• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73617اخبار امروز : 5
12

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبرداد: استفاده باندهاي قاچاق مواد از فناوري‌هاي جديد ارتباطي

  • کد خبر : 133
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰

  وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدربا بيان اينكه امروزه جهان در مواجهه با تهديدات پيچيده و چندوجهي مواد مخدر در وضعيت حساس و خطرناكي قرار دارد، گفت: يكي از جنبه‌هاي اين پيچيدگي، استفاده باندهاي قاچاق از فناوري اطلاعات و ارتباطات در فريب نسل جوان است. به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان […]

 

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدربا بيان اينكه امروزه جهان در مواجهه با تهديدات پيچيده و چندوجهي مواد مخدر در وضعيت حساس و خطرناكي قرار دارد، گفت: يكي از جنبه‌هاي اين پيچيدگي، استفاده باندهاي قاچاق از فناوري اطلاعات و ارتباطات در فريب نسل جوان است.

به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مصطفي محمدنجار صبح امروز در حاشيه نهمين كنفرانس افسران رابط مواد مخدر با بيان اينكه همواره يكي از افتخارات جمهوري اسلامي ايران در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي، مبارزه با مواد مخدر است، گفت: ايران بالاترين ميزان كشفيات مواد افيوني و تقويت استحكامات و موانع مرزي در برخورد با جريان قاچاق را دارد، اما در طول سال‌هاي اخير سعي شده است تا با ارتقاء سطح كيفي مبارزه با تكيه بر اصول و مهارت‌هاي اطلاعاتي و عملياتي ضمن به حداقل رساندن تلفات و خسارت جاني و مالي در كشور، حداكثر امكانات و فعاليت قاچاقچيان را مورد هدف قرار دهيم.

وزير كشور افزود: در اين راستا موفقيت‌هاي بزرگي به دست آمد كه نشانه‌هاي بارز آن كاهش قابل توجه تلفات، خسارات نيروها و افزايش محدوديت‌هاي فعاليت قاچاقچيان در مناطق مرزي و در عمق خاك كشور بود.

وي با بيان اينكه اين اهتمام و كوشش باعث تغيير مسيرهاي قاچاق و ترانزيت مواد مخدر شده، گفت: اين كوشش به حدي بود كه فعاليت قاچاقچيان در مناطق مرزي غرب كشور در ادامه مسير بالكان كاسته شده است.

نجار با بيان اينكه در بعد همكاري‌هاي اطلاعاتي دوجانبه و چندجانبه و در عرصه‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي اقدامات خوب مشتركي با مشاركت ايران و سازمان ملل متحد صورت گرفته، گفت: از جمله مهم‌ترين آنها تاسيس مركز منطقه‌اي تبادل اطلاعات (GPC) در تهران و با عضويت كشورهاي افغانستان و پاكستان در قالب ابتكار سه‌ جانبه است.

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدرر با بيان اينكه اراده هر سه كشور و سازمان ملل متحد، تقويت اين مركز و افزايش توان آن است، گفت: ايران به عنوان ميزبان آن (مركز منطقه‌اي تبادل اطلاعات) در تحقق اين هدف مهم تاكيد داشته و در همين راستا تمامي امكانات خود را به خود گرفته است.

وي با بيان اينكه جلسه كارشناسان ارشد سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان در روزهاي پانزدهم و شانزدهم آبان ماه در تهران برگزار مي‌شود، گفت: اين جلسه مي‌تواند به روند مبارزات منطقه‌اي شتاب بيشتري دهد.

نجار با بيان اينكه جهان در وضعيت حساس و خطرناكي در مواجهه با تهديدات پيچيده و چند وجهي مواد مخدر قرار دارد، گفت: يكي از جنبه‌هاي اين پيچيدگي، استفاده باندهاي قاچاق از فناوري اطلاعات و ارتباطات در فريب نسل جوان و پنهان سازي اهداف پليدشان است.

وزير كشور افزود: اين موضوعي است كه بايد در سطح اطلاعاتي و عملياتي به آن توجه شود. لذا يكي از مهم‌ترين وظايف افسران رابط مواد مخدر، شناخت اين شيوه‌ها با هدف ارائه راهكارهاي موثر و پيش‌دستانه براي ناكامي قاچاقچيان و موفقيت مبارزه با مواد مخدر است.

وي با بيان اينكه ايفاي تعهدات بر مبناي مسووليت مشترك كشورها در قالب اجراي قطعنامه‌هاي سازمان ملل در تقويت هماهنگي و انسجام‌دهي اقدامات، داراي اهميت اساسي است، گفت: در اين زمينه شما افسران رابط مواد مخدر نقش بسيار مهمي را عهده‌دار هستيد و بايد طوري برنامه‌ريزي و حركت كنيد كه تمامي مناطق و مسيرهاي ترانزيت مواد مخدر را تحت تاثير خود قرار دهد.

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدرر با بيان اينكه بدون ترديد اهتمام در راستاي تقويت اقدامات سيستماتيك و نظام‌مند در منطقه جنوب غربي آسيا و به ويژه توجه به ايران، افغانستان و پاكستان مي‌تواند مسير سنتي بالكان را به عنوان كوتاه‌ترين مسير ترانزيتي مواد مخدر توليد شده در افغانستان را تحت تاثير قرار دهد.

به گزارش ايسنا، نجار در ادامه صحبت‌هاي خود با بيان اينكه ما همواره معتقد به ايجاد ساز و كارهاي نظام‌مند و در عين حال هدفمند منطقه‌اي هستيم، گفت: در اين زمينه سعي در تقويت مكانيسم‌هاي همكاري داشته‌ايم و اميد است با تقويت مركز منطقه‌اي تبادل اطلاعات در زير منطقه ايران، پاكستان و افغانستان و همچنين سيستم تبادل اطلاعات بين منطقه‌اي آسياي مركزي و جنوب غرب آسيا شامل زير منطقه ايران، پاكستان و افغانستان و همچنين كشورهاي حاشيه‌ جنوب خليج‌فارس بتوانيم بيش از پيش عرصه فعاليت براي قاچاقچيان مواد مخدر را تنگ‌تر كنيم.

وي با بيان اينكه در اقدامات آتي بايد مسائلي همچون توجه به توقف كشت و توليد مواد مخدر و تبادل اطلاعات در مورد وضعيت مناطق كشت و همچنين دقت و سرمايه‌گذاري در مسير بالكان و ايفاي نقش كشورها در قالب عمليات كنترل دليوري و افزايش همكاري‌هاي دوجانبه و چندجانبه مورد توجه قرار گيرد، گفت: همچنين مسائلي همچون همكاري در شناسايي شبكه‌هاي اصلي و بزرگ مواد مخدر، شناخت دقيق مسيرهاي جديد و همچنين ضرورت تقويت ساختارهاي مبادله اطلاعات مورد توجه قرار گيرد.

 

منبع خبر: ايسنا

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=133

برچسب ها