• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 0
10

ارسال ۲۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ايده هاي برتر كنترل و كاهش مواد مخدر

  • کد خبر : 13730
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۵:۳۴

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی از برگزاری نخستین جشنواره ایده های برتر کنترل و کاهش مواد مخدر در اين استان خبر داد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر آذربايجان شرقي؛ محمد علی نصرتی در نخستین جشنواره ایده های برتر کنترل و کاهش مواد مخدر استان از ارسال […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی از برگزاری نخستین جشنواره ایده های برتر کنترل و کاهش مواد مخدر در اين استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر آذربايجان شرقي؛ محمد علی نصرتی در نخستین جشنواره ایده های برتر کنترل و کاهش مواد مخدر استان از ارسال ۲۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد و اظهار کرد: بسترسازی جهت طرح آزادانه و خلاقانه ایده‌های جدید در زمینه اعتیاد، بومی‌سازی ایده های ناب و کمک به سیاست‌گذاران در حوزه اعتیاد از جمله مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی محور هاي اين جشنواره را در حوزه های مختلفی چون سیاستگذاری ها، قوانین و ساختارها، اجرا، فرآیند ها و روشها اعلام کرد و بسیج همگانی پیشگیری از اعتیاد مبتنی بر جامعه و تشکلهای مردم نهاد، نیاز سنجی و اولویت بندی مداخلات پیشگیری از اعتیاد مبتنی بر محیط های آموزشی ، تحصیلی و محیط کار را از محورهاي برگزاري اين جشنواره عنوان كرد.

نصرتي گفت: محورهاي ترویج زندگی سالم و غنی سازی محیط های خانوادگی، اجتماعی (فرهنگی ، آموزشی) و کار بخش ديگري از محورهاي اين جشنواره هستند.

وي با اشاره به ارتقاء مسئولیت پذیری اجتماعی و همگانی در مقابله با قاچاق و توزیع مواد اعتیاد آور (ایجاد شبکه نظارت اجتماعی)، آسیب شناسی قوانین و ساختار فعلی مبارزه با مواد مخدر به عنوان ديگر محورهاي مورد نظر اين جشنواره اعلام كرد: طراحی و اجرای برنامه های اشتغال بهبودیافتگان و حمایت از خانواده های آسیب پذیر و استاندارد سازی خدمات مراکز درمان و کاهش آسیب از ديگر محورهای این جشنواره مي‌باشند.

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر اعلام کرد: ۲۵۰ اثر ارسالی در کمیته علمی ایده‌های علمی مورد بررسی قرار گرفت که نهایتا ۱۰ ایده به عنوان ایده برتر انتخاب شد.

نصرتي با تاکید بر اینکه باید برای مبارزه با مواد مخدر همه آحاد جامعه به پا خیزند و در این جهاد بزرگ سهم و نقش داشته باشند؛ تداوم و بالندگی جامعه را در گرو مشارکت تک تک اعضای جامعه عنوان کرد و گفت: در عرصه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر باید مردم در همه مراحل مبارزه ورود داشته باشند.

وی ضمن تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت های مراکز علمی و جذب نخبگان توسط سازمانهای مسئول افزود: پیگیر آن هستیم تا با توجه به ظرفیت های بالای علمی استان اولین پژوهشکده مواد مخدر را در استان ایجاد کنیم.

نصرتی خاطرنشان کرد: با برگزاری چنین جشنواره هایی در پي نهادینه کردن رکن اصلی مبارزه با مواد مخدر یعنی اجتماعی کردن آن هستیم و این کار نیازمند مدیریت سیستمی و آماده کردن بستر برای مداخله و قبول مسئولیت از طرف مردم است، چرا که مواد مخدر به عنوان اصلی ترین معضل اجتماعی محسوب و باعث کاهش سرمایه اجتماعی و منجر به افزایش آسیب های اجتماعی شده و سلامتی جامعه را به خطر مي‌اندازد.

ایشان با بیان اینکه اگر در سال های اخیر مردم در عرصه مبارزه با مواد مخدر حضور داشتند اکنون مشکلات حوزه اعتیاد در این حد نبود، گفت: اهمیت مبارزه با مواد مخدر باید در کانون توجه مدیران و برنامه ریزان قرار بگیرد.

استفاده از تمام ظرفيت‌هاي موجود براي نهادينه كردن فرهنگ پيشگيري از اعتياد
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان‌ شرقي در جشنواره ايده‌هاي برتر کنترل و کاهش مواد مخدر اظهار کرد: خريد و فروش مواد مخدر پس از معامله تسليحات، بزرگترين تجارت پر سود غيرقانوني دنيا محسوب مي‌شود که ميلياردها دلار درآمد را تقديم قاچاقچيان مي‌کند.

شبستري افزود: از منظر علمي اعتياد سيستمي است که بر دو پايه عرضه و تقاضا بنا نهاده شده و قابليت انطباق با هر شرايطي را از خود نشان مي‌دهد.

معاون استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه امروز زنگ خطر مبارزه با مواد مخدر به صدا در آمده و همه بايد به آن توجه کنند، خاطرنشان کرد: از زماني که دولت تدبير و اميد بر روي کار آمده است، توجه ويژه اي به اين مساله داشته است اما دولت به تنهايي نمي تواند با اين مساله مقابله کند و تا زماني که مردم وارد اين مبارزه نشوند تلاش هاي دولت بيهوده خواهد بود. کار مردم بايد به خود مردم واگذار شود تا با همکاري سازمان هاي مردم نهاد و غيردولتي وارد عمل شوند.

اين مسئول با بيان اينکه پيامدهاي اعتياد ويران‌کننده و از بين برنده تعهدات اجتماعي، خانوادگي و نابودکننده شرف و ناموس افراد است، يادآور شد: اعتياد مشکلي نيست که نسخه‌اي خاص و دستورالعمل معيني داشته باشد بلکه يک بحث چند عاملي است.

شبستري بيان کرد: لازم است فرهنگ پيشگيري را در آحاد جامعه نهادينه کنيم و همه مردم در اين ارتباط احساس وظيفه و تکليف کنند تا با استفاده از تکنولوژي روز و وسائل ارتباط جمعي ارزش‌هاي اخلاقي و هنجارهاي اجتماعي بيش از پيش ترويج شود و از تمام ظرفيت‌هاي موجود در اين زمينه استفاده شود.

رویکرد اجتماعی در حوزه کنترل و کاهش مواد مخدر انتخابی هوشمندانه است

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به فعالیت موفق انجمن‌های خیریه در آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: فضای مشارکت در استان آذربایجان‌شرقی بسیار مطلوب است بنابر این تصمیم گرفتیم اولین جشنواره جشنواره ایده‌های برتر کنترل و کاهش مواد مخدر را در این استان برگزار و اولین کمیته تخصصی مشارکت‌های مردمی ستاد را نیز در اینجا تشکیل دهیم.

سید حسن موسوی‌چلک انتخاب رویکرد اجتماعی در حوزه کنترل و کاهش مواد مخدر را انتخابی هوشمندانه دانست و افزود: نگاه امنیتی و انتظامی و برخورد قضایی در حوزه مواد مخدر به مراتب بیشتر از سایر حوزه‌هاست؛ در حالی که مبارزه با مواد مخدر راه دیگری می‌طلبد که فراتر از قانون، پول و ساختار سیاسی است و ترمیم حوزه اجتماعی بسیار مهم‌تر خواهد بود.

این مسئول خاطرنشان کرد: چهار عامل لذت، تفریح، کنجکاوی و فرار از مشکلات اصلی‌ترین عوامل گرایش جوانان به اعتیاد به شمار می‌روند که همه اینها به یک مسئله یعنی نبود شادی و نشاط در مردم ختم می‌شود؛ بنابراین لازم است متولیان امر در جهت افزایش امکانات رسیدن به نشاط و شادی مردم بویژه قشر جوان تلاش کنند.

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: البته مطالبه‌گری به معنای تقابل نیست بلکه به معنی نظارت و مشارکت بیشتر مردم است و ما هم به عنوان حاکمیت باید پاسخگو و مشوق مطالبه گری اجتماعی مردم باشیم.

منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر آذربايجان شرقي۹۳٫۰۹٫۲۰ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=13730

برچسب ها