دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي گفت: براساس گزارشات مجامع بينالمللي، كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان در سال ۲۰۱۳ بيش از ۳۶ درصد رشد داشته و بيش از ۲۰۹ هزار هكتار از زمينهاي افغانستان زير كشت خشخشاش قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي، محمدزيدوند در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان هاي ساوه و شازند با تشريح ساختار دبيرخانه شورا كه مستقيم زير نظر رياست جمهوري ميباشد افزود: مسووليت هدايت، راهبري و سياستگذاري و نظارت بر دستگاههاي متولي مبارزه با مواد مخدر را در استانها، شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بر عهده دارد.
وي گفت: مواد مخدر به عنوان چهارمين بحران جهاني است كه در حال حاضر بيش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ ميليون نفر در سطح جهان مصرفكننده مواد مخدر و روانگردانها ميباشند.
دبير شوراي هماهنگي استان، با اشاره به وضعيت كشت و توليد مواد مخدر در سطح كشور افغانستان گفت: امروز از زمان ورود ناتو به افغانستان تاكنون شاهد رشد ۱۱۳۰ درصد كشت و توليد مواد مخدر در اين كشور بوده ايم، همچنين براساس گزارشات مجامع بين المللي، كشت و توليد در افغانستان در سال ۲۰۱۳ آن بيش از ۳۶ درصد رشد داشته است ضمن اينكه بيش از ۲۰۹ هزار هكتار از زمينهاي افغانستان زير كشت خشخشاش قرار گرفته است.
زيدوند همچنين به سود ناشي از قاچاق مواد مخدر اشاره كرد و گفت: ۶۰۰-۵۰۰ ميليارد تومان ساليانه سود ناشي از قاچاق مواد مخدر و روان گردانها مي باشد و بيش از ۴۵۰۰ ميليارد دلار چرخش مالي آن است كه امروزه به عنوان يك ابزار قدرت و سياست در اختيار كشورهاي غربي و استكبار قرار گرفته است. از اين رو قدرتهاي بزرگ و غربي از قاچاق مواد مخدر حمايت ميكنند.
وي همچنين اظهار داشت: دشمنان ما وقتي نتوانستند شالوده و نظام سياسي كشور را از بين ببرند به دنبال فروپاشي نظام اجتماعي هستند كه در اين زمينه نقش ويژهاي به مواد مخدر دادهاند.
زيدوند با بيان اينكه بيش از ۹۰ درصد خانوادههاي ايراني در خصوص مواد مخدر و روانگردانها دغدغه دارند، افزود: از اين رو مبارزه با مواد مخدر يك وظيفه اجتماعي است كه بر عهده تمامي افراد جامعه است. فقط وظيفه مبارزه بر عهده پليس نميباشد چرا كه با توجه به تجربيات ساليان گذشته مبارزه با مواد مخدر فقط در امر مقابله خلاصه نميشود و با توجه به كاهش سن اعتياد و ارتكاب بسياري از بزهكاريهاي ناشي از مصرف مواد مخدر و روانگردانها ميباشد، از اين رو اهتمام ويژهاي بايد در امر پيشگيري از اعتياد داشته باشيم.
وي در جهت صيانت از معتادين بهبوديافته گفت: يكي از برنامهها و اولويتهاي ستاد اشتغال و حمايت از معتادين بهبوديافته است كه در اين زمينه صندوق حمايت از اشتغال معتادين نيز در استان در حال راهاندازي است كه در اين راستا لزوم بهرهمندي از ظرفيت خيرين استان نيز مهم ميباشد.
زيدوند با اشاره به اقدامات مقابلهاي گفت: بايد نظارت بر عطاريها و ساير مراكز فروش داروهاي ترك اعتياد را افزايش دهيم و مناطق آلوده كه جولانگاه قاچاقچيان و خرده فروشان مواد مخدر هستند را از حيث پاكسازي در اولويت برنامه ها قرار دهيم.
وي با بيان گرايش جوانان به مواد مخدر صنعتي به ويژه ماده مخدر شيشه گفت: امروزه شاهد پيشنهاد مصرف شيشه به جوانان در آرايشگاه ها و باشگاه هاي ورزشي هستيم از اين رو به منظور كم كردن نرخ بروز اعتياد به شيشه طرح كارزار رسانهاي شيشه از سوي بهزيستي در ۲۰ الي ۲۷ ديماه در سطح استان اجرايي ميشود كه تمامي دستگاهها موظف به همكاري ميباشند. اين كمپين در راستاي افزايش اطلاعات مردم در خصوص شيشه و بمباران اطلاعاتي اجرا ميشود كه با انجام آن اميدواريم شاهد كاهش گرايش به مصرف شيشه در استان باشيم.
وي همچنين عنوان داشت: با توجه به ابلاغ سياستهاي كلي نظام در باب مواد مخدر مقام معظم رهبري در سال ۱۳۸۶ و حضور وزير كشور به عنوان دبيركل ستاد، عمده فعاليت ها و برنامههاي ستاد در حوزه فرهنگي و پيشگيري به خصوص اجتماعيسازي مبارزه با مواد مخدر متمركز شده و اين نشان دهنده آن است كه هر چقدر بتوانيم در اجراي برنامههاي فرهنگي و پيشگيري موفق عمل كنيم و بازار مصرف را كاهش دهيم در حوزههاي درمان و مقابله شاهد كاهش هزينه ها خواهيم بود.
وي با اشاره به تقديم ۴۰۰۰ شهيد و ۱۲۰۰۰ جانباز به انقلاب در عرصه مبارزه با مواد مخدر و اقدامات شايستهاي كه تاكنون در كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است، گفت: از آن جايي كه تجربه با شكوه انقلاب اسلامي نشان داده هر جا از مردم كمك گرفتهايم توانستهايم توفيقات مطلوبي را كسب كنيم از اين رو در عرصه مبارزه با مواد مخدر بايد سرمايه اجتماعي را افزايش دهيم تا به اين وسيله مسووليت مردم را در عرصه مبارزه با مواد مخدر بالا ببريم.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي۹۳٫۱۰٫۱۷