نجار : تولید مواد مخدر عملی ضد بشریت است
وزیر کشورو دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: علیرغم گزارشات تئوریک حاصله، کشت مواد مخدر نه تنها افزایش یافته است، بلکه تقاضا برای دریافت مواد مخدر در کشورهای غربی نیز فزاینده شده است و ئاین افزایش تقاضا به انگیزهای برای کشت مواد مخدر در افغانستان بدل شده است.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مصطفی محمدنجار در حاشیه نهمین کنفرانس افسران رابط مواد مخدر در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت کشت مواد مخدر در دنیا، با بیان اینکه ترانزیت مواد مخدر از مسیر شمال و بالکان صورت میگیرد، گفت: باید یک بررسی و راهکار فوری برای کاهش کشت مواد مخدر در نظر گرفته شود.
وزیر کشور با بیان اینکه برگزاری اجلاس افسران رابط ابتکار جمهوری اسلامی ایران است، گفت: برخورد جدی با مواد مخدر نیازمند عزم بینالمللی است.
نجار با بیان اینکه افسران رابط مواد مخدر نقش بسیار زیادی در تبادل اطلاعات و تجربیات میان کشورها ایفا میکنند، گفت: باید اطلاعات عملیاتی میان کشورها مبادله شود تا بتوان از تجربیات دیگر کشورها در راستای کنترل و مبارزه با مواد مخدر بهرهمند شد و مبارزهای موثر در این امر داشته باشیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بحث انسداد مرزها، گفت: ایران هزینههای زیادی برای ایجاد استحکامات در برابر ورود مواد مخدر داشته است و این هزینهها به دلیل پایبندی ایران به مسائل انسانی بوده و این مبارزات و همچنین تقدیم سه شهید در روز گذشته در راه مبارزه با مواد مخدر بیانگر آن است که ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا است و اعلام این مسئله که ایران بیشترین کشفیات را داشته است نیز گواه این ادعا است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرر در پاسخ به این سوال که کشورهای خارجی به چه میزان از تجربیات ایران بهرهمند میشوند، گفت: این اجلاس که با حضور افسران ۲۰ کشور در حال برگزاری است، با هدف انتقال این تجربیات است و امیدواریم این مهم محقق شود.
نجار در پاسخ به سوالی در مورد کمکهای مالی دیگر کشورها به ایران در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: این کمکها در مقابل هزینههای ایران بسیار ناچیز است و قابل مقایسه نیست، اما بحث ایران این است که باید همه کشورها بسیج شوند تا جلوی مافیای مواد مخدر را بگیریم.
وی با بیان اینکه قاچاقچیان مواد مخدر با استفاده از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی شیوه جدیدی را برای فریب جوانان در پیش گرفتهاند، گفت: باید روشهای جدیدی در امر مبارزه تبیین شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خبرهایی مبنی بر تولید ۱۰ هزار تن مواد مخدر در افغانستان وجود دارد، گفت: از وقتی دشمنان به بهانه برخورد با مواد مخدر و ناامنی وارد افغانستان شدهاند، شاهد افزایش کشت مواد مخدر بودهایم و این مسئله ادعاهای پوچ آنان را برملا میکند.
وزیر کشور با بیان اینکه در این مورد به جامعه جهانی هشدار میدهم که باید چارهای در مورد کشت مواد مخدر اندیشیده شود، گفت: مهمترین مسئله در این اجلاس، توقف کشت مواد مخدر در افغانستان، کنترل مسیرهای ترانزیت در منطقه و بحث ردیابی پولشویی است.
نجار در پاسخ به این سوال که آیا ایران در بحث مبارزه با مواد مخدر با کشورهایی همچون آمریکا و … همکاری دارد، گفت: ما از جوامع بینالمللی درخواستهای خود را مطرح میکنیم اما بحث مبارزه با مواد مخدر سیاسی نیست، بلکه یک امر انسانی و ضد بشریت است و ما مسائل خود را از طریق سازمان ملل پیگیری میکنیم.
منيع خير: ايسنا