• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73617اخبار امروز : 5
10

استفاده مزمن مت‌آمفتامین به ساختار مغز صدمه می‌زند

  • کد خبر : 141
  • ۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۸:۰۷

به گفته يك پژوهشگر حوزه اعتياد:استفاده مزمن مت‌آمفتامین به ساختار مغز صدمه می‌زنديك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: استفاده مزمن مت‌آمفتامین به ساختار مغز صدمه می‌زند و اثرات منفي در روان، عصب و جسم فرد دارد.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر بهروز دولتشاهي در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «نقایص شناختی […]

به گفته يك پژوهشگر حوزه اعتياد:
استفاده مزمن مت‌آمفتامین به ساختار مغز صدمه می‌زند
يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: استفاده مزمن مت‌آمفتامین به ساختار مغز صدمه می‌زند و اثرات منفي در روان، عصب و جسم فرد دارد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر بهروز دولتشاهي در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «نقایص شناختی سوء مصرف مت‌آمفتامین» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: مصرف کوتاه مدت مت‌آمفتامین حتي با دوزهای پایین و متوسط در عملکردهای شناختی مغز همچون توجه، حافظه و کنترل ذهنی نقایصی ایجاد مي‌كند و مصرف حاد و مزمن آن نيز اثرات منفي در روان، عصب و جسم فرد دارد.

وي افزود: چندین مطالعه نشان داده‌ است که مصرف‌کننده‌های شیشه نقایص آشکاری را در آزمون‌های عصبي-روانشناختی دارند و عملكردهاي مغزي آنان در تمرکز، حافظه، انعطاف‌پذیری شناختی، سرعت روانی-حرکتی، سرعت پردازش اطلاعات، عملکرد اجرایی و تصمیم‌گیری به دليل سوء مصرف متامفتامین دچار اختلال مي‌شود.

اين پژوهشگر حوزه اعتياد تصريح كرد: شدت اختلال و نقص در این عملکردها با طول مدت و میزان مصرف مت‌آمفتامین ارتباط دارد و هر چه طول مدت مصرف و همچنین دوز مصرفی افزایش یابد، شدت نقایص شناختی افزایش خواهد يافت.

دولتشاهي گفت: بسیاری از این اثرات در طی دوران ترک و به‌ویژه اوايل ترک (قبل از چهار ماه) به همان شدت زمان مصرف، ادامه مي‌يابند و حتی شدیدتر نيز می‌شوند و عدم توجه درمانگران به این نقايص شناختی در طراحی پروتکل درمان میتواند به شکست درمانی بیانجامد، لذا شناسایی و اندازه گیری این نقایص در طی دوره درمان و همچنین بکارگیری روش‌های توانبخشی شناختی، امري ضروری می‌باشد.

وي اظهار كرد: مطالعات اخیر نشان مي‌دهد كه تنها برخی از عملکردهای شناختی قابل برگشتند نه همه‌ی آنها و معمولاً ۱۲ تا ۱۷ ماه بعد از ترک، مهارت‌های حرکتی حافظه و توجه و عملکرد اجرایی، بهبودی قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کنند.
دولتشاهي افزود: براي بهبود روند درماني اين مصرف‌كنندگان، بهتر است كه تکالیف درمان اولیه ساده باشد و اطلاعات به‌طور مستمر تکرار شوند تا مطمئن شویم در حافظه جای گرفته‌اند، همچنين مي‌بايست از روش‌های توانبخشی شناختی استفاده و روش‌های اداره هیجان‌ها به‌طور ساده و مبتنی بر فعالیت جسمی آموزش داده شوند.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۸/۲۷ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=141

برچسب ها