معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی در نشست هیأت مدیره انجمن صنفی مراکز ترک اعتیاد مطرح کرد: متادون حاشیه است؛ درمان اعتیاد یک فرایند علمی دارد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی در اين نشست بر ضرورت همگرایی انجمنها و تشریک مساعی تشکلهای صنفی مراکز ترک اعتیاد تأکید کرد و گفت: این انجمن با هدف استانداردسازی و کیفیتبخشی به خدمات مراکز ترک اعتیاد و افزایش سهم موسسات غیر دولتی در ادارهی امور تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه تشکلهای صنفی نباید به سمت مسائل حاشیهای و جنجالی حرکت کنند گفت: رفع مشکلات صنفی، دفاع از حقوق صنفی موسسات تابعه، حفظ حقوق مددجویان و ارتقای کیفیت درمان اعتیاد، از جمله مسائلی است که تشکل جدید باید حول و حوش آن فعالیت داشته باشد.
وی وجود شایعاتی مبنی بر اینکه قرار است متادون در داروخانهها و با نسخهی پزشک توزیع شود گفت: اگر هم چنین مسئلهای واقعیت داشته باشد قطعا با تصمیمات مقامات ذیربط در کشور گرفته شده و تغییر ساز و کار آن در اختیار استان نیست اما ما میتوانیم نظرات و خواستههای انجمنهای صنفی مراکز ترک اعتیاد را به کشور منعکس کنیم.
وی با تأکید بر درمان معتادان با روشهای علمی و در یک فرایند جامع گفت: فلسفهی راهاندازی مراکز ترک اعتیاد، تنها توزیع و ارائهی متادون به معتادان نبوده بلکه، درمان اعتیاد فراتر از متادون است و باید در یک فرایند علمی و همهجانبه انجام گیرد.
وی در عین حال گفت: اگر چه ما دغدغهی مراکز در این زمینه را درک میکنیم اما اعتقاد داریم که مراکزی که محور کار خود را بر توزیع متادون استوار کردهاند روش درستی در درمان اعتیاد ندارند و باید تغییر مسیر بدهند.
وی گفت: مراکزی که کار درمان اعتیاد را در یک فرایند علمی و جامع دنبال میکنند با تغییر مسیر توزیع متادون یا واگذاری این کار به داروخانهها مشکلی ندارند چون آنها به درمان بیماران فکر میکنند.
وی گفت: البته کار مراکز درمان اعتیاد باید توجیه اقتصادی هم داشته باشد و بهزیستی در این راستا، دغدغههای این مراکز مانند بیمهی بیماران معتاد را پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه تشکلهای صنفی باید از نظر منابع از دولت مستقل و بر اساس منابع داخلی فعالیتشان را تنظیم کنند گفت: البته بهزیستی در حدود امکانات، حمایتهای مالی، قانونی و اداری را از این تشکلها خواهد کرد اما از لحاظ منابع برای فعالیت درازمدت، این تشکلها باید به آوردههای اعضا متکی باشند زیرا فعالیت این تشکلها، منافع اعضا را تأمین میکند.
حاجیپور تصریح کرد: اهداف شخصی و حاشیهای، نه تنها این مجموعهها را از اهداف اصلی باز میدارد بلکه جایگاه آنها را در نزد نهادهای مسؤول که بر کار این مجموعهها نظارت و به آنها کمک میکنند نیز متزلزل میسازد.
وی گفت: متأسفانه، برخی مراکز درمان اعتیاد، به جای طی فرایندهای علمی در درمان بیماران، وارد بحثهای جانبی شده و به موضوع متادون محدود ماندهاند، در حالی که متادون یک بخش حاشیهای و کوچک از درمان اعتیاد است.
وی تأکید کرد: مطرح کردن اینکه متادون باید چگونه توزیع شود یک بحث کشوری است و مطمئنا همکاران ما و شما در کشور هم این دغدغه را دارند و آن را پیگیری میکنند.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: بهزیستی، دانشگاه و شورای هماهنگی استان پذیرفتهاند که نهاد مجری و ناظر نباید یک دستگاه واحد باشند و این دستگاهها با یکدیگر کاملا هماهنگ هستند و بازدیدهایشان از مراکز ترک اعتیاد نیز مشترک و همگرا میباشد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۰۹٫۱۳