بعضي از مرزهاي كشورمان صعبالعبور بوده و به سختي ميتوان آن را كنترل كرد. از سوي ديگر پولهاي كلاني هزينه ميشود تا موادمخدر از اين قسمت مرزها وارد ايران شود. با تلاش و همكاري دولت با نيروي انتظامي و مرزباني راه ورود موادمخدر به ايران قاچاقچيان بسيار سخت و دشوارتر شده است. اما كشورهاي غربي به خودشان هم رحم نميكنند و به دليل تحريمها از فروش تجهيزات به ايران خودداري ميكنند. در اين ميان دولت يازدهم علاوه بر كنترل مرزها، رويكرد جديدي را دنبال ميكند. وزير كشور در كسوت دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر، رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر را در پيش گرفته است كه به زعم كارشناسان بهترين راه پيشگيري گرايش نوجوانان و جوانان به مواد افيوني است.
سخنگوی کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامي نيز در اين مورد به روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر ميگويد: متاسفانه تاكنون رويكرد مبارزه با موادمخدر قهري و برخورد انتظامي بوده است. تا وقتي كه در داخل كشور مصرف وجود دارد، سوداگران موادمخدر هم انگيزه توليد و توزيع موادمخدر را دارند. به ويژه اين كه توزيع موادمخدر در كشور ما انگيزه سياسي هم دارد و خواست دشمن است.
حجت الاسلام و المسلمین دخیل عباس زارعزاده با بيان اين كه رويكرد اجتماعي كردن موادمخدر كاري ارزنده است، ميافزايد: ما بايد دالانهاي مصرف را ببنديم و فرهنگسازي در اين راستا، در دستور كار قرار گيرد تا مردم و جوانان سراغ موادمخدر نروند و سعي كنيم اعتياد را در كشور كاهش دهيم. وقتي تقاضايي براي اين مواد وجود نداشته باشد مسلما انگيزه ورود و توزيع آن هم وجود ندارد. ما فضاي تقاضا و فرهنگ را در اقدامات خود ناديده گرفتهايم و تصور كرديم كه فقط با زور اسلحه ميتوانيم جلوي اين جريان را بگيريم. دستيابي به چنين نتيجهاي با مرزهاي بسيار وسيع و فشاري كه از سوي دشمن براي ورود موادمخدر به كشورمان وجود دارد، امكان پذير نيست. فقط با تلاش نيروي انتظامي نميتوان به مبارزه با موادمخدر پرداخت. بلكه بايد آحاد جامعه درگير مبارزه با موادمخدر شوند. به همين سبب نميگويم رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر درست است، بلكه ميگويم اين رويكرد امري واجب و ضروري است.
به گفته او، بايد فضاي داخل كشور را سالمسازي كنيم تا جوانان كمتر به سوي موادمخدر بروند. بايد براي اعتياد، ترك اعتياد، خارج كردن جوان از بيكاري، نااميدي و علافي برنامه ريزي كنيم تا انگيزه گرايش به سمت موادافيوني از بين برود. در نسل جوانمان شخصيتسازي هم بسيار مهم است. آموزش و پرورش و وزارت علوم (تمام دانشگاهها) در اين راستا وظيفه خطيري به عهده دارند. بايد درگيري گسترده و فراگير درهمه نهادها و ارگانها عليه خطر اين مواد بنيان برافكن به وجود آيد تا بتوان بر آن فائق آمد.
نماينده مردم مهریز و بافق در مجلس، در ادامه با اشاره به اينكه بايد اطلاعرساني درست و دقيق در اين مورد صورت گيرد، تاكيد ميكند: قطعا اطلاعرساني از طريق انيميشن، تصاويرهاي گويا، تريبونها و رسانه تاثير بسزايي خواهد داشت. مسئولان و همه اقشار جامعه براي حل اين بحران بسيج شوند.
حجت الاسلام و المسلمین دخیل عباس زارعزاده با بيان اين كه اين بحرانِ بسيار خطرناك و خانمان برانداز، درصد بالايي از ناهنجاريها را به خود اختصاص داده است، ميافزايد: ندامتگاهها بايد به محل براي آموزش تبديل شود. درزندانهايمان فعاليت فرهنگي درستي صورت نميگيرد، ضمن آن كه موادمخدر هم در زندان وجود دارد و به جاي آن كه در راستاي فرهنگي طوري گام برندارند كه فرد معتاد يا بپذيرد كه كارش اشتباه ببرد، به او دارو ميدهند. اعتقادم اين است كه آشنايي جوان با خطرات موادمخدر بايد در پادگانها، دانشگاه، مدارس و… يك وظيفه شود.
سخنگوی کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به اين كه فضاي توليد موادمخدر جاذبه و درآمد زيادي دارد و هر كسي وسوسه ميشود به سمت آن برود، ميگويد: در اين وادي به هيچ عنوان رحم و انسانيت وجود ندارد. قاچاقفروش براي دلسوزي به كسي موادمخدر نميدهد بلكه براي بازارگرمي و سود بيشتر خودش تلاش ميكند. به دليل عدم وجدان و اخلاق، ارزشي هم براي مصرفكننده قائل نميشوند. توليدكنندگان ميخواهند به سود خود برسند و برايشان فرقي نميكند كه مصرفكننده بميرد يا خير به همين دليل ناخالصيهاي زيادي را به موادمخدر اضافه ميكنند.
حجت الاسلام و المسلمین دخیل عباس زارعزاده تاكيد ميكند: به قاچاقچي نبايد رحم كرد. متاسفانه حس ميشود كه قاچاقفروشان عمده و كلان امنيت دارند و كمتر سراغ آنها ميروند. اين اشتباه هم به دليل آن پيش ميآيد كه بيشتر خردهپاها دستگير ميشوند. در كنار كار فرهنگي كه براي مردم و مصرفكننده بايد انجام دهيم، بايد ريشه توليد و واردكننده موادمخدر را شناسايي كنيم و با قهر و شدت برخورد را عليه آنها داشته باشيم چون ميلياردها تومان پول به جيب ميزنند و بازارعمده اين جريان را در دست دارند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۰۹٫۱۹