اجرایی ورود جدی داشته و همایشهایی را با مشارکت برخی دستگاهها برگزار کردهایم.
استوارآذر اضافه کرد: در همین زمینه اقدام به برگزاری همایش استانی اعتیاد توسط دانشگاه آزاد اسلامی، همایش مواد مخدر صنعتی توسط پزشکی قانونی، همایش راهبردهای ارتقاء سلامت جوانان توسط علوم پزشکی، همایش اخلاق در ورزش توسط اداره کل ورزش و جوانان و همایش کشوری کاریکاتور با موضوع اعتیاد کردهایم.
رئیس کمیته فرهنگی شورای مبارزه با موادمخدر آذربایجانشرقی یادآور شد: هفته اول اردیبهشت ماه امسال نمایشگاه سلامت را در خصوص پیامدهای سوء مصرف مواد در پارک ائلگلی تبریز برگزار کردیم.
تشکیل ۲ نمایشگاه دائمی با موضوع مواد مخدر در تبریز
وی از تشکیل ۲ نمایشگاه دائمی با موضوع مواد مخدر در تبریز خبر داد و گفت: یکی از این نمایشگاه ها با مشارکت آموزش و پرورش استان ویژه دانش آموزان و در آخماقیه دایر می باشد و دیگری در فرهنگسرای تبریز با مشارکت شهرداری برای بازدید عموم دایر شده است.
استوارآذر با اشاره به پیشرفت ۱۴۷ درصدی برنامههای سیما و پیشرفت ۱۴۰ درصدی برنامههای صدا در ارتباط با مواد مخدر یادآور شد: پخش برنامه ۵۲ قسمتی ۱۸۰ ثانیه بعد از اخبار ساعت ۲۳ شب، ۱۲ برنامه مشاوره، ۱۲ برنامه حرکت، ۱۳ برنامه میزگرد روزانه و تهیه فیلم باتلاق را از جمله اقدامات صداو سیمای استان در این زمینه برشمرد.
چالشهای عمده کمیته فرهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر
مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجانشرقی در ادامه نداشتن برنامه در حوزه فضای مجازی و اینترنت، دخیل نبودن کارشناسان فرهنگی در زمان تخصیص اعتبارات، عدم استفاده از ظرفیتهای کلینیکهای ترک اعتیاد، مغفول بودن زنان در برنامههای پیشگیری، نداشتن کارشناسان موضوعی در شهرستانها، نگاه جزیرهای و سلیقهای برخی از دستگاهها و … را از چالشهای عمده کمیته فرهنگی شورای مبارزه با موادمخدر استان دانست.
رئیس کمیته فرهنگی شورای مبارزه با موادمخدر آذربایجانشرقی تشکیل انجمن حمایت از خانوادههای معتادان، تشکیل مراکز مشاوره ویژه سلامت رفتاری، تشکیل کار گروههای ویژه زنان و فضای مجازی، استفاده از ظرفیت مراکز درمانی برای تهیه و چاپ بنر و پوستر و بسترسازی لازم از طریق سمنها برای پیشگیری اولیه از اعتیاد را برای مبارزه با مواد مخدر موثر خواند.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری آذربایجانشرقی از تخصیص ۱۴۸ میلیون تومانی اعتبار شورای مبارزه با مواد مخدر استان خبر داد و گفت: این رقم ۴۰ درصد اعتبار مصوب این شورا است.