معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همایش کشوري ارتقاء کيفيت زندگي دانشجو محور در مشهد گفت: بیش از ۶۵ درصد مصرفکنندگان نسبت به مضرات سوء مصرف مواد مخدر آگاهی ندارند كه باید اطلاعات مفید در اين زمينه توسط دانشگاهها و نهادهای فرهنگساز به آنان داده شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، همایش کشوري ارتقاء کيفيت زندگي دانشجو محور در راستای تفاهمنامه منعقد شده ستاد مبارزه با مواد مخدر با وزارت بهداشت و درمان با حضور قائم مقام معاون درمان و مشاور معاون بهداشت وزارت در امور سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، قائم مقام معاون فرهنگی دانشجویی وزارت، معاون فرهنگي دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و کارشناسان ارشد ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور، به میزبانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
دکتر حمید رضا بهرامی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم افتتاحیه این همایش ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین به اهمیت برنامههای پیشگیری از رفتارهای پرخطر به ویژه سوء مصرف مواد پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه شیوع استفاده از مواد مخدر در دانشگاهها رو به افزایش بوده و براساس مطالعات انجام شده وزارت بهداشت، در سال ۱۳۹۲، شیوع مصرف موادمخدر در بین دانشجویان ۶/۲ درصد (دو شش دهم ) می باشد.
دکتر حاجبی گفت: بر اساس این مطالعه نزدیک به ۳۹ درصد از کل دانشجویان استفاده کننده از مواد مخدر، قبل از ورود به دانشگاه به سمت مصرف مواد مخدر روی آورده بودند که این خود نیازمند نگاه ساختار محور به آموزش و پرورش و خانواده ها به این معضل میباشد.
قائم مقام معاون درمان وزارت همچنین با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از سوء مصرف مواد در بین دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی با هدف پیشگیری، آگاهسازی و توانمندسازی دانشجویان اظهار داشت: در این طرح ضمن اقدام به آموزش و افزایش سطح دانش گروهی از دانشجویان در زمینه آثار سوء مصرف مواد، از توان دانشجویان آموزش دیده در راستای آموزش سایر گروههای همسان استفاده میشود.
این مسؤول نظام سلامت با هشدار به خانوادهها برای همراهی و همدلی با دانشجویانشان بویژه در مواقع بحرانی اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر شیوع اعتیاد در دختران رو به افزایش بوده است.
دکتر حاجبی یادآور شد: برخی باورهای غلط در میان دانشجویان وجود دارد (مانند ایجاد آرامش با مصرف مواد محرک) که باید شناسایی و در آموزشها هدف گرفته شود و به آنان اطلاعرسانی گردد. بخشی از این اقدام بر عهده رسانههاست.
وی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از معتادان دانشجو را دختران یا زنان تشکیل میدهند گفت: البته مصرف دارو در دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر است ولی مصرف مواد مخدر در دانشجویان پسر سه برابر دانشجویان دختر ميباشد.
دکتر حاجبی با بیان اینکه بیش از ۶۵ درصد مصرفکنندگان نسبت به مضرات سوء مصرف مواد مخدر آگاهی ندارند و باید به آنان اطلاعات مفید توسط دانشگاهها و نهادهای فرهنگ ساز داده شود خاطرنشان کرد: کشیدن قلیان به دلیل ناآگاهی خانوادهها از زیانهای آن، بیشترین قربانی را از قشر دانشجو گرفته و آنها را برای اعتیادهای سنگینتر آماده میکند.
به اعتقاد وی، ضعف اعتقادات دینی و تبلیغات غلط ماهوارهها از دیگر علل سوء مصرف مواد است. سکونت در خانههای دانشجویی و سابقه مصرف مواد در خانواده از دیگر عوامل گرایش دانشجویان به مصرف مواد مخدر میباشد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۰۹٫۰۱۰