جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: براساس آمارها، جمعیت معتادان در خراسان رضوی کاهش محسوس داشته است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، ماشااله صادقی در دومین همایش استانی بررسی آسیبهای شایع در اين استان که در سالن همایش تلاش ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد اظهار داشت: جشنواره ایدههای برتر را در موضوع کاهش آمار معتادان برگزار کردیم که ۳۱۰ اثر به دستمان رسید و برترین ایده از آن یک رفتگر نمونه و زحمتکش بود.
وی افزود: برابر آخرین آمار در خراسان رضوی شاهد کاهش معتادها هستیم و در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار معتاد در استان داریم و این آمار در سال ۱۳۹۱ به میزان ۱۵۰ هزار نفر بود. با این رشدی که شاهد هستیم این امید را داریم که در پایان سالجاری آمار فعلی کمتر هم بشود.
جانشین دبیر شورای هماهنگی استان با تاكيد بر اينكه نخستین و بزرگترین خطر در جامعه اعتیاد است، ادامه داد: از ۱۳۰ هزار نفر معتادی که در استان داریم ۱۲۵ هزار نفرشان خانهنشین و ۵ هزار نفر خیابانی هستند و در سال گذشته تعداد ۴۷۰۰ معتاد کارتنخواب را تحویل گرفتیم که از این آمار ۲۵۰۰ نفرشان پس از اینکه بهبودی و درمان کامل را یافتند به خانههای خود بازگشتند و کانون گرم خانواده خود را گرمتر کردند.
وی تأکید کرد: سازمانهای مردمنهاد زیادی را در مشهد داریم تا در بحث ترک اعتیاد کمکرسان باشند و ما نیز این آمادگی را داریم تا در این راستا خدماترسانی مطلوبی داشته باشیم.
اعتیاد اولویت اول سند کنترل و کاهش آسیبهای استان خراسان رضوی
همچنين مهندس احمدي مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: افزایش آمار طلاق، خودکشی، نزاع و غیره همه موجب شده تا با مشکلی به نام افزایش زنان سرپرست خانواده روبرو شویم. سند کنترل و کاهش آسیبهای استان خراسان رضوی اولویتهای موجود در این زمینه را مشخص کرده است.
وي افزود: در قالب این سند، ۹ آسیب اجتماعی به ترتیب اولویت ذکر شده که به ترتیب شامل اعتیاد، کودک آزاری و همسرآزاری و درگیری، سرقت، طلاق، روابط فرا زناشویی، مصرف مشروبات الکلی، خودکشی، فرار از خانه و کودکان خیابانی میشوند.
وی گفت: در حوزه اعتیاد، خراسان رضوی به شدت آسیبپذیر است و در این میان به ترتیب شهرهای مشهد، قوچان، نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه و درگز آلوده ترین شهرها در حوزه گرفتاری در دام اعتیاد هستند.
احمدی افزود: بیشترین جمعیت خراسان رضوی در مشهد متمرکز است و در این میان سکونتگاههای غیررسمی (مناطق حاشیه نشینی) هم مسائل و آسیبها را دوچندان کرده، لازم است برای کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی حاشیه های شهری را کنترل و مدیریت کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: در حوزه پشگیری از آسیبهای اجتماعی بحث سرمایههای انسانی از اهمیت بالایی برخوردارند و باید توجه داشت که اخراج فردی که دچار اعتیاد و یا دیگر آسیبها است مشکلی را حل نمیکند بلکه این فرد به فضای جامعه وارد و بیکاری وی مشکل را عمق داده و از کنترل خارج می کند.
وی افزود: آسیبهای اجتماعی به میزان قابل توجهی بهره وری در نیروی کار را کاهش میدهد.
احمدی در ادامه با اشاره به برخی راهکارهای جهت کاهش و کنترل آسیبها در واحدهای صنعتی نیز گفت: اجرای برنامههای آموزشی به کارکنان و کارگران، ایجاد مکان های مناسب در جوار کارگاه جهت انجام فعالیتهای ورزشی و تقویت اجرای برنامههای پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری از جمله این راهکارها است.
وی افزود: تشکلهای کارگری و کارفرمایی از ظرفیتهای خوب است که میتوان از آن در جهت کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی بهره گرفت.
فساد ناشی از بیکاری، از مهمترین دلایل گسترش مفاسد اجتماعی است
همچنين رضا حمیدی رییس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در این همایش گفت: از مهمترین دلایل گسترش مفاسد اجتماعی فساد ناشی از بیکاری است که موجب مشکلات و آسیبهای فراوان اجتماعی شده است. نظام آموزشی کشور در حالی ۱۶ سال از عمر یک فرد را میگیرد که هیچگونه مهارت و توانمندی فنی را به وی آموزش نمیدهد.
وی ادامه داد: این در حالی است که آموزشهای فنی و حرفهای بخصوص در خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای برتر در این زمینه تاثیر مثبتی در اشتغال افراد گذاشته است.
رییس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: با ورود کالاهای چینی سالانه ۶۰۰ هزار فرصت شغلی برای کارگران چینی ایجاد میشود در حالی که به فراخور این واردات کارگاههای تولیدی داخل تعطیل و کارگران بیکار میشوند.
وی افزود: در این میان کاهش عوارض واردات کالا از کشورهای همسایه ضربه دیگری بر ساختار تولید داخلی وارد کرده است.
گفته ميشود، همایش بررسی آسیبهای اجتماعی در صنایع طی دو سال گذشته به منظور بررسی وضعیت آسیبهای اجتماعی با حضور صاحبان صنایع و مدیران حوزه های اجتماعی برگزار شده است.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۱۰٫۱۴