مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه الگوهاي معيوب خانوادگي گرايش به مصرف شيشه را افزايش ميدهد، گفت: سهم عوامل خانوادگي از جمله كنترل پايين خانواده و كمبود محبت از اركان تاثيرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حميد صرامي در گفتگو با پايگاه اطلاعرساني ستاد گفت: براساس پژوهش صورت پذيرفته در شهر تهران، سه عامل باليني، خانوادگي و شخصيتي در گرايش به مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان نقش به سزايي دارند به گونهاي كه اين مشكلات شخصيتي و رواني و همچنين الگوهاي معيوب خانوادگي گرايش به مصرف شيشه را افزايش خواهند داد.
وي افزود: عوامل متعددي در اتيولوژي و سبب شناسي اعتياد به شيشه موثر هستند كه در تعامل با يكديگر، منجر به شروع مصرف و سپس اعتياد به شيشه خواهند شد.
مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد بيان داشت: سهم و نقش عوامل باليني در شاخصهاي نارساييهاي هيجاني، و تفكر، ضعف روحيه، هيجانات مثبت پايين و رفتار ضد اجتماعي در نوجوانان و جوانان مصرفكننده شيشه در شهر تهران نسبت به همسالاني كه شيشه مصرف نميكنند، بالاتر است.
صرامي ادامه داد: سهم عوامل خانوادگي از جمله كنترل پايين خانواده و كمبود محبت نيز از ديگر اركان اساسي تاثيرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران ميباشد.
وي يادآور شد: همچنين سهم و نقش عوامل شخصيتي و تربيتي نظير استعداد خشم و پرخاشگري بالا، عقايد مرگ و خودكشي، درماندگي و نااميدي، احساس ناكارآمدي و خودترديدي، فشار رواني، اضطراب، هيجانپذيري، بيمسئوليتي، درونگرايي و جسارتطلبي از ديگر موارد اثرگذار در گرايش مصرف شيشه در نوجوانان و جوانان شهر تهران ميباشد.
اين مقام مسوول در ستاد تاكيد كرد: آنچه در سال گذشته شاهد بوديم تلاش بيوقفه دستگاههاي انتظامي و قضايي در امر مبارزه با توليدكنندگان شيشه در عرصه پيشگيري وضعي بوده است، ليكن انتظار ميرود برنامهريزان اجتماعي و معماران فرهنگي جامعه در عرصههاي پيشگيري فرهنگي و اجتماعي تلاش مضاعفي كنند به گونهاي كه در مدارس، دانشگاهها و مراكز تفريحي و ورزشي در سراسر شهر تهران به ارائه خدمات مشاورهاي به نوجوانان و جوانان بهصورت رايگان پرداخته شود تا از بروز علائم باليني در آنان پيشگيري شود.
صرامي در ادامه، افزود: همچنين همزمان ميبايست كارگاههاي آموزشي مختص والدين نسبت به آموزش شيوه فرزندپروري سالم در مراكز بهداشت و انجمنهاي اوليا و مربيان براي اعمال كنترل و نظارت غير مستقيم بر فرزندان و نيز سيراب كردن آنان از محبت بهصورت مستمر برگزار شود.
وي در پايان لزوم ارتقاء آموزش مهارتهاي فردي و اجتماعي، راههاي افزايش عزت نفس، كنترل خشم، روشهاي كاهش اضطراب و نگراني و مسئوليتپذيري را از ديگر مولفههاي تاثيرگذار در عرصه پيشگيري از مصرف شيشه دانست و يادآور شد: محيطهاي آموزشي بهويژه مدارس نقش بيبديلي در اين عرصه دارند و اميد است همه مربيان آموزشي و تربيتي در جهاد مقدس عرصه پيشگيري از مصرف شيشه نسبت به ايفاي نقش، تلاش مضاعف كنند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۱/۲۸