مادرید – نماینده اعزامی ایران به نشست اتحادیه جهانی بین المجالس در اکوادور نسبت به پیامدهای منفی سیاست برخی کشورها برای آزادسازی مواد مخدر و قانونی کردن آن هشدار داد.
به گزارش ایرنا، ˈبهروز نعمتیˈ نماینده اسدآباد در میزگرد ویژه تاثیر قانونی کردن فروش مواد مخدر بر مهار جرائم سازمان یافته در یکصد و بیست و هشتمین نشست اتحادیه بین المجالس در کیتو گفت: آزادسازی مواد مخدر ممکن است قیمت آن را کاهش دهد اما خطر افزایش مصرف آن غیر قابل انکار است و در نتیجه، چنین سیاستی، هوشمندانه به حساب نمی آید.
وی تصریح کرد: ناکارآمدی ها در مقابله با تولید، قاچاق و مصرف مواد مخدر و نقائص موجود در قوانین داخلی کشورها و کنوانسیون های بین المللی مربوط به مواد مخدر نباید به قانونی کردن مواد مخدر منتهی شود.
این نماینده مجلس، تولید و قاچاق مواد مخدر را تهدیدی جدی برای امنیت، ثبات اجتماعی و توسعه اقتصادی کشورها و ملت ها دانست و خاطرنشان کرد: مواد مخدر نهاد خانواده و نیروی کار جوامع را تضعیف می کند و موجب رشد جرایم در کشورها می شود.
نماینده اسدآباد همدان با تشریح اقدامات صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر تصریح کرد: ایران هزینه سنگینی را در این ارتباط متحمل شده و در این راه بیش از سه هزار شهید را تقدیم کرده است.
به گزارش سفارت ایران در اکوادور، ˈمقداد نجف نژادˈ نایب رییس شورای بین المجالس کشورمان در کمیته صلح و امنیت بین الملل اتحادیه جهانی بین المجالس نیز در نشست این اتحادیه در باره مسئولیت حمایت از جان غیر نظامیان و نگرانی های موجود در این زمینه سخنرانی کرد.
وی گفت: دفاع از مردم در برابر چهار جرم بزرگ یعنی جنایات جنگی، پاک سازی قومی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت وظیفه ذاتی و اصلی هر دولت است اما هر گونه مداخله ای در این زمینه باید به صورت موردی و از طریق سازمان ملل متحد صورت گیرد.
نماینده بابلسر و فریدونکنار تصریح کرد: طبق منشور ملل متحد هیچ حقی برای دخالت یکجانبه در امور داخلی دیگر کشورها، دولت ها و سازمان های بین المللی دیده نمی شود.
نجف نژاد یادآور شد: عدم مقابله با موارد دردناک نسل کشی و یا جنایت علیه بشریت و تجاوزگری نه به دلیل خلاهای قانونی بلکه به دلیل نبود اراده لازم از سوی برخی قدرتهای بزرگ و ناشی از ملاحظات سیاسی آنها است.
او با اشاره به تجربه تلخ جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در زمان دیکتاتور سابق این کشور، راهکار مقابله با چنین مسائلی در آینده را اجرای اصول منشور ملل متحد و خودداری از برخوردهای گزینشی و اعمال معیارهای دوگانه دانست.
یکصد و بیست و هشتمین نشست اتحادیه جهانی بین المجالس که ۱۵۰۰ تن از نمایندگان ۱۴۰ کشور جهان در آن حضور داشتند، روز چهارشنبه به وقت محلی – بامداد امروز پنجشنبه – به وقت تهران به کار خود پایان داد.
ریاست هیات اعزامی ایران به این نشست را ˈموید حسینی صدرˈ نماینده خوی و دبیرکل گروه بین المجالس جمهوری اسلامی بر عهده داشت و ˈ مقداد نجف نژادˈ نماینده بابلسر، ˈبهروز نعمتیˈ نماینده اسدآباد همدان، خانم ˈحلیمه عالیˈ نماینده زابل و ˈهدایت میرمرادزهیˈ نماینده سراوان اعضای آن را تشکیل می دادند.
ˈهادی نژادحسینیانˈ، دبیرکل مجمع مجالس آسیایی نیز در این اجلاس حضور داشت و همچون اعضای هیات اعزامی ایران با سخنرانی و طرح دیدگاههای خود در مباحث مختلف یکصد و بیست و هشتمین نشست اتحادیه بین المجالس، نقش موثری در تدوین قطعنامه های پایانی آن ایفا کرد.
منبع خبر: ۹۲/۱/۸