مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ارائه کمکهای روانشناختی مبتنی بر اصول علمی و تخصصی ، نخستین گام مهم در مدیریت بحران و مداخله در سامان آن است.
«فرید براتی سده » روز دوشنبه در کارگاه روشهای مداخله در بحران در جمع کارشناسان اجتماعی بهزیستی کشور افزود: با وقوع بلایای طبیعی افرادی که درگیر حادثه هستند فشار روانی حادی را تحمل و در معرض آسیبهای اجتماعی هستند و باید خدمات روانشناختی هدفمند برای آنها اعمال شود.
وی ادامه داد: قربانیان بلایای طبیعی بنیه روحی پایینی دارند و بازتوانی روانی آنها از حساسیت خاص برخوردار است.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: ضعف در تصمیم گیری، غفلت از نیازهای خود مراقبتی، اضطراب شدید ناشی از نقص کارکردی، مسخ واقعیت و شخصیت و تفسیرهای رویاگونه از جمله مصادیقی است که شخص آسیب دیده از بلایا و حوادث با آن دست و پنجه نرم می کند.
براتی سده اضافه کرد: خطر قبل از وقوع بلا و بحران و پس از وقوع آن روح و روان افراد در معرض آسیب را تحت تاثیر قرار می دهد که با آموزش هدفدار کارشناسان اجتماعی می توان از بروز بسیاری از این ناهنجاریها جلوگیری کرد.
وی عنوان کرد: تامین امنیت جانی و مالی ، پاسخ مناسب به نیازهای طبیعی ، تطبیق راهکارهای مداخله با فرهنگ آسیب دیدگان و توجه خاص به گروه های ویژه مثل کودکان، سالمندان و زنان از جمله مواردی است که باید در زمان وقوع بلایا مورد توجه کارشناسان قرار گیرد.
مدیرکل درمان ستاد مبازره با مواد مخدر گفت: گروه های همیار مداخله گر در بحرانهای اجتماعی و بلایای طبیعی باید با تقویت بنیه علمی و عملی ، خود را برای رویارویی با این گونه حوادث آماده کنند تا در زمان وقوع بتوان از شدت آسیب های وارده کاست.
کارگاه یک روزه بررسی کمک های روان شناختی در زمان بروز بلایا بعدازظهر دوشنبه با برگزاری کارگاه های تخصصی در اراک به کار خود پایان می دهد.