• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
4

مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر: الگوهاي معيوب خانوادگي گرايش به مصرف شيشه را افزايش مي‌دهد

  • کد خبر : 1408
  • ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۷:۴۳

مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه الگوهاي معيوب خانوادگي گرايش به مصرف شيشه را افزايش مي‌دهد، گفت: سهم عوامل خانوادگي از جمله كنترل پايين خانواده و كمبود محبت از اركان تاثيرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران است. به گزارش روابط عمومي […]


مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه الگوهاي معيوب خانوادگي گرايش به مصرف شيشه را افزايش مي‌دهد، گفت: سهم عوامل خانوادگي از جمله كنترل پايين خانواده و كمبود محبت از اركان تاثيرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران است.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حميد صرامي در گفت‌گو با پايگاه اطلاع‌رساني ستاد گفت: براساس پژوهش صورت پذيرفته در شهر تهران، سه عامل باليني، خانوادگي و شخصيتي در گرايش به مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان نقش به سزايي دارند به گونه‏اي كه اين مشكلات شخصيتي و رواني و همچنين الگوهاي معيوب خانوادگي گرايش به مصرف شيشه را افزايش خواهند داد.

وي افزود: عوامل متعددي در اتيولوژي و سبب شناسي اعتياد به شيشه موثر هستند كه در تعامل با يكديگر، منجر به شروع مصرف و سپس اعتياد به شيشه خواهند شد.

مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد بيان داشت: سهم و نقش عوامل باليني در شاخص‏هاي نارسايي‌هاي هيجاني، و تفكر، ضعف روحيه، هيجانات مثبت پايين و رفتار ضد اجتماعي در نوجوانان و جوانان مصرف‌كننده شيشه در شهر تهران نسبت به همسالاني كه شيشه مصرف نمي‏كنند، بالاتر است.

صرامي ادامه داد: سهم عوامل خانوادگي از جمله كنترل پايين خانواده و كمبود محبت نيز از ديگر اركان اساسي تاثيرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران مي‏باشد.

وي يادآور شد: همچنين سهم و نقش عوامل شخصيتي و تربيتي نظير استعداد خشم و پرخاشگري بالا، عقايد مرگ و خودكشي، درماندگي و نااميدي، احساس ناكارآمدي و خودترديدي، فشار رواني، اضطراب، هيجان‌پذيري، بي‌مسئوليتي، درون‏گرايي و جسارت‌طلبي از ديگر موارد اثرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران مي‏باشد.

اين مقام مسوول در ستاد تاكيد كرد: آنچه در سال گذشته شاهد بوديم تلاش بي‌وقفه دستگاه‌هاي انتظامي و قضايي در امر مبارزه با توليدكنندگان شيشه در عرصه پيشگيري وضعي بوده است، ليكن انتظار مي‏رود برنامه‌ريزان اجتماعي و معماران فرهنگي جامعه در عرصه‏هاي پيشگيري فرهنگي و اجتماعي تلاش مضاعفي كنند به گونه‏اي كه در مدارس، دانشگاه‌ها و مراكز تفريحي و ورزشي در سراسر شهر تهران به ارائه خدمات مشاوره‏اي به نوجوانان و جوانان به‌صورت رايگان پرداخته شود تا از بروز علائم باليني در آنان پيشگيري شود.

صرامي در ادامه، افزود: همچنين همزمان مي‏بايست كارگاه‌هاي آموزشي مختص والدين نسبت به آموزش شيوه فرزندپروري سالم در مراكز بهداشت و انجمن‌هاي اوليا و مربيان براي اعمال كنترل و نظارت غير مستقيم بر فرزندان و نيز سيراب كردن آنان از محبت به‌صورت مستمر برگزار شود.

وي در پايان لزوم ارتقاء آموزش مهارت‌هاي فردي و اجتماعي، راه‌هاي افزايش عزت نفس، كنترل خشم، روش‏هاي كاهش اضطراب و نگراني و مسئوليت‌پذيري را از ديگر مولفه‏هاي تاثيرگذار در عرصه پيشگيري از مصرف شيشه دانست و يادآور شد: محيط‏هاي آموزشي به‌ويژه مدارس نقش بي‏بديلي در اين عرصه دارند و اميد است همه مربيان آموزشي و تربيتي در جهاد مقدس عرصه پيشگيري از مصرف شيشه نسبت به ايفاي نقش، تلاش مضاعف كنند.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۱/۲۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=1408

برچسب ها