• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
9

سکوت و انکار در حوزه موادمخدر کنار گذاشته شود

  • کد خبر : 13815
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۴:۱۲

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر با تاکید بر اجتماعی کردن معضل اعتیاد و طرح مسائل مرتبط با آن در جامعه، گفت: سکوت و انکار در این زمینه باید کنار گذاشته شود. به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، حمید صرامی، پیش از ظهر امروز در همایش علمی تخصصی مبارزه با موادمخدر و […]

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر با تاکید بر اجتماعی کردن معضل اعتیاد و طرح مسائل مرتبط با آن در جامعه، گفت: سکوت و انکار در این زمینه باید کنار گذاشته شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، حمید صرامی، پیش از ظهر امروز در همایش علمی تخصصی مبارزه با موادمخدر و روانگردان‌ها اظهار داشت: این همایش‌ها با هدف اجتماعی کردن معضل اعتیاد قرار است در ۳۱ استان کشور برگزار شود که یزد چهارمین استان برگزار کننده این همایش است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نمی‌توان در برابر اعتیاد سکوت کرد و مسئولیت حل این معضل را هر کس به دوش دیگری بیاندازد، عنوان کرد: در نظرسنجی که در کشور انجام شد، ۹۰ درصد مردم موضوع موادمخدر را یک بحران تلقی کرده و از آن به عنوان نخستین آسیب و بحران اجتماعی در اجتماع اطراف خود یاد کرده‌اند.

صرامی تصریح کرد: در شرایطی که امروز انواع موادمخدر، روانگردان‌ها و مشروبات الکلی از یک سو و شبکه‌های ماهواره‌ای که هر کدام به نحوی برای مصرف این موارد، وسوسه ایجاد می‌کنند از سوی دیگر نوجوانان و جوانان ما را تهدید می‌کنند، باید این معضل را اجتماعی کرده و از سکوت در مقابل آن پرهیز کنیم.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: امروز خانواده‌، مدرسه، دانشگاه، محل کار و محله‌های شهری و روستایی همه در آماج تیررس بزرگترین تهدید اجتماعی قرن قرار گرفته‌اند و رنگین کمانی از موادمخدر و مشروبات الکلی، نوجوانان و جوانان ما را درگیر کرده است.

وی با بیان اینکه سالانه ۳۶۵ ماده به انواع مواد روانگردان موجود افزوده می‌شود، خاطرنشان کرد: این امر کار و مسئولیت کسانی که در زمینه‌های پیشگیری، درمان و مقابله فعالیت می‌کنند را مشکل‌تر کرده است.

صرامی عنوان کرد: وقتی ما با نسل مدگرا و کم‌تحرکی که هفت ساعت وقت خود را پای تب‌لت، لپ‌تاب و موبایل و برنامه‌های متعدد آن می‌گذراند و به لذت‌گرایی افراطی گرفتار شده و مهارت‌های چگونه زندگی کردن را نمی‌داند، مواجه هستید، باید بدانید چگونه و با چه ابزاری آنها را از آسیب بزرگ قرن یا همان اعتیاد دور نگاه دارید.

وی تصریح کرد: برای اجتماعی کردن موادمخدر باید انکار و سکوت را از یک سو و اغراق در آمارها را از سوی دیگر کنار بگذاریم. امروز هیچ مدرسه و دانشگاهی نمی‌تواند ادعا کند که من معتاد ندارم از سوی دیگر کسی نمی‌تواند ادعا کند که ما در کشور ۶ میلیون معتاد داریم.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: امروز با اقدامات سطحی نمی‌توانیم در عرصه اجتماعی کردن اعتیاد کاری انجام دهیم ضمن اینکه دیگر یک سخنرانی، مشاوره و ارائه بروشور به دلیل پیچیده بودن مسائل اجتماعی، تاثیرگذار نیست و برخی اقدامات نیز در عرصه پیشگیری کم اثر و برخی دیگر نیز به دلیل ساده اندیشی و فهم ساده‌اندیشانه می‌تواند معکوس عمل کند.

وی از دانشگاه‌ها خواست تا جدی‌تر در عرصه پژوهشی موادمخدر و تلاش برای اجتماعی کردن آن عمل کنند و جدی‌تر در مورد علم درمان اعتیاد قدم بردارند.

صرامی با بیان اینکه گفتمان در مورد اعتیاد در میان مردم شکل گرفته اما باید تلاش شود تا این گفتمان به اهتمام تبدیل شود و نخبگان دانشگاه‌ها در این زمینه نقش اساسی بر عهده دارند و باید مباحث دانشگاه‌ها را به میان مردم ببرند.

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم در این اهتمام اجتماعی از همه ظرفیت‌ها به ویژه ظرفیت‌های دینی و دانشگاهی استفاده کنیم، راه به جایی نخواهیم برد.

منبع خبر: فارس ۹۳٫۰۹٫۲۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=13815

برچسب ها